۲۹ مرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۱۴
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 84859483
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

۲۳ واحد صنعتی خراسان‌شمالی به چرخه تولید بازمی‌گردد

بجنورد- ایرنا- مدیرکل صنعت معدن و تجارت خراسان شمالی با بیان اینکه احیای واحدهای صنعتی راکد از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم است، گفت: بر این اساس راه اندازی ۲۳ واحد راکد استان در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین حاجی بگلو روز شنبه در نشست احیای واحدهای تولیدی راکد خراسان شمالی اظهارداشت: ۳۴۳ واحد صنعتی در استان دارای پروانه بهره برداری است که ۲۳ واحد از این تعداد به دلایل گوناگون از چرخه تولید دور مانده اند.

وی افزود: همچنین ۱۲۰ واحد صنعتی استان نیز نیمه فعال است که فعالیت این واحدها با حمایت های دولت و اجرای طرح نهضت احیای واحدهای تولیدی راکد در دستور کار قرار دارد و این واحدها به زودی به چرخه تولید باز می گردند.

احیای واحدهای راکد رویکرد دولت 

سرپرست معاون امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی هم در این نشست عنوان کرد: بسیاری از مشکلات واحدهای راکد در استان قابل حل نیست و این موارد باید شناسایی و در سطح ملی بررسی شود.

ناصر فخرموحدی با تاکید بر اینکه باید فضای جدید و هدفمندی برای حل مشکلات واحدهای صنعتی و احیای واحدهای راکد در استان شکل گیرد، اظهار داشت: کمیته پایش به سرعت در استان شکل گیرد و برنامه ها با اهداف ستاد تسهیل و رفع موانع تولید هماهنگ شود.

پایین بودن واحدهای مشمول دریافت تسهیلات

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی هم در ادامه این نشست گفت: طرح حمایت از واحدهای تولیدی غیرفعال و نیمه فعال اقدام ارزنده دولت است، اما تعداد کمی از واحدهای تولیدی استان مشمول این حمایت ها قرار می گیرند.

مهدی اسلام خواه اظهار داشت: براساس دستورالعمل؛ داشتن ۱۰ شاغل از شروط برخورداری واحدهای تولیدی از تسهیلات حمایتی است در حالی که بیشتر کارگاه های استان کمتر از ۱۰ نفر شاغل دارند.

وی افزود: دانش بنیان بودن نیز از دیگر شروط برای پرداخت تسهیلات حمایتی است که شمار این واحدها هم در استان کم و ناچیز است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد که سهم استان از بهره مندی از این تسهیلات پایین باشد و اعتبارات خوبی در این زمینه جذب نشود.  

اقتصاد خراسان شمالی بر مبنای کشاورزی بنا نهاده شده است و حوزه صنعت به دلیل نبود زیر ساخت های لازم، رونق بخش کشاورزی را ندارد و طبیعی است که مجموع واحدهای تولیدی در این استان به اندازه یکی از شهرهای استان همجوار خراسان رضوی نباشد.

همچنان که تعداد واحدهای تولیدی و صنعتی در این استان در مقایسه با سایر استان‌ها کمتر است، بنابراین به تناسب تعداد واحدهای راکد نیز کم است.

خراسان شمالی با دارا بودن ۸۶۳ هزار نفر جمعیت که ۴۴درصد آن ها در روستاها زندگی می کنند و این استان دارای ۹ شهرک و ۹ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی است.

در نواحی و شهرک های صنعتی این استان ۳۲۷ واحد صنعتی جواز بهره برداری دارند که میزان اشتغالزایی آن ها ۴ هزار و ۹۱۱ نفر و میزان سرمایه گذاری در این واحد ها نیز ۸هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha