«شهروز کهیایی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: این حمام تاریخی با ۴۰۰ مترمربع مساحت در شهر دمق و در فاصله ۲۲ کیلومتری از رزن واقع شده و مصالح به کار رفته در آن آجر، خشت، گل و ساروج است.
وی با بیان اینکه در رختکن این حمام قسمت های مختلفی از جمله عروس نشین، شاه نشین و دختر نشین تعبیه شده است اضافه کرد: این حمام بدون ستون بوده که بعد از اجرای پی و دیوار به صورت طاق ضربی درآمده است.
کهیایی خاطر نشان کرد: به گفته اهالی و بزرگان این بنا حدود ۲۵۰ سال قدمت دارد و در سال ۱۳۸۹ مرمت حمام تاریخی (قسمت بیرونی بنا و پس از آن مرمت قسمت داخلی و بندکشی دیوارها) توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت گرفته است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان های رزن و درگزین گفت: از ابتدای امسال تاکنون چهار اثر تاریخی شامل حمام تاریخی درجزین، حمام تاریخی نظام آباد، مسجد امام رضا(بابانظر) و حمام تاریخی دمق در شهرستان های رزن و درگزین ثبت ملی شده است.
کهیایی اظهار داشت: میراث فرهنگی به منظور حفاظت و مرمت حمام تاریخی شهر دمق طبق اصل ماده ۴۴ قانون اساسی، در آینده قصد دارد طی مراحل قانونی این بنا را به بخش خصوصی در زمینه کاربری سفرهخانه سنتی، نمایشگاه و یا سایر برنامهها واگذار کند.
وی افزود: حمام تاریخی شهر دمق، تنها حمام قدیمی سالم شهرستان رزن بوده که این اثر تاریخی به لحاظ واقع شدن آن در محور مواصلاتی شهرهای رزن، کبودرآهنگ و ساوه و استانهایی چون تبریز و زنجان میتواند از نقش مؤثری در ارائه خدمات بسیار مطلوب به گردشگران با کاربری مناسب برخوردار باشد.
کهیایی با اشاره به اینکه حمام قدیمی دمق مربوط به دوران قاجار است، ادامه داد: این حمام قدیمی در تاریخ بیستم اسفندماه سال ۹۷ به شماره ۳۲۴۴۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
به گفته وی تاکنون ۱۲۹ اثر تاریخی در شهرستان رزن و درگزین شناسایی شده که از این تعداد ۷۴ مورد در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
نظر شما