به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن داوری روز چهارشنبه در نشستی با نمایندگان سازمانهای مردم نهاد در این شهرستان افزود: در هفته دولت اعلام می کنم ما به عنوان نماینده دولت تمام قد در خدمت شما برای خدمت رسانی به مردم هستیم، اگر بتوانیم هم افزایی بیشتری داشته باشیم به طور یقین بازدهی بالاتری در عملکردها خواهیم داشت.
وی گفت: فعالان سمن ها با اختیار و خلوص از وقت شخصی خود ما را یاری می کنند، لذا باید بیشتر قدرشناس آنها باشیم.
فرماندار مشهد خاطر نشان کرد: تا زمانی که شما مجوز نگرفته اید عملا اقدامات شما بواسطه انگیزه و وظیفه اعتقادی است، اما به محض دریافت مجوز تکلیف قانونی برای شما ایجاد می شود.
وی با اشاره به توصیه امام علی(ع) پیرامون رعایت نظم و تقوا گفت: تقوا فقط نماز شب و عبادات نیست بلکه احترام به حقوق دیگران، به موقع امر به معروف و نهی از منکر کردن و در حقیقت شامل اقداماتی در همه ابعاد زندگی است، آری تقوا فراتر از حوزه عبادات فردی است.
فرماندار مشهد گفت: شما در بخش اجتماعی و مشکلات جامعه در امور اجتماعی و خانواده فعال هستید و ما عاجزانه به کمک شما به عنوان لشکری ارزشمند نیاز داریم.
داوری ادامه داد: ما با کوهی از مشکلات روبرو هستیم و نمی توانیم با ساختار دولتی و ابزار اندک و گاهی حقوقهای اندک کارکنان از پس مشکلات برآییم و با همراهی و مشورت با شما می توانیم بر این مسائل فائق آییم.
وی بیان کرد: شما می توانید بازوی بخشی از مدیریت شهرستان مشهد باشید و اگر تاکنون در خصوص این ارتباط نقص و قصوری بوده به خاطر کمبودها و کم تجربه بودن است.
فرماندار مشهد همچنین گفت: هیات های مذهبی به عنوان شبکه های اجتماعی در سطح جامعه اسلامی فعالیت دارند، در هیچ جای کشور شهری بیش از ۲ هزار هیات مذهبی ندارد، هیات هایی که هر هفته جلسه برگزار می کنند.
داوری افزود: علاوه بر اینکه مشهد از همه ایران و جهان میزبان زائران امام رضا(ع) است، در روز شهادت امام رضا اجتماعی بزرگی در مشهد ایجاد می شود و این ظرفیت بزرگ بواسطه همین هیات ها و سازمان های مردم نهاد است.
وی خاطر نشان کرد: اگر به ظرفیت عظیم شما سمن ها بیتوجهی شود، احتمال اینکه این ظرفیت تبدیل به تهدید شود وجود دارد، برخی جاها نفوذ شما و حرف شما بین مردم از دولت بیشتر است.
فرماندار مشهد گفت: اگر روزی مردم به شما بدبین شوند و این سرمایه اجتماعی آسیب ببیند ما دچار اشکال می شویم، از طرفی اگر رابطه دولت و سمن ها نیز مخدوش شود باز هم دچار مشکل خواهیم شد.
مجوزی برای اعطای اقلام اساسی به خیریهها و هیاتهای مذهبی نداریم
داوری به انتقادات سمنها در بخش صدور مجوزها اشاره کرد و گفت: در بخش مجوزها انباشتگی وجود دارد و تمام تلاش خود را بر رفع این عقب افتادگی به کار گرفته ایم، البته بحث استعلامات و تاخیرهای اجتناب ناپذیر آن نیز وجود دارد که باید این روند طی شود.
وی با اشاره به مطالبه برخی برای اعطای اقلام اساسی به خیریه ها و هیات های مذهبی افزود: اقلامی که در اختیار فرمانداری قرار می گیرد برای تنظیم بازار است و شرعا و قانونا نمی توان آنها را در اختیار سمن ها قرار داد.
فرماندار مشهد تصریح کرد: کسانی که شما به آنها کمک می کنید، پنج درصد مردم مشهد هم نیستند حال آنکه کالای اساسی مثل برنج و مرغ در اختیار فرمانداری مربوط به همه مردم و برای تنظیم قیمتها است.
داوری افزود: اگر قبلا دوستان در اداره صنعت، معدن و تجارت طور دیگری رفتار می کردند تخلف بوده و باید پاسخ دهند.
وی با بیان اینکه اگر کالایی تحت عنوان خیریه ها و هیات های مذهبی تخصیص یابد حتما توزیع می شود، گفت: درخواست سهمیه اقلام اساسی برای خیریه ها داده ایم و نتیجه نگرفته ایم اما بازهم پیگیر دریافت این سهمیه هستیم.
هشت برابر شدن وام اشتغال خانگی
فرماندار مشهد خواستار فعالیت سمنها در حوزه معتادان متجاهر و طلاق شد و گفت: لازم است خیریه ها در راستای اقدامات خود به صورت هدفمند در بخش های مختلف تقسیم بندی شوند.
داوری افزود: آماده ایم به موسسات مردم نهاد فعال در بخش کار آفرینی، به ازای هر تعداد اشتغال، وام چهار درصد بدهیم، پارسال ۷۰ میلیارد ریال وام اشتغال خانگی داشتیم اما امسال این رقم به ۵۴۰ میلیارد ریال افزایش یافته است، این ظرفیت ایجاد شده و اگر این میزان اعتبارات به صورت کامل جذب شود ما همین مقدار اعتبار دوباره اضافه می کنیم.
وی گفت: شما در کارگروه ویژه ای ضمانت تسهیلات اعطایی به مددجویان خود را انجام دهید تا در نهایت زمینه ایجاد اشتغال و استقلال مالی این قشر فراهم گردد تا از کمکهای معیشتی دولت بی نیاز شوند.
پولشویی وتخلفات مالیاتی خیریه ها
فرماندار مشهد همچنین روند فعالیت در برخی خیریه ها را اندک توصیف کرد و گفت: در برخی خیریه ها فساد بیداد می کند و این مجموعه ها محل پولشویی شده اند، شما باید مانند آب دریا این آلودگی ها را از درون خودتان پاک کنید تا اعتماد به شما بیشتر شود.
داوری وظیفه فرمانداری مشهد در قبال سمنها را حمایت، هدایت ونظارت عنوان کرد و افزود: درصورت آمادگی کامل خیریه ها ما نیز تمام ظرفیتها و امکانات فرمانداری در خصوص آسیبهای اجتماعی، حتی ماموریتهای بهزیستی را به شما محول خواهیم کرد.
مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: دولت با توجه به محدودیتهای قانونی امکان اجرای بسیاری از موارد را ندارد و موسسات خیریه و مردم نهاد در راستای هدفهای دولت فعالیت دارند.
احمدرضا مدبرنیا افزود: نگاه ما به سمن ها مالیاتی نیست، چنانچه در اجرای ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، موسسات خیریه و سازمانهای مردم نهاد اگر در راستای مواد قانونی فعالیت کنند، مشمول اخذ مالیات نمی شوند.
وی تاکید کرد: اعطای هرگونه معافیت و مشوق مستلزم این است که موسسات و تشکل های مردم نهاد اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر ارائه کنند لذا موسسات خیریه باید تشکیل پرونده دهند و اظهارنامه مالیاتی و اسناد و مدارک را در وقت مقرر تحویل دهند.
مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی اضافه کرد: موسسات و سازمانهای مردم نهاد باید تحت عنوان خیریه و عام المنفعه بودن آن در اساسنامه به ثبت رسیده باشد.
مدبرنیا ادامه داد: اداره کل امور مالیاتی نیز موظف است برای هر یک از این موسسات خیریه و سازمانهای مردم نهاد ناظر تعیین کند، صورت های مالی موسسات خیریه حداکثر چهار ماه پس از پایان سال مالی باید اظهارنامه خود را ارسال کنند و ناظر نیز حداکثر چهار ماه پس از ارائه صورتهای مالی گزارش فعالیتها، دریافتیها و هزینه ها را ارائه دهد.
وی شماره ۱۵۲۶ را سامانه پاسخگوی به ابهامات قوانین و مقررات مالیاتی عنوان کرد و گفت: نظارت مالیاتی، دخالت در کار موسسات نیست و تمام احکام موسسات خیریه و سازمانهای مردم نهاد در خصوص نظارت تهیه شده است.
شهرستان مشهد چهار میلیون نفر جمعیت دارد، کلانشهر مشهد و شهرهای ملک آباد و رضویه، ۳.۵ میلیون نفر شهرنشین دارد و همچین ۱.۵ میلیون نفر حاشیه نشین در روستاهای چسبیده به شهر و بافت شهری متراکم پیرامونی سکونت دارند.
نظر شما