لطیف خوش سیرت روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان هزینه کرد دولت تدبیر و امید در شهریور ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ در بخش آب و فاضلاب آذربایجان غربی یک هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال بود که این رقم در یکسال فعالیت دولت سیزدهم چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: این آمار نشان می دهد که تحریمها نمیتوانند مانع رشد کشور شوند و سیاست دولت در کنار همراهی و مشارکت بسیار خوب مردم و تلاش مسوولان، موجب شده تا این موفقیت در آذربایجان غربی شکل گیرد.
رفع مشکل ۷۶ روستای مشکل دار آذربایجان غربی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی با بیان اینکه در یکسال گذشته، توجه به مناطق محروم و کم برخوردار در کنار جذب اعتبار از بخشهای مختلف، از جمله مهمترین راهبردهای دولت و همچنین این شرکت در راستای خدمت رسانی بیشتر و بهتر به مردم بوده است، گفت: در سال اول دولت سیزدهم، مشکل ۷۶ روستای مشکل دار استان در حوزه آب شرب رفع شد.
خوش سیرت ادامه داد: سرمایه گذاری انجام شده برای اجرای این طرح حدود ۷۷۰ میلیارد ریال بوده است.
وی با اشاره به اینکه در راستای تامین آب بسیاری از روستاها، ناگزیر به حفر چاه هستیم، اظهار کرد: در این راستا ۳۱ حلقه چاه با ۴۲۰ میلیارد ریال هزینه در روستاها احداث و نیرو رسانی و برق رسانی شده است.
یکسال و احداث ۲۳ هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب در آذربایجان غربی
وی افزود: در یکسال گذشته، همچنین ۲۳ هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب در شهرها و روستاهای آذربایجان غربی احداث شده که برای این امر هم یک هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال هزینه کردهایم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی اضافه کرد: در بخش فاضلاب هم اقدامات بسیار خوبی طی یکسال گذشته در استان انجام شده که احداث ۵۵ کیلومتر شبکه در ۹ شهر و ۲ روستای استان از جمله آنها است.
احداث تاسیسات فاضلاب ۲ روستا در آذربایجان غربی
خوش سیرت ادامه داد: این ۲ روستا شامل ریحان آباد ارومیه و وار خوی هستند که کار در روستای ریحان آباد در مراحل پایانی قرار دارد ولی در روستای وار خوی، بخشی از تجهیزات خریداری شده تا تصفیه خانه مستقلی برای آن احداث خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی اظهار کرد: مقرر شده تا در روستای داشبند بوکان و یولاگلدی شوط هم تاسیسات تصفیه فاضلاب احداث شود.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین رویکردهای شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی، رفع مشکل روستاهای مشکل دار است، گفت: در سال گذشته ۳۷۹ روستای مشکل دار از نظر آب شرب در استان شناسایی شد که برای رفع مشکل آنها در یک برنامه ۳۰ ماهه، با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) سپاه قراردادی امضا شده و قرار است ۹ هزار و ۶۶۰ میلیارد ریال برای این موضوع هزینه شود.
خوش سیرت افزود: علاوه بر آن، یک هزار و ۱۲۰ روستای مشکل دار دیگر در استان داریم که ۶۰۰ روستا بسیار مشکل دار هستند و در نظر داریم در یک برنامه چهار ساله از محل اعتبارات محرومیت زدایی این مشکل را حل و فصل کنیم.
اجرای طرح شهید شبان در ارومیه
خوش سیرت با بیان اینکه یکی از طرحهای مهم این بخش، آغاز عملیات اجرای آبرسانی به ۳۳ روستای مشکل دار ارومیه در بخشهای نازلو و انزل ارومیه است، گفت: این طرح که با عنوان «شهید شبان» نامگذاری شده، یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد که برای اجرای آن ۲۴ کیلومتر لوله گذاری سایز بزرگ با همکاری بنیاد مستضعفان انجام میشود.
وی اظهار کرد: اجرای طرح خط انتقال دوم آب خام به تصفیه خانه آب ماکو از دیگر طرحهایی است که در راستای توسعه خدمت آبرسانی در استان انجام میشود که بازرگان، ماکو، شوط و روستاهای در مسیر این ۲ شهر از آن برخوردار شده که قرار است تا سه ماه آینده به اتمام برسد.
خوش سیرت با اشاره به اینکه طرحهای بسیار مهمی در حوزه فاضلاب نیز در آذربایجان غربی در دست اجراست، ادامه داد: مدول سوم تصفیه خانه فاضلاب ارومیه، مهمترین طرح در این بخش است که با اتمام آن، ۶۰ هزار مترمکعب به ظرفیت تصفیه این مرکز اضافه شده و امکان خدمت رسانی به ۳۰۰ هزار نفر دیگر از شهروندان ارومیه ای فراهم خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی تاکید کرد: مراحل ساختمانی این مدول تمام شده و در بخش الکترومکانیکال نیز ۸۵ درصد پیشرفت را شاهد هستیم.
اختصاص ۴۰۰ میلیارد ریال برای مهمترین طرح فاضلاب آذربایجان غربی
خوش سیرت افزود: در قالب مصوبات سفر رییس جمهور به آذربایجان غربی ۴۰۰ میلیارد ریال برای این طرح در نظر گرفته شده که با این رقم، تا اواخر دی این مدول به مدار بهره برداری وارد خواهد شد.
وی احداث خط پساب این تصفیه خانه به سمت پیکره دریاچه ارومیه را از دیگر برنامههای این شرکت عنوان کرد و افزود: در این خصوص نیز ۸.۷ کیلومتر احداث شده و برای ۲.۳ کیلومتر باقی مانده از این خط، ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب شده است.
اتمام کامل طرح تصفیه خانه گلمان و خط پساب به سمت دریاچه ارومیه
وی در مورد تصفیه خانه شهر جدید گلمان ارومیه هم اظهار کرد: این طرح و خط پساب آن به سمت دریاچه ارومیه بطور کامل اجرایی شده و در حال حاضر فقط از ۲۵ درصد ظرفیت آن در گلمان استفاده می شود و تا چهار برابر جمعیت موجود نیز ظرفیت در این تصفیه خانه وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی اضافه کرد: اجرای طرح فاضلاب ماکو با نیاز ۱۵۰۰ میلیارد ریالی از دیگر طرحهایی است که در دستور کار این نهاد قرار دارد که در این خصوص از ظرفیت بانک صادرات برای دریافت تسهیلات استفاده کردهایم که یک هزار میلیارد ریال تسهیلات برای اجرای طرح در اختیار ما قرار میدهد.
خوش سیرت با اشاره به طرح های محرومیت زدایی در داخل شهر ارومیه به ویژه مناطق سالار و اسلام آباد ارومیه گفت: در این خصوص نیز مشکل فاضلاب منطقه سالار با انتقال خط فاضلاب این منطقه به خط انتقال واقع در کمربندی ارومیه حل میشود و فقط شبکه این منطقه باقی میماند که شبکه گسترده ای بوده و امیدواریم با جذب اعتبار از بخشهای مختلف، بتوانیم آن را اجرایی کنیم.
وی افزود: آبرسانی به بوکان، طرح فاضلاب تکاب و طرح فاضلاب شاهین دژ نیز از جمله دیگر اقداماتی است که در راستای توسعه خدمت رسانی در آذربایجان غربی در حال انجام است.
نظر شما