۵۳ هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی برای خوزستان در نظر گرفته شده است

دزفول - ایرنا - مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خوزستان کفت: ۵۳ هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی با پیگیری استاندار برای خوزستان در نظر گرفته شده که با این اعتبارات، وضعیت شهرداری‌های استان سر و سامان می‌گیرد.

به گزارش ایرنا مهراب فلسفی زاده روز چهارشنبه در نشست شورای اسلامی شهر دزفول در سالن جلسات این شورا افزود: مبلغ خوبی از اعتبارات آلایندگی بین دزفول و شهرهای تابعه توزیع می‌شود که در راستای ساماندهی پسماند، آب های سطحی، حمل و نقل عمومی و ... هزینه خواهد شد.

وی ادامه داد: برای ساماندهی پسماند در برخی استان‌ها تا ۶ هزار میلیارد ریال نیز توزیع شده ولی طی چند سال برای خوزستان فقط ۲ هزار میلیارد ریال توزیع شد که با تخصیص عوارض آلایندگی می توان این موضوع را سر و سامان داد.

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خوزستان گفت: بودجه امسال شهرداری دزفول هفت هزار میلیارد ریال است که می‌تواند کمک خوبی برای این شهر باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های فراوان شهرستان دزفول از شهرداری و سایر دستگاه‌های این شهرستان بابت برپایی موکب در مرز چذابه قدردانی کرد و افزود: اعضای شورای اسلامی شهر دزفول دغدغه‌عایی مطرح کردند که همگی آنها یا در حال پیگیری هستند یا قرار است روی آنها کار شود.

فلسفی زاده بیان کرد: انتظار می‌رود دغدغه‌ها، مسائل و مشکلات دسته بندی شوند تا در نشستی با حضور مدیران مربوطه در استانداری مطرح و پیگیری شوند.

وی با اشاره به تبدیل وضعیت نیروهای شهرداری افزود: آزمون تبدیل وضعیت سال گذشته برگزار شد و شهرستان دزفول بیشترین تعداد را از نظر کمی در این آزمون داشت.

مدیرکل امور شهری و شوراهای خوزستان اظهارداشت: شهرداری دزفول ۷۴۲ پست سازمانی دارد ولی در حال حاضر یکهزار و ۹۰۷ نیرو در این شهرداری مشغول به کار هستند با این وجود در برخی پست‌ها با کمبود نیرو مواجهیم.

وی افزود: آزمون در راستای کنترل ورود نیروها و اقدامات پیشگیرانه برگزار شده در نتیجه از ورود نیرو تحت هر عنوان توسط شهردار جلوگیری می‌شود.

فلسفی زاده کاهش چشمگیر ورود نیرو به شهرداری ها را از سال گذشته یادآور شد و گفت: برخی نیروها تحت عنوان حجمی جذب می‌شدند ولی در جایگاه‌های ستادی مشغول به کار می شدند که با برگزاری آزمون آمار، دقیق، به روز و شفاف شد.

وی افزود: در چهار سال گذشته هر سال ۹۰۰ تا یکهزار نیرو به بدنه شهرداری‌های استان اضافه می‌شد که این موضوع مشکلاتی را برای پرداخت حقوق در برخی شهرداری‌ها ایجاد کره است.

مدیرکل امور شهری و شوراهای خوزستان بیان کرد: مطالعات در شهرداری‌های ما ضعیف است و برخی بدون داشتن برنامه پنج ساله یا چشم انداز دچار روزمرگی هستند.

وی افزود: مطالعات آب خام باید انجام شود چرا که این آب برای توسعه فضای سبز مورد استفاده قرار می گیرد.

فلسفی زاده آموزش کارکنان را از برنامه‌های پیش رو عنوان کرد و گفت: دوره‌های آموزشی کارکنان شهرداری دزفول نسبت به سال گذشته نزدیک به سه برابر بوده است.

وی افزود: قرار است یک دوره آموزشی نیز برای کارکنان شهرداری‌های استان در یکی از شهرها برگزار شود که انتظار می‌رود دزفول میزبانی این دوره را برعهده بگیرد.

مدیرکل امور شهری و شوراهای استان خوزستان درخصوص دغدغه تشکیل شهرداری بافت تاریخی در دزفول گفت: این موضوع با توجه به ظرفیت‌های موجود به طور قطع پیگیری می‌شود تا دزفول نیز مانند شهرهای شیراز و یزد، شهرداری بافت تاریخی داشته باشد.

اجرا نشدن طرح تفصیلی دزفول مانعی جدی برای توسعه شهر است 

رئیس شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست با تسلیت جان باختن ۱۶ نفر در حادثه رانندگی شوشتر گفت: طرح چهار خطه جاده دزفول به شوشتر به کندی پیش می‌رود که با توجه به تردد بالا در این‌ جاده باید تسریع یابد.

محمد محسن پرآور با اشاره به طرح جامع و تفصیلی شهر دزفول افرود: قرارداد طرح جامع دزفول در تاریخ ۱۹ اسفندماه ۱۳۸۶ با شرکت مشاورین پاسارگاد منعقد شد و در تاریخ ۱۳ دی ماه ۱۳۹۰ مورد تایید قرار گرفت ضمن اینکه در تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۹۳ در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تصویب شد ولی به دلیل اختلاف محدوده دزفول و اندیمشک اجرایی نشد.

وی با بیان اینکه این طرح، زمان خورده و باید به روز رسانی شود، افزود: با توجه به اجرایی نشدن طرح جامع دزفول، برای اجرای هر طرح شهری باید استعلام بگیریم که این موضوع باعث کند شدن روند اجرای طرح‌ها می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر دزفول گفت: منطقه پیام نور از مناطق حاشیه‌ای به شهر دزفول ملحق شده و شهرداری دزفول، خدماتی نظیر آب و فاضلاب، آسفالت و جمع آوری آب‌های سطحی را بدون دریافت حتی یک ریال عوارض در آنجا انجام می‌دهد.

وی‌ خواستار تعیین تکلیف محدوده شهری دزفول و اندیمشک شد و افزود: نباید سایر اقدامات ما تحت شعاع این موضوع قرار گیرد تا بتوانیم خدمات بهتری به شهروندان ارائه دهیم.

محمد حسن عیسی زاده شهردار دزفول نیز در این باره گفت: اجرا نشدن طرح جامع و تفصیلی شهر دزفول تمام برنامه‌های شهری ما را تحت تاثیر قرار داده است.

وی افزود: طرح جامع مصوب ما مربوط به دهه شصت است ولی اکنون ماهیت امور تغییر کرده و طرح باید بازنگری شود.

رییس شورای شهر در ادامه یکی از مشکلات شهر دزفول را نبود فضای لازم برای دفن اموات دانست و اظهارداشت: ظرفیت چهار آرامستان در چهارگوشه شهر دزفول به طور کامل تکمیل است و اگر امکان دفن طبقاتی نبود با مشکل جدی مواجه می‌شدیم.

وی افزود: آرامستان نزدیک پادگان شهید باکری امکانات لازم، فضای سبز و دسترسی ندارد لذا شهروندان برای دفن اموات از آن استقبال نکرده‌اند.

جلوی دیرکردهای وام طرح قائم را باید بگیریم

رئیس شورای اسلامی شهر دزفول با اشاره به بدهی ۲ هزار و ۴۳۰ میلیارد ریالی شهرداری به بانک شهر به دلیل گرفتن وام در سال‌های گذشته گفت: روزانه یک میلیارد و ۸۰ میلیون ریال جریمه دیرکرد برای شهرداری لحاظ می‌شود.

وی تکمیل طرح قائم را نیازمند یکهزار میلیارد ریال اعتبار دانست و افزود: شورای شهر از ۶ ماه قبل پرونده ای در خصوص این طرح تشکیل داده و آن را بررسی کرده است؛ به دنبال این هستیم که جلوی دیرکردها را در مرحله اول بگیریم.

پرآور رفع مشکل قائم را یکی از دغدغه‌های اصلی شهروندان و دزفول عنوان کرد و اظهارداشت: اکنون گرفتاری‌هایی در پروژه قائم ایجاد شده و سرمایه گذار به دلیل مشکل مالکیت، قادر به سرمایه‌گذاری در این طرح نیست

وی یکی از دلایل این خسارت‌ها را نبود نظارت کافی از سوی استانداری بر شهرداری‌ها دانست و افزود: مشکل پارکینگ دروازه برطرف شده و بهره برداری خواهد شد ولی نباید اجازه داد هر کسی طرحی را اجرا کرد و رفت دیگر پاسخگوی مسائل مالی آن نباشد.

مدیرکل امور شهری و شوراهای خوزستان در این باره گفت: متاسفانه ابزارهای لازم و قوی برای برخورد با تخلفات و موضوعات در اختیار ما نیست.

شهردار دزفول همچنین اظهارداشت: برای تخصیص اعتبارات عوارض آلاینده و ارزش افزوده باید متناسب با ظرفیت های هر شهر اعتبار در نظر گرفته شود.

عیسی زاده ادامه داد: تعریض جاده محمد بن جعفر توسط سازمان عمران شهرداری دزفول به عنوان پیمانکار در حال انجام است و فارغ از صورت وضعیت‌ها به دنبال این هستیم که کار انجام شود.

وی افزود: برخی از اعتبارات در حوزه راه و شهرسازی جذب نشده اند و برگشت می‌خورند که می‌توان از این کدهای اعتباری برای جاده‌های بن جعفر و شوشتر استفاده کرد.

۵۳ هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی برای خوزستان در نظر گرفته شده است

ساخت و سازها بدلیل چالش‌های نظام مهندسی با انبوه سازان در حال کاهش است

غلامعلی رسالتی عضو شورای شهر دزفول نیز در این نشست یکی از ضعف‌های شورا و شهرداری را تغییر سلایق هر چهار سال یکبار دانست و گفت: طرح‌های کلان شهری نباید با تغییر شوراها تغییر کنند برای مثال پروژه قائم اکنون دچار مشکل شده است.

وی با اشاره به گلایه‌های انبوه سازان دزفول افزود: انبوه سازان چالش های زیادی با نظام مهندسی دارند و با توجه به گرانی زمین و موانع نظام مهندسی، ساخت و ساز ها به شدت در حال کاهش است.

عادل دوایی فرد دیگر عضو شورای اسلامی شهر دزفول نیز با قدردانی از تبدیل وضعیت ایثارگران شاغل در شهرداری‌های استان گفت: انتظار می رود سایر پرسنل نیز تعیین تکلیف شوند.

وی رفع مشکل پسماند دزفول و شهرهای اطراف را نیازمند همت مسوولان استانی دانست و افزود: شهرداری اقداماتی با صرف هزینه‌ در این راستا انجام داده ولی روند کند است.

دوایی فر گفت: مصالحات سطح شهر مشکلاتی دارند که مقداری از این مشکلات به طرح جامع شهر دزفول و بخشی از آن به سند ثبتی بر می‌گردد؛ شهرداری با توجه به عادی بودن بخش عمده‌ای از اسناد شهر دزفول برای مصالحه با چالش جدی مواجه است.

علیرضا زمانی را دیگر عضو شورای اسلامی شهر دزفول نیز با انتقاد از رویه تایید نظام مهندسی گفت: گاه زدن یک مهر برای مجری ذیصلاح به اندازه تمام پولی که برای اجرای ساختمان هزینه شده هزینه می برد.

وی با بیان اینکه بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی‌های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و رفاهی از وظایف شورای شهر است افزود: جایگاه شورا در کل کشور تضعیف شده که باید از آن دفاع شود.

زمانی راد بیان کرد: انتظار می‌رود سفرهایی برای بازدید از طرح‌های موفق دیگر شهرها نظیر یزد و کاشان مد نظر قرار گیرد تا از تجربیات این شهرها استفاده شود.

وی با اشاره به تبدیل وضعیت نیروهای شهرداری گفت: همه مردم خوزستان ایثارگر هستند لذا انتظار می‌رود افرادی که بیش از ۱۰ سال سابقه دارند نیز تبدیل وضعیت شود تا احساس تبعیض بین نیروها ایجاد نشود.

تفریغ بودجه چند ماه بعد از پایان سال ارزشی ندارد

علیرضا مجدی نسب دیگر عضو شورای شهر دزفول نیز با انتقاد از نحوه بودجه نویسی در شهرداری‌ها گفت: تفریغ بودجه چند ماه بعد از پایان سال هیچ ارزشی ندارد و نمی‌توان از آن استفاده کرد.

وی افزود: کمبود برنامه های آموزشی در شهرداری ها و شوراها به چشم می خورد که درخواست می‌شود دوره‌های آموزشی با دعوت از اساتید برگزار شود.

مجدی نسب اظهارداشت: در ارتباط با بودجه شهرداری ها، دزفول به عنوان یک شهر بهره مند تلقی می‌شود و معمولاً بودجه خوبی برای این شهر در نظر گرفته نمی‌شود حال آنکه شهرهای کوچک اطراف بودجه‌هایی به مراتب بیشتر دریافت می‌کنند.

وی افزود: شهرداری با مازاد نیرو سر و کار دارد که باید برای رفع این مشکل همفکری شود ضمن اینکه پیگیری‌های برای شهرداری بافت انجام دادیم ولی هیچ اتفاقی نیفتاد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha