به گزارش خبرنگار ایرنا، میثم پیله فروش روز پنجشنبه در نشست بررسی احیای دشت قزوین که با حضور مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور برگزار شد،افزود: در حال حاضر مصرف آب در بخش کشاورزی قزوین خارج از حدود تعیین شده است.
وی با اشاره به چالش های آبی در دشت قزوین،اظهار داشت: در اوایل انقلاب شاهد رشد سریع بهره برداران بخش کشاورزی در دشت قزوین بودیم و به دنبال توسعه فعالیت ها در این حوزه از جمله افزایش حضور دام شاهد رشد بالای مصرف آب در این محدوده بودیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین همچنین گفت: موضوع آب و بهره برداری مناسب از آن در دشت قزوین یک مساله بسیار مهم است و باید بدانیم که میزان دقیق مصرف بهره برداران در این دشت چقدر است در حالی که وضعیت دقیقی در این رابطه نداریم مثلا نمی دانیم از ۴۰۰ میلیو ن متر مکعب آب تخصیص یافته سهم بخش دام چه میزان بوده و یا چقدر و در کجا دقیقا به مصرف رسیده است.
پیله فروش افزود: در کنار مدیریت بهره وری آب و توزیع هوشمند آن به طور جدی باید در پی دریافت سهم دشت قزوین از آب شاهرود باشیم و در این رابطه نباید مساحمه کنیم.
وی با بیان اینکه در کشورمان دارای چند قانون مادر از جمله توزیع عادلانه آب یا حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی هستیم که ایجاد تغییر در آنها به راحتی ممکن نیست،افزود: احیای دشت قزوین را باید مطابق با قوانین بالادستی پیش ببریم.
پیله فروش با ذکر اینکه در گذشته سازمان عمران کشاورزی در قزوین تجربه و به کل کشور تکثیر شد و امروز با توجه به تغییر و تحولات شرایط نسبت به قبل باید الگو و نسخه ای جدید برای مدیریت یکپارچه کشاورزی داشته باشیم،اظهار داشت: بنابراین در این حوزه خیلی نمی توانیم به برنامه های گذشته رجوع کنیم.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر مدیریت جهاد کشاورزی قزوین از همه اختیارات لازم برای پیشبرد اهداف و برنامه ها برخوردار است و رئیس این سازمان در سمت قائم مقام وزیر بوده و در این سطح می تواند تصمیم گیری کند.
این مسوول افزود: در هرجا که نیز خلاء یا مشکل در حوزه اختیارات و یا پیشبرد برنامه ها وجود دارد، استانداری حاضر است موانع را از پیش روی جهاد کشاورزی بردارد.
در ادامه این نشست فرصت ها و چالش های پیش روی احیا و تقویت دشت قزوین تشریح و مورد بررسی قرار گرفت.
دشت قزوین پهنه ای به وسعت حدود ۴۴۰ هزار هکتار است که بسیاری از بخش های آن به دلیلی برخورداری از خاک مرغوب جزو اراضی کشاورزی درجه یک و بسیار مستعد برای کشاورزی محسوب می شود.
بخش کشاورزی در استان قزوین دارای ۸۰ هزار بهره بردار بوده و ۱۳ درصد تولید ناخالص استان مربوط به این حوزه است.
نظر شما