به گزارش خبرنگار ایرنا، عباسعلی نوبخت روز شنبه در کارگروه فراقوه ای مبارزه با زمین خواری در سالن جلسات استانداری مازندران افزود: در کنار اجرای طرح های نظارتی و بازرسی های قانونی در مقابله با جنگل خواری باید بر محور آمایش سرزمین حرکت کرد و منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سال های گذشته برای تحقق این امر تلاش کرده است.
وی تصریح کرد: آمایش سرزمین تنها راه موثر برای مقابله با جنگلخواری و زمینخواری در عرصههای طبیعی مازندران، گیلان و گلستان است.
معاون وزیرجهادکشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اظهار این که به طور حتم با اجرای آمایش سرزمینی بخش قابل توجهی از مشکلات در حوزه زمین خواری در شمال رفع می شود، گفت: توانمندسازی جوامع محلی از راهبردهای اساسی برای مقابله با جنگل خواری است و باید دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستا برای تحقق این امر پای کار بیایند.
نوبخت افزود: منابع طبیعی نیازمند حمایت های همه جانبه ملی و استانی است و باید برای مقابله با زمین خواری در مازندران تمام امکانات دستگاه های اجرایی بسیج شوند.
آیت الله سیدابراهیم رئیسی در سفر استانی به مازندران که جمعه بیستم اسفند ماه سال گذشته انجام شد در نشست فعالان و متخصصان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی مازندران تاکید کرده بود که هیچگونه کوتاهی در صیانت از جنگلها پذیرفته نیست و به استاندار مازندران دستور داده بود تا با تشکیل کارگروهی ویژه بلافاصله هرگونه مقابله با تعرض به جنگل را با اولویت تخلفات ساختمانی در دستور کار قرار دهد.
همسو با این رویکرد کارگروه ویژه صیانت از اراضی در استانداری مازندران با هدف مقابله با زمین خواری ، جنگل خواری و کوه خواری تشکیل شد و امروز نیز در راستای پیگیری و اهمیت تداوم فعالیت این کارگروه جلسه ای در قالب کارگروه فراقوه ای مبارزه با زمین خواری با حضور رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری ،سرپرست امور اراضی کشور ، استاندار مازندران به همراه رئیس کل دادگستری و مسوولان شورای کشاورزی استان برگزار شد.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.
نظر شما