دکتر محمد شریف الحسینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین میزان مراجعه داوطلبان اهدای خون به پایگاههای انتقال خون استان خراسان رضوی در این ایام نسبت به محرم سال گذشته رشد ۴۷.۳۰ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: مصاحبه مدیرکل، معاون فنی و فناوریهای نوین و روابط عمومی انتقال خون خراسان رضوی با رسانه ها از جمله اقداماتی است که در راستای ترویج معروف پسندیده و سنت حسنه اهدای خون به ویژه در محرم و صفر، در استان خراسان رضوی صورت پذیرفته است.
مسوول واحد برنامهریزی جذب و نگهداری اهداکنندگان خراسان رضوی گفت: هماهنگی، برنامهریزی و حضور مستمر اهداکنندگان رکورددار استان در برنامههای رسانه ای استان در راستای دعوت مردم به اهدای خون از زبان مردم و رکوردداران اهدای خون به جای مسوولان، از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه است.
شریف الحسینی افزود: برگزاری چندین جلسه با شهرداری منطقه ثامن مشهد به منظور اخذ مجوز تبلیغات اطلاع رسانی در محدوده حرم مطهر رضوی برای زائران و مجاوران دارنده نذر خون، اخذ مجوز و تبلیغات گسترده در شهرداری منطقه ثامن کلانشهر مشهد نیز از دیگر اقداماتی است که در راستای ترویج سنت حسنه اهدای خون در محرم و صفر، در استان خراسان رضوی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: استان خراسان رضوی با ٦٢ بیمارستان و مرکز درمانی تحت پوشش و زائران میلیونی حضرت رضا (ع) یکی از پر مصرفترین استانهای کشور در حوزه مصرف خون و فراوردههای خونی بوده است و البته از هم اکنون آمادگی کامل برای پذیرایی از زائران و مجاوران دارنده نذر خون در اربعین و خاصه ایام پایانی ماه صفر و شهادت امام رضا (ع) را دارد که پیش بینی می شود حدود هشت میلیون زائر در این روزها به خراسان رضوی بیایند.
مسوول واحد برنامهریزی جذب و نگهداری اهداکنندگان خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال تا کنون ۹۰ هزار و ۶۵۱ داوطلب برای اهدای خون به پایگاه های انتقال خون خراسان رضوی مراجعه کردند که از این تعداد ۶۸ هزار و ۸۸۴ نفر موفق به اهدای خون شدند.
شریف الحسینی افزود: از این تعداد مراجع ۶۱ هزار و ۵۸۳ نفر از مشهد بودند که ۴۵ هزار و ۱۱ نفر موفق به اهدای خون شدند.
مسوول اداره روابط عمومی انتقال خون استان خراسان رضوی گفت: همچنین از کل تعداد اهداکنندگان خون خراسان رضوی ۵۴ درصد اهداکننده مستمر و ۳۰ درصد اهداکننده با سابقه و ۱۶ درصد اهداکننده بار نخست هستند.
شریف الحسینی افزود: همچنین حدود ۹۵ درصد از اهداکنندگان خون در خراسان رضوی مرد و بیش از پنج درصد اهداکنندگان خون زن هستند که نرخ اهدای خون زنان در خراسان رضوی از میانگین کشوری ۴.۵ درصدی بیشتر است لیکن به مشارکت بسیار بیشتر بانوان نیاز است.
هماکنون ۱۳ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۶ پایگاه امام رضا(ع)، شهید سلیمانی، شهید کریمی، سناباد، امید و مهر در مشهد و پنج پایگاه در شهرهای سبزوار، تربتحیدریه، نیشابور، قوچان و گناباد استقرار دارند و ۲ مرکز اهدای خون نیز در شهرستانهای تربتجام و کاشمر فعال است.
استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استانهای تهران و فارس است.
نظر شما