به گزارش خبرنگار ایرنا، فرهاد غلامی روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز بهورز در سالن همایش مصباح مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم(ص) در ساری برگزار شد، افزود: طراحی نظام خدمات جامع، اقدامی موثر بوده که منجر به دستاوردهای سلامت برای جامعه شده است.
وی با بیان اینکه اهداف و اصول مراقبت های اولیه بهداشتی در کنترل بیماری های واگیر رخت بر بست و از دهه ۸۰ بدنبال ردگیری بیماری غیرواگیر هستیم، یادآور شد: بهورزان در دورترین نقاط استان مشغول خدمتگزاری در عرصه سلامت هستند و اثرات فعالیت این قشر در جامعه با ارتقای سلامت مشهود است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی مازندران نیز در ادامه با بیان اینکه نظام سلامت متشکل از آدم ها و فرایندها برای بازسازی سلامت است، گفت: اهداف ارتقای سلامت آن است که مردم را در برابر هزینه های سلامت مصون کنیم و در این زمینه روش های بهداشتی اولیه برای ایجاد سلامتی مورد تاکید است.
به گفته عباس علیپور، بهورزان نیروی چند کاره ای هستند که خدمات سلامت را ارایه می دهند و کارهای متعددی را انجام می دهند.
مازندران بیش از یک هزار خانه بهداشت دارد که بهورزان در آنها فعالیت می کنند.
وظیفه و کار بهورزان شامل بیماریابی و گزارش موارد جدید بیماری به مراکز بهداشتی درمانی، ارجاع بیماران به سطوح بالاتر، درمانهای ابتدایی، ارائه آموزشهای لازم به جمعیت هدف، واکسیناسیون و خدمات تنظیم خانواده است.
علاوه بر این انجام کلرسنجی روزانه و بازرسیهای بهداشت محیط و حرفهای از کارگاههای تحت پوشش، انجام نمونه گیریهای لازم، بازرسی و انجام خدمات بهداشتی درمدارس تحت پوشش، آموزش و مراقبت از بیماران روان، فشار خون و دیابت و نیز ارائه مراقبتهای اولیه بهداشتی به گروههای هدف، شامل مراقبت از کودکان، دانش آموزان، جوانان، میانسالان، سالمندان و نیز مادران باردار در جمعیت روستا و ثبت همه اقدامات در سامانه یکپارچه بهداشت سیب یا روستاهایی است که تحت پوشش آن خانه بهداشت میباشد را انجام می دهند.
نظر شما