همت اربعینی لازمه توسعه در آذربایجان‌غربی

ارومیه - ایرنا - همزمان با نزدیک شدن به اربعین حسینی اقدامات گسترده‌ای در راستای توسعه زیرساختی مسیرهای منتهی به مرز تمرچین همچنین ارائه خدمات حداکثری به زوار در دستور کار مسوولان استان آذربایجان غربی قرار گرفت و شاهد تلاش جهادی در این بخش بودیم، رویه‌ای که باید سرلوحه کار همه بخش‌ها قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، پیاده روی اربعین حسینی به عنوان یکی از بزرگترین و حماسی ترین اجتماعات بشری دنیا همواره مورد توجه قرار گرفته و با توجه به استقبال عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) از این رویداد، ستاد پیاده روی اربعین حسینی امسال تصمیم گرفت به منظور سهولت تردد زائران گذرگاه‌های این پیاده روی را به ۶ مورد افزایش داد و مرز تمرچین آذربایجان غربی به عنوان یکی از این مرزها برای تردد زائران انتخاب شد.

پس از اعلام رسمی مسوولان ستاد مرکزی اربعین در خصوص امکان اعزام زائر از مرز تمرچین، نگاه عاشقان حسینی به سمت استان آذربایجان غربی و شهرستان مرزی پیرانشهر نیز معطوف شد و ثبت نام متقاضیان شرکت در آیین پیاده روی اربعین در سامانه سماح نشان داد تمایل برای تردد از مرز تمرچین وجود دارد.

در این شرایط، مسوولان استان آذربایجان غربی بویژه استاندار پر تلاش، جهادی و عملیاتی این استان همه عزم خود را جزم کردند تا میزبانی شایسته برای زائران عتبات عالیات در نخستین حضورشان در این منطقه مرزی و عزیمت به سرزمین عشق باشند و کارهای جهادی برای آماده سازی مرز و راه های منتهی به تمرچین با سرعت آغاز شد.

در روزهای نزدیک به اربعین حسینی فرصتی دست داد تا با محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی در خصوص اقدامات انجام شده برای تسهیل در تردد زائران اربعین از تمرچین، برنامه‌ها، اولویت‌ها و دیگر اموری که در این راه انجام شده تا زائران با خیال راحت در کمال آرامش و امنیت سفری ارزان و بدون توقف به عتبات عالیات و حضور در آیین پیاده روی عظیم اربعین داشته باشند به گفت وگو بنشینیم، مشروح این گفت وگو را با هم می‌خوانیم:

معتمدیان در ابتدای گفت وگو با اشاره به اینکه به محض دریافت موافقت در خصوص تبدیل مرز تمرچین به عنوان یکی از مرزهای ۶ گانه خروج زوار اربعین، تمهیدات برای ارائه بهترین خدمات در مرز اندیشیده شد، افزود: برای تبدیل مرز تمرچین به محل خروج زوار اباعبدالله الحسین (ع) در ایام اربعین، اجماعی در جمع مسوولان داخل کشور، مسوولان اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی عراق ایجاد کردیم تا زمینه برای ارائه بیشترین خدمات در سایه امنیت فراهم شود.

وی ادامه داد: آماده سازی خود مرز تمرچین و مسیرهای دسترسی به سمت مرز از جمله اقداماتی بود که باید به سرعت انجام می‌شد که در این راستا، ضمن تلاش جهادی برای بهسازی زیرساخت‌ها از جمله بهبود وضعیت راه‌های دسترسی و همچنین ارتقای شاخص‌های ایمنی جاده‌ای، گیت‌های ورود و خروج را در مرز تمرچین به ۳۸ مورد رساندیم تا خللی در خروج از این معبر ایجاد نشود و با کمک نیروهای مردمی و نهادهای مختلف، مواکبی هم برای ارائه خدمات از جمله اسکان و تغذیه به زوارالحسین (ع) در نظر گرفته شد.

رایزنی فشرده با مسوولان اقلیم کردستان عراق

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه پس از اعلام رسمی ستاد اربعین مبنی بر تعیین مرز تمرچین برای تردد زائران کار جهادی در استان نیز آغاز شد، گفت: از مهمترین برنامه‌ها برای ایجاد شرایط مناسب جهت تردد زائران اربعین تامین امنیت بود که برای این منظور سفری به اقلیم کردستان با هدف رایزنی با مسوولان این اقلیم داشتم.

وی تاکید کرد: رایزنی و گفت و گو با رییس، نخست وزیر و وزیر داخله و همچنین استاندار اربیل در مدت کوتاهی انجام و تعامل بسیار خوبی برای تامین امنیت زوار صورت گرفت و مسوولان اقلیم با هماهنگی دولت مرکزی عراق برای این منظور پای کار آمده و انصافا هم تلاش‌های خوبی انجام شد که نتیجه را در ایام سفر زائران حسینی دیدیم.

معتمدیان ادامه داد: در این سفر بازدید میدانی نیز از مسیر تردد زائران انجام گرفت و همه شرایط و کارهای لازم صورت گرفت تا تردد زائران از مسیر مرز تمرچین - اربیل - کرکوک - بغداد و الحسینیه و بالعکس در بهترین حاللت ممکن با کمترین مشکل انجام شود و موفق شدیم با همکاری مسوولان اقلیم و دولت مرکزی و استفاده از ظرفیت نیروهای نظامی و حشد الشعبی مسیر امنی برای تردد زوار داشته باشیم.
وی افزود: همچنین توانستیم از ظرفیت مردم مناطق مختلف اقلیم و شهر کرکوک بویژه گروه های مردمی شیعه و اهل سنت منطقه کرکوک نیز استفاده کرده و آنها را پای کار بیاوریم تا در روزهایی که هنوز موکبی در مسیر ایجاد نشده بود مردم خودجوش در کنار استقبال و پذیرایی از زائران زمینه اسکان شان در منازل، تکایا و حسینیه‌های این منطقه را فراهم کنند.

معتمدیان در خصوص اقدامات مربوط به آنسوی مرز با قدردانی از همراهی مسوولان اقلیم کردستان عراق در فراهم کردن خدمات لازم به زوار اربعین اباعبدالله الحسین (ع)، ادامه داد: فراهم کردن ۲ هزار دستگاه میدل باس و ون برای سهولت در جابجایی زوار تا اربیل و الحسینیه بغداد، راه اندازی موکب‌های مختلف در مسیر، افزایش گیت‌های پایانه حاج عمران اربیل از ۱۴ به ۶۰ گیت مجهز، کاهش ایست‌های بازرسی در مسیر به یک ایستگاه از جمله مواردی است که در آنسوی مرز به خوبی و با همراهی مسوولان عراقی و اقلیم کردستان به سرانجام رسید.

تردد زائران بدون ایجاد خلل در کارهای روزمره مرز تمرچین

استاندار آذربایجان غربی یادآور شد: این اقدامات در حالی پایه ریزی شد که ما می‌خواستیم در کنار ارائه خدمات به زوار اباعبدالله الحسین (ع)، رفت و آمدهای معمولی از طریق مرز و همچنین مراودات تجاری در تمرچین متوقف نشود که نتیجه اقدامات امور مسافری و تجاری طبق معمول و بدون هیچ تعطیلی انجام شد.

نتیجه اقدامات انجام گرفته و هماهنگی های ایجاد شده، اعزام بی دغدغه زائران به عتبات عالیات با بیشترین امنیت موجود بوده است. معتمدیان، ایجاد امنیت برای زوارالحسین (ع) را یکی از مهمترین دغدغه‌ها در ایام اربعین حسینی اعلام کرد و گفت: در این خصوص، تمهیدات ویژه‌ای با همراهی مسوولان اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق داشتیم که نتیجه آن، اعزام بی دغدغه زائران به عتبات عالیات با بیشترین امنیت موجود بود که نشان می‌داد در این خصوص موفق عمل کرده‌ایم.

تحقق شعار ما می‌توانیم دولت سیزدهم / ۱۰۰ هزار مترمکعب خاکبرداری برای توسعه زیرساختی مسیر تمرچین

وی همچنین در خصوص توسعه زیرساختی و اجرای طرح‌های این بخش طی هفته‌های اخیر به صورت جهادی در آذربایجان غربی بویژه شهرستان پیرانشهر و مسیرهای منتهی به تمرچین اظهار داشت: تعریض راه، شانه سازی، حذف نقاط حادثه خیز، افزایش گاردریل و نیوجرسی با هدف ارتقای ایمنی از جمله اقداماتی بود که در این خصوص انجام شد البته برای این امر، بیش از ۱۰۰ هزار مترمکعب خاکبرداری و کوه‌برداری انجام شده است.

معتمدیان با بیان اینکه با انجام این کارهای جهادی در مدت کم در واقع به صورت عملی شعار ما می‌توانیم دولت مردمی را محقق کردیم، افزود: روحیه جهادی مدیران برای اجرای طرح‌هایی در راستای کاهش مشکلات زائران اباعبدالله الحسین (ع) در مسیرهای منتهی به مرز تمرچین ستونی بود تا چهاربانده کردن ۳۰ کیلومتر از مسیر منتهی به این مرز با قدرت و روحیه جهادی اجرایی شود.

وی یادآور شد: در این ارتباط بخشی از این مسیر زیر بار ترافیک رفته و حدود ۱۰ کیلومتر دیگر نیز پس از انجام آخرین کارها، در روزهای منتهی به اربعین زیر بار ترافیک می‌رود تا هم در تردد زائران و هم مردم این شهرستان مرزی کم برخوردار تسهیل ایجاد شود که اینها همه از برکات اربعین حسینی است.

همت اربعینی لازمه توسعه در آذربایجان‌غربی

ارتقای ظرفیت پارکینگ در تمرچین به حدود ۳۰ هزار خودرو

استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: ۲۵۰ کیلومتر خط کشی جاده ها، نصب علایم و تابلوها، نصب علایمی با هدف نشان دادن فاصله با تمرچین، سامرا و کربلا در مسیرهای منتهی به پیرانشهر و راه اندازی پارکینگ هایی به ظرفیت حدود ۳۰ هزار خودرو با همراهی کارخانه قند پیرانشهر، شهرداران پیرانشهر و نقده و همراهی نهادهای مسوول از دیگر اقداماتی بود که در حوزه زیرساخت عملیاتی شد.

خدمات رسانی اقلیت‌های دینی و مذهبی در مسیر زوار، نشانه ارادت ادیان منطقه به امام حسین (ع)

وی با اشاره به اینکه در اربعین امسال، حضور و خدمات رسانی اقلیت‌های دینی و مذهبی در مسیر کاروان اباعبدالله الحسین (ع) نشان دهنده ارادت همه مردم منطقه به این وجود مقدس بود، گفت: اربعین امسال، اتفاق بی نظیری بود که برخی صحنه‌های آن، برای اولین بار روی داد و اقلیت‌های دینی و مذهبی بویژه در شهرستان پیرانشهر برای خدمت به زوار اباعبدالله الحسین (ع) کمر همت بستند.

معتمدیان افزود: در این خصوص، یک موکب اقلیت‌های دینی شامل آشوری و ارمنی در محل کارخانه قند پیرانشهر و ۲ موکب اهل سنت نیز در شهر پیرانشهر و پایانه تمرچین مستقر شده و به خدمت رسانی به زوارالحسین (ع) مشغول هستند.

استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: این امر در کنار صحنه‌های خدمت اهل سنت و اقلیت‌های دینی به زوار اباعبدالله الحسین (ع) در این سو و آنسوی مرز نشان داد که با وجود تنوع و تکثر قومی، مذهبی و دینی، مردم وحدت و انسجام خود را حفظ کرده‌اند و این امر بارها در زمان‌های مختلف به جهانیان نشان داده شد. برپایی موکب هموطنان آشوری، ارمنی و اهل سنت در تمرچین پیرانشهر نشان داد که با وجود تنوع و تکثر قومی، مذهبی و دینی موجود در منطقه، مردم وحدت و انسجام خود را حفظ کرده اند و این امر به جهانیان نیز نشان داده شد.

معتمدیان یادآور شد: این انسجام و وحدت ملی، دینی و مذهبی نشان داد که حرکت عظیم اربعین حسینی، حرکتی فرهنگی و در راستای ارتقای شاخص‌های فرهنگی جامعه اسلامی و بسیار اثرگذار است.

همت اربعینی لازمه توسعه در آذربایجان‌غربی

تمرچین؛ نزدیکترین مرز به شهر سامرا

وی با اشاره به اینکه تمرچین بهترین شرایط را برای میزبانی از زوار اباعبدالله الحسین (ع) دارد، به ارائه ویژگی‌های این مرز پرداخت و اظهار داشت: تمرچین نزدیکترین مرز کشورمان به شهر سامرا با ۴۴۰ کیلومتر فاصله است و یکی از نزدیکترین مسیرها را به سمت عتبه مقدسه کاظمین دارد.

وی ادامه داد: همچنین وجود آب و هوای مناسب به ویژه در ایام تابستان از جمله مهمترین شاخص‌های مرز تمرچین به شمار می‌رود و با توجه به اینکه حداقل در ۱۵ سال آینده، هوای بسیار گرمی را در مرزهای غرب و جنوب کشورمان منتهی به عراق را شاهد خواهیم بود، تمرچین می‌تواند یک مرز منحصربفرد در این خصوص برای تردد آسان زوار اباعبدالله الحسین (ع) و عتبات عالیات باشد.

استفاده از ظرفیت ریلی انتقال مسافرتا نقده؛ در دستور کار اربعین سال‌های آینده

استاندار آذربایجان غربی از تمهید تدابیری برای استفاده از خدمات ریلی مستقر در ایستگاه نقده برای جابجایی مسافران در سال‌های آینده خبر داد و گفت: این ظرفیت با اعتبارات ویژه‌ای که در سفر رییس جمهور به این استان اختصاص داده شد، به بار نشسته و  استفاده اقتصادی از این خط ریلی و  بهره مندی برای تردد زوار در ایام اربعین سال های آتی نیز در دستور کار است.

معتمدیان در خصوص مسیر بازگشت از کربلا به سمت ایران نیز یادآور شد: تمهیداتی برای ارائه خدمات از الحسینیه بغداد به سمت تمرچین اندیشیده شده و ضمن فعال بودن موکب‌ها در مسیر، ارائه خدمات نیز به زائران ادامه دارد. تمهیدات ویژه برای بازگشت زوارالحسین (ع) از بغداد به سمت مرز تمرچین اندیشیده شده است.

اربعین فرصتی برای رفع مشکلات راه‌ها و زیرساخت‌های پیرانشهر و مرز تمرچین

استاندار آذربایجان غربی اربعین را فرصتی برای رفع مشکلات حوزه راه و زیرساخت‌های ارتباطی شهرستان پیرانشهر و مرز تمرچین دانست و گفت: در سایه توجه دولت و تخصیص اعتبارات مناسبی که در همین مدت کم به استان از محل ستاد اربعین اختصاص یافت توانستیم کارهای بزرگی را انجام دهیم که همین روند با توجه به شرایط خوب مرز تمرچین در تردد زوار، می‌تواند در سال‌های آینده نقش مهمی در ارتقای شاخص های راه و توسعه این بخش ایفاد کند.

معتمدیان ادامه داد: البته دولت سیزدهم عزم جدی برای رفع مشکلات زیرساختی مناطق محروم و کم برخوردار کشور دارد و در سفر رییس جمهور به این استان نیز شاهد بودیم اعتبار اختصاص داده شده به حوزه راه و زیرساخت‌های ارتباطی بسیار چشمگیر بود شاید کمتر استانی توانسته این میزان اعتبار در بخش راه را از محل سفر رییس جمهور داشته باشد.

وی اضافه کرد: از محل اعتبارات اربعین نیز حتم داریم در سال‌های آینده می‌توانیم کارهای بزرگتر و ماندگارتری در مرز تمرچین و مسیرهای منتهی به آن انجام دهیم که تعریض و بهسازی راه، مهمترین آنهاست که امیدواریم در سایه توجه دولت و از برکت اربعین حسینی عقب ماندگی در این حوزه را با سرعت بیشتری بر طرف کنیم.

همت اربعینی لازمه توسعه در آذربایجان‌غربی

خروج حدود ۵۰ هزار نفر از مرز تمرچین

وی با اشاره به تداوم روند تردد زوار اباعبدالله الحسین (ع) از طریق مرز تمرچین پیرانشهر افزود: از ابتدای عملیات خروج زائران اربعین حسینی به سمت کشور عراق تا روز جمعه ۲۳ شهریور، حدود ۵۰ هزار نفر از مرز خارج شده و روند بازگشت زوار نیز آغاز شده است.

وی اضافه کرد: تاکنون نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ نفر از زوار اباعبدالله الحسین (ع)، مرز تمرچین را برای بازگشت به کشور انتخاب کرده‌اند و اقدامات لازم برای میزبانی و پذیرایی از آنان صورت گرفته است.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: همچنین مرز تمرچین تاکنون میزبان زواری از کشورهای همسایه شامل ترکیه، جمهوری آذربایجان و گرجستان بود که ۲ هزار و ۲۶۷ نفر نیز از اتباع این کشورها از مرز تمرچین به عتبات عالیات مشرف شده‌اند.

آماده پذیرش ۱۰۰ هزار زائر در دور برگشت/ تمرچین بهترین مسیر برای زائران استان‌های شمال غرب

معتمدیان با تاکید بر آمادگی کامل استان برای پذیرش زوار در مسیر بازگشت و اندیشیده شده همه تمهیدات در این خصوص اظهار کرد: زائران اهل استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان و حتی استان‌های شمالی می‌توانند مرز تمرچین را برای مسیر بازگشت انتخاب کنند. زائران اهل استان های آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان و حتی استان های شمالی کشور می توانند مرز تمرچین را برای بازگشت از کربلا انتخاب کنند.

وی با اشاره به اینکه تمرچین در زمان بازگشت زوار ظرفیت میزبانی از ۱۰۰ هزار زائر اباعبدالله الحسین (ع) را داراست، ادامه داد: برنامه ریزی‌هایی برای انتقال زائران از بغداد به تمرچین و از تمرچین به سمت برخی شهرها از جمله تبریز و تهران طرح ریزی شده تا زوار با سهولت بیشتر به شهرهای خود بازگردند.
معتمدیان همچنین با اشاره به اینکه عمده مترددین از این مرز را بیشتر ساکنان استان‌های شمال غرب کشور بویژه تشکیل می‌دهند، گفت: این مرز مسافت دسترسی به عتبات عالیات را برای ساکنان شمالغرب کشور و نیز استان‌های شمالی به نصف کاهش می‌دهد.

وی در خصوص آمار زائران بازگشته به کشور با اشاره به اینکه در سه روز گذشته ۳ هزار زائر از این مرز به کشور بازگشته‌اند، تاکید کرد: تدابیری اتخاذ شده تا از الحسینه بغداد سرویس‌های عراقی با قیمت مناسب زائرین را به اربیل و سپس به مرز تمرچین منتقل کنند که به همین منظور اطلاع رسانی لازم انجام شده و گروهی را برای هدایت زائران عتبه مقدسه سامرا و کاظمین به این منطقه فرستادیم تا از سردرگمی زائران و افزایش هزینه‌های سفر آنها با دیگر وسایل نقلیه عراقی جلوگیری کرده باشیم.

معتمدیان با اشاره به آمادگی کامل مرز تمرچین برای بازگشت زائران اربعین ادامه داد: تدابیر لازم از قبیل اسکان، تغذیه، بهداشت و درمان در این مرز اندیشیده ضمن اینکه اتوبوس‌های مورد نیاز برای عزیمت زائرین به چند مرکز استان از جمله تهران و تبریز تدارک دیده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha