رضا ابراهیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا، اظهار کرد: محل اسکان زوار در پایانه تمرچین، شهرستان پیرانشهر و نقده پیش بینی شده است که در این راستا هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ هزار زائر اربعین حسینی از مرز تمرچین به کربلای معلی اعزام شدند، افزود: آمار دقیق بازگشت زوار از این نقطه مرزی در اختیار رسانهها قرار خواهد گرفت.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجانغربی به نصب بنرهای راهنمای مسافران در بغداد اشاره کرد و ادامه داد: در همین راستا نفراتی برای کمک به مسیریابی زوار به عراق اعزام شده اند.
به گفته وی ، مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجانغربی نیز هم اکنون برای مدیریت بهتر در بغداد حضور دارد.
وی با بیان اینکه انتظار میرود استقبال برای بازگشت از مرز تمرچین به کشور افزایش یابد، گفت: آب و هوای معتدل و امکانات مناسب در این منطقه سبب شده تا مورد توجه زوار قرار گیرد.
ابراهیمی با اشاره به پای کار بودن اقلیتهای دینی و مذهبی در استقبال از زوار اربعین حسینی، اظهار کرد: تمامی این موارد نشانگر اتحاد و همدلی موجود در کشور است که مسیر توسعه را هموارتر میکند.
وی با اعلام اینکه گذرگاه تمرچین یکی از امن ترین مسیرهای اعزام زائران به کربلای معلی است، افزود: هیچ مشکل امنیتی طی این مدت گزارش نشده و زوار از آرامش و آسایش کافی برخوردار هستند.
ابراهیمی همچنین به نظرسنجی از زوار بازگشته به کشور از مرز تمرچین نیز اشاره کرد و گفت: اکثریت زائران از خدمات ارائه شده و مسیر سفر خود، رضایت کافی دارند.
به گزارش ایرنا و براساس اعلام ستاد اربعین استان آذربایجانغربی، گذرگاه تمرچین، از روز ۱۴ شهریور ماه جاری میزبان زوار اربعین حسینی برای عزیمت به عتبات عالیات است.
امسال برای نخستین بار است که مرز تمرچین در شهرستان پیرانشهر در ایام اربعین حسینی پذیرای تردد زائران ایرانی به عتبات عالیات در عراق است.
کوتاه شدن مسیر تمرچین به سمت بغداد و سهل الوصول بودن مسیر، هزینه حداقلی حمل و نقل، آب و هوای معتدل و مسیر امن از جمله مزایای تردد زائران اربعین از طریق این مرز است.
مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۵۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.
نظر شما