جانباز تربت حیدریه ای دفاع مقدس ۳۴ بار زخمی شد

تربت‌حیدریه- ایرنا- یک جانباز دوران دفاع مقدس گفت: از ۱۴ سالگی (سال ۶۳) که به جبهه رفتم تا سال ۶۵ در چند عملیات حضور داشتم و سال‌های بعد نیز ۳۴ بار زخمی شدم به گونه ای که بیشتر در بیمارستان بستری بودم.

عباس نجاتی جانباز ۷۰ درصد، متولد چهارم فروردین سال ۱۳۴۹ در روستای سهل‌آباد شهرستان زاوه، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بیان خاطرات دوران دفاع مقدس خود افزود: اصبات تیر به سر، قرار گرفتن در برابر موج انفجار، زخمی شدن دست و در نهایت رفتن روی مین در منطقه عملیاتی کردستان عراق و در نتیجه قطع پای راست در تاریخ ۲۵ فروردین سال ۶۵ از جمله این مجروحیتها بود و اکنون نیز با هزار قطعه ترکش در بدن و مصرف مداوم دارو، روزگار می‌گذرانم.

وی با بیان اینکه در ۱۶ سالگی با پای مصنوعی ازدواج کرده و دوباره عازم جبهه شدم ادامه داد: ما ۶ برادر هستیم که در آن دوران همه به جبهه می‌رفتیم طوری که همیشه چهار برادر همزمان در جبهه بودند و با وجودی که هیچکداممان شهید نشدیم اما به دلیل زخمی شدن و به خصوص من که پایم قطع شده‌بود مادرم همیشه برای بازگشتن به سلامتی ما در حال مناجات و گریه و شیون بود.

این جانباز سرافراز گفت: مادرم در ۶۰ سالگی به دیار حق شتافت اما در سال‌های آخر عمر به دلیل شدت گریه و اندوه، بینایی خود را از دست داد و همیشه به ما می‌گفت "دیگر نمی‌توانم سلامتی فرزندانم را به چشم ببینم".

نجاتی افزود: در بین خاطرات تلخ و شیرین آن دوران، نابینا شدن مادرم بیش از همه عذابم می‌دهد زیرا در سال‌های آخر عمرش به امید دیدن سلامتی من و دیگر بردارانم، آن قدر اشک ریخت تا بینایی خود را از دست داد.

طبق آمار منتشره از سوی بنیاد شهید تربت‌حیدریه، از مجموع ۱۵ هزار رزمنده دوران دفاع مقدس در این خطه، هزار و ۱۰۴ نفر شهید شدند.

منطقه تربت‌حیدریه شامل شهرستان‌های تربت‌حیدریه، زاوه، مه‌ولات و رشتخوار است که از این تعداد  ۷۰۸ شهید، هزار و ۶۹۵ نفر جانباز و ۱۴۲ نفر آزاده به شهرستان تربت‌حیدریه اختصاص دارند و ۶۹۰ نفر از جانبازان این خطه بیش از ۲۵ درصد است.

هم اکنون در شهرستان تربت‌حیدریه ۲۲ شهید گمنام در خاک آرام گرفته‌اند که شامل پنج شهید در بوستان پیشکوه، پنج شهید در دانشگاه آزاد اسلامی، ۲ شهید گمنام در گلزار بهشت عسکری، ۲ شهید در باغ ملی، ۲ شهید در کدکن، ۲ شهید در بایگ، ۲ شهید در رباط سنگ، یک شهید در توپخانه ۶۱ محرم و یک شهید نیز در تیپ ۱۷۷ ارتش مدفون هستند.

در مزار شهدای بهشت عسکری تربت حیدریه نیز ۲۰۰ شهید در خاک آرام گرفته‌اند.

در تربت‌حیدریه چهار شهید زن، پنج مادر دارای ۲ شهید، ۲۱۴ مادر شهید و ۲۱۰ همسر شهید وجود دارد.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha