دکتر محمد علی کیانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد امسال در مدیریت تجمعات در حوزه بهداشت و درمان و فوریتها، از نقش نظارتی صرف به خدماتی- نظارتی تغییر رویکرد داده است که استفاده از اتوبوس آمبولانسهای دارای تخت بستری برای خدمت رسانی مطلوبتر به زائران رضوی یکی از اقدامات مهم این دانشگاه در این زمینه است.
وی با بیان این که این اتوبوس - آمبولانسها همچون بیمارستانی کوچک طراحی و تجهیز شدهاند ادامه داد: در این اتوبوس - آمبولانسها خدماتی از جمله جراحیهای کوچک، بخیه زدن، بستری موقت چند ساعته و سرم تراپی انجام میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین در راستای این تغییر رویکرد و ارائه خدمات در کنار نظارت، برای نخستین بار کولههای اورژانسی و فوریتهای پزشکی خاص تهیه شده است که نیروهای اورژانس پیش بیمارستانی و فوریتهای پزشکی این دانشگاه با لباس اورژانس و کوله پشتی سورمهای رنگ در صحنهای حرم مطهر رضوی حضور دارند تا در صورت بروز حادثهریال سریع در محل حاضر شوند و درمان و اقدامات اولیه درمانی را انجام دهند تا تیم های بعدی برسند و از این طریق میزان آسیب به افراد کاهش یابد.
کیانی افزود: فعالیت ۲ هزار نیروی درمانی و اورژانسی، نظارت ۸۰۰ نفر کارشناس و بازرس بهداشت و محیط بر کنترل و نظارت اماکن، فعالیت ایستگاههای صلواتی و موکبها و اماکن اسکان زایران، راهاندازی ۲ بیمارستان صحرایی در بخش مُلک آباد مشهد و در رینگ اطراف حرم، خریداری و افزایش موتورآمبولانس در بخش فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دیگر اقدامات این دانشگاه در دهه پایانی صفر برای خدمت رسانی به زائران رضوی است.
وی با بیان این که هم اکنون کمبود سرم نداریم ادامه داد: همچنن در این ایام از ۳۶ داروخانه دایر در اطراف حرم مطهر رضوی، برخی به صورت شبانه روزی و برخی تا ساعت ۱۰ شب ارائه خدمات دارند که میزان سهمیه داروی مراکز درمانی و بیمارستانها و داروخانههای اطراف حرم مطهر رضوی افزایش یافته است و سرم و دارو را در این مراکز تامین شده است تا زائران در کوتاه ترین زمان ممکن به خدمات درمانی و دارویی دسترسی داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین در این راستا بیش از ۱۵۰ ایستگاه سلامت در جادهها، داخل شهر مشهد و در مسیرهای منتهی به حرم برپا شده است که هزار و ۲۰۰ نفر در این ایستگاه ها فعالیت دارند و خدمات کنترلی، آموزشی، پرستاری و پزشکی همچون ویزیت و تجویز دارو، کنترل فشار خون، کنترل و تست قند خون و پاسخ به سوالات زائران را به صورت رایگان ارائه میدهند و اگر زائری نیاز به ارجاع به بیمارستان داشته باشد با ارائه نامه به بیمارستان معرفی میشود.
کیانی با بیان این که در جمعیتها و سفرهای زیارتی، بهداشت سفر به عنوان مهمترین رکن سفر به شمار می رود گفت: توصیه میشود زائران برای حفظ سلامت خود بهداشت فردی، بهداشت تغذیه، استفاده از آب سالم، شست و شو و بهداشت دستها و اصول و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
وی در خصوص اسکان همراهان بیماران در بیمارستانها افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد شرایطی که مکانی برای اسکان همراهان بیماران تعبیه کند ندارد اما در برخی از بیمارستانها مانند بیمارستان شریعتی، امام رضا (ع) و دکتر شیخ، همراه سرا وجود دارد که به صورت محدود اسکان همراهان را انجام میدهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به فعالیت بیمارستانها و عدم منع پذیرش شهروندان مشهدی، برای خدمت رسانی به زائران توصیه میشود شهروندان مشهدی در دریافت خدمات غیر اورژانس به مراکز درمانی غیر از مراکز اطراف حرم مراجعه کنند تا در مراکز اطراف حرم مطهر رضوی ازدحام صورت نگیرد و خدمت رسانی به زائران به نحو مطلوبتری انجام شود.
کیانی اضافه کرد: امسال موضوع خدمت رسانی از حوزه استانی خارج شده و جنبه ملی پیدا کرده است و غیر از دانشگاههای علوم پزشکی در کلان منطقه ۹ کشور که شامل خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و ۹ دانشگاه است، ۱۲ دانشگاه علوم پزشکی از سایر استانها از جمله زاهدان، زابل، قزوین و البرز در این امر با دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشارکت دارند و با برنامهریزی وزارت بهداشت، ۱۵۰ نیرو و چندین آمبولانس از سایر استانها برای خدمت رسانی به زائران دهه پایانی صفر به ظرفیت استان خراسان رضوی اضافه شده است.
وی ادامه داد: با توجه به این که ذخایر خونی نیازمند تقویت است و با توجه به حجم انبوه زائران در دهه پایانی صفر در مشهد اهدای خون در این ایام به طور قطع می تواند سبب تقویت ذخایر خونی و کمک به بیماران نیازمند خون و ارتقای خدمات به زائران رضوی شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خراسان رضوی و به ویژه مشهد که شهری زائرپذیر است نیازمند تامین زیرساخت های کامل برای ارائه خدمات مطلوبتر و شایسته در حوزه بهداشت و درمان به زائران رضوی در تمامی ایام و مناسبت هاست.
نظر شما