حماسه ۳۰ مهر همدان الگو و مقدمه‌ای برای واقعه ۱۳ آبان شد

همدان- ایرنا- مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری همدان گفت: حماسه ۳۰ مهر همدان الگو و مقدمه ای برای واقعه ۱۳ آبان ۵۷ شد، روزی که دانش آموزان با بصیرت خود نسبت به آتش کشیده شدن مسجد کرمان اعتراض کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «غلامرضا فریدونی» روز سه شنبه در نشست هماهنگی برگزاری مراسم بزرگداشت یاد و خاطره ۳۰ مهر همدان با تاکید بر اینکه باید فاصله خود را با نسل جوان کم کنیم افزود: جوانان باید از علل وقایعی که منجر به انقلاب اسلامی شد آگاه شوند.

وی حماسه ۳۰ مهر را درسی برای بصیرت افزایی دانش آموزان خواند و ادامه داد: در جهاد تبیین برای شناساندن انقلاب اسلامی و کارکردهایش برای گروه دانش آموزان کوتاهی شده است.

مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری همدان گفت: شهیدان حججی و دیگر شهدای مدافع حرم پرورش یافته، آموزش و پرورش هستند.

اجرای سرود دانش آموزی، تولید نقاشی دیجیتال، تبیین واقعه ۳۰ آبان در سطح مدارس، اکران مستند ۳۰ مهر در مدارس استان و مصاحبه با یادگاران و جانبازان حماسه ۳۰ مهر از مهمترین برنامه های برزگداشت حماسه ۳۰ مهر همدان است.

به گزارش ایرنا، ۳۰ مهر سال ۵۷ شماری از دانش‌آموزان همدانی در اعتراض به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان، سینما رکس آبادان و سرکوب دانش‌آموزان تظاهرات دبیرستان پروین همدان در مرکز شهر همدان فریاد الله اکبر سر دادند، فریادهایی که کم کم تبدیل به مرگ بر شاه شد.

شاهدان عینی حضور بیش از ۱۰ هزار نفر جمعیت را در تظاهرات اعلام کردند که پیش قراولان آن دانش آموزان و نوجوانانی بودند که شجاعانه برای دفاع از حق به میدان آمده بودند و مأموران رژیم طاغوتی در خیابان شورین قدیم (شهدا فعلی ) آنان را به گلوله بستند.

خروش ضد طاغوتی همدانی‌ها که حماسه ۳۰ مهر را رقم زد، بازتاب‌های گسترده‌ای در سطح ملی و جهانی داشت، به طوری که پس از آن، سلسله تظاهرات بسیاری علیه رژیم شاهنشاهی به راه افتاد که یکی از آن‌ها حماسه ۱۳ آبان ماه سال ۵۷ بود.

در حماسه ۳۰ مهر همدان ۳ تن شهید و تعداد زیادی نیز جانباز شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha