به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این روزنامه افزود: بریتانیا مدتهاست که روابط ناخوشایندی با عربستان داشته است اما این اتحاد نامقدس اکنون با یک آزمون دشوار مواجه است.
پس از واکنش خشمگین بایدن در مقابل تصمیم اوپک پلاس، کارگران کارخانه «بی ای ائی سیستمز» سازنده جت های جنگنده در «وارتون» واقع در ساحل منطقه لانکاشر انگلیس منتظر پیامدهای این تصمیم کارتل نفتی هستند.
این روزنامه با اشاره به اختلافات بین دولت بایدن و عربستان به دنبال شکست لابی آمریکایی برای جلوگیری از کاهش تولید نفت نوشت: این اختلاف اکنون صنعت تسلیحاتی انگلیس را متزلزل کرده است. این صنعت که شرکت بی ای ائی سیستمز بزرگترین تجارت در آن را تشکیل می دهد با وجود نقض حقوق بشر در عربستان به دنبال قتل جمال خاشقچی توانست با ۵۳۰۰ نیرو به فعالیت خود دراین کشور ادامه دهد.
فعالیت این شرکت حتی پس از انتقادها به خاطر تامین تجهیزات نظامی سعودی در طول کمپین بمباران مرگبار در یمن، همچنان باقی بوده است. در این جنگ تایفون های «یوروفایتر» ساخت «لنکشایر» در کارزاری که هزاران غیرنظامی را کشته است، مشارکت داشته اند.
عربستان تا حد زیادی بزرگترین مقصد برای فروش جهانی بی ای ائی سیستمز در خارج از بازارهای اصلی آمریکا و انگلیس بوده است و سال گذشته ۲.۵ میلیارد پوند درآمد داشت.
روابط تسلیحاتی عربستان و انگلیس بیش از نیم قرن قدمت دارد و به قرارداد تامین هواپیماهای لایتنینگ و استرایک مستر در دهه ۱۹۶۰ میلادی تا قرارداد اسلحه در مقابل نفت موسوم به «قرارداد تسلیحاتی الیمامه» که با اتهامات فساد مواجه شد، باز می گردد.
امروزه، این شرکت پشتیبانی و آموزش سیستم ها و تجهیزات نیروی هوایی سلطنتی عربستان را ارائه می دهد و با نیروی دریایی این کشور همکاری می کند. تلاشهای این شرکت عمدتاً بر روی پشتیبانی از جتهای تایفون و ارتقاء هواپیماهای موجود «تورنادو» متمرکز است. عربستان همچنین به تازگی ۲۲ فروند از هواپیماهای «هاوک» ساخت شرکت بی ای ائی سیستمز را تحویل گرفته است.
این شرکت حتی در توسعه یک آزمایشگاه جدید برای آموزش مهندسان و ریاضیدانان در دانشگاه «مجمعه » (Majmaah) مشارکت دارد.
اگر روابط بین عربستان سعودی و آمریکا به طور کامل از بین برود، این امر می تواند محرکی برای کشورهای غربی باشد تا جایگاه خود در این کشور را ارزیابی کنند. سرمایهگذاریهای گسترده عربستان در انگلیس، از جمله مالکیت مشترک مشهور باشگاه نیوکاسل یونایتد، و همچنین سهام این کشور در خودروساز لوکس «استون مارتین» و گروه فونیکس، شرکت بیمه و بزرگترین تامینکننده حقوق بازنشستگی این کشور، ممکن است دوباره مورد بررسی قرار گیرد.
انگلیس - و شرکت بی ای ائی سیستمز - ممکن است مجبور به انتخاب یکی از دو کشور آمریکا و عربستان شود. با توجه به اینکه ایالات متحده بخش عمده ای از تجهیزات تجاری بی ای ائی سیستمز را فراهم و بازدارندگی هسته ای که به تقویت روابط دو کشور کمک می کند، اگر این شرکت مجبور به انتخاب شود طرف آمریکا را خواهد گرفت.
با این حال، «فرانسیس توسا» تحلیلگر دفاعی می گوید: حتی اگر اختلافات بایدن با عربستان افزایش یابد، بی ای ائی سیستمز باید از آن مصون بماند و حتی میتواند کارهایی را انجام دهد که شرکتهای آمریکایی معمولاً برای عربستان انجام میدهند. اگر [لیز] تراس نخست وزیر انگلیس تسلیم فشار آمریکا برای قطع ارتباط با عربستان شود، فرانسویها روز بعد وارد عمل خواهند شد».
نظر شما