۲۰۰ هکتار از مزارع میاندوآب به کشت کلزا اختصاص یافت

مهاباد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت:در سال زراعی جاری در مجموع ۲۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان به کشت دانه روغنی کلزا اختصاص یافت.

علی دیانتی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیشترین میزان کشت کلزا در روستاهای «ابراهیم‌حصاری»، «اوچ‌تپه کرد» و «فسندوز» این شهرستان است و کشت این محصول امسال در مقایسه با ۱۶۰ هکتار سال قبل ۴۰ هکتار بیشتر شده است.

وی افزود: کلزا کاران این شهرستان برای امسال انواع ارقام «مرکوری»، «آرشتیکت»، «هیدرومیل داخلی»، «دیفیوژن»، «روهان»، «بروتوس» و «امپریو» کشت کردند که این ارقام از نظر مقاومت به بیماری‌ها، آفات، تنش آبی، سازگاری با محیط منطقه و عملکرد بالا نسبت به سایر ارقام دارند.

مدیر جهادکشاورزی میاندوآب با اشاره به مزیت های دیگر کشت کلزا گفت: دانه روغنی کلزا در فصل پاییز کشت و در اواخر بهار برداشت می شود و فصل داشت این محصول با بارش باران در این منطقه همراه است و در مقایسه با سایر محصولات نیاز به آبیاری کمتری دارد.

وی اضافه کرد: در بحث تناوب کشت هم در سالی که مزارع به کشت گندم اختصاص پیدا نمی کند، کشاورزان می توانند با کشت دانه روغنی کلزا، تا سال بعد به زمین خود استراحت دهند و همین امر باعث افزایش بهره‌وری زمین و عملکرد بهتر آن خواهد شد.

وی با اشاره به کشت ۱۶۰ هکتار کلزا در سال زراعی قبل در این شهرستان افزود: کلزاکران این شهرستان از این مقدار سطح زیر کشت خود در مجموع بیش از ۴۰۰ تُن محصول برداشت کردند.

۲۰۰ هکتار از مزارع میاندوآب به کشت کلزا اختصاص یافت

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با بیان اینکه میاندوآب یکی از قطب های تولید دانه روغنی در استان به شمار می‌رود، یادآور شد: دانه روغنی کلزا به صورت خرید تضمینی و سال قبل به مبلغ ۳۵ هزار ریال برای هر کیلوگرم از کشاورزان خریداری شده بود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ۸۵ درصد نیاز کشور به روغن از طریق واردات تأمین می‌شود، به منظور قطع وابستگی کشور در این خصوص و عمل به فرامین رهبر معظم انقلاب در زمینه افزایش تولید روغن در داخل کشور، توسعه و ترویج کشت این محصول استراتژیک یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی بوده که در این شهرستان نیز مورد توجه قرار گرفته است.

میاندوآب دارای ۸۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۵۲ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار اراضی دیم است و بیش از ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی به میزان حدود ۹۵۰ هزار تُن از این میزان اراضی تولید می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha