استاندار خراسان شمالی بر ایجاد گذرگاه مرزی با ترکمنستان تاکید کرد

بجنورد - ایرنا - استاندار خراسان شمالی بر ایجاد و بازگشایی گذرگاه مرزی ترکمنستان تاکید کرد و گفت: این استان با داشتن ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با این کشور همسایه، گذر مرزی ندارد و یکی از درخواست های اساسی و مهم ساکنان این استان تحقق این مهم است.

به گزارش سه شنبه شب ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان شمالی، محمدرضا حسین نژاد در نشست با "یازمحمد قربان اف" استاندار آخال کشور ترکمنستان اظهار داشت: اشتراکات فرهنگی بسیار زیادی میان مردم ترکمن نشین خراسان شمالی و مردم ترکمنستان وجود دارد و ارتباط و خویشاوندی مردم این منطقه سابقه دیرینه دارد. 

وی گفت: درخواست اهالی خراسان شمالی این است که گذر مرزی در پرسه سو و یا هر منطقه دیگر، ایجاد شود تا برقراری ارتباط میان ۲ طرف افزایش یافته و در آینده هم زمینه ای برای افزایش مراوات تجاری باشد.

استاندار خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به دیدار رییس جمهور ترکمنستان با رهبر انقلاب گفت: رهبر انقلاب در این دیدار، کشور ترکمنستان را به عنوان کشور برادر و خویشاوند خواندند و این نشان از وجود اشتراکات زیاد فرهنگی و اعتقادی میان مردم ما است.

وی با اشاره به اینکه هفت درصد از جمعیت حدود یک میلیون نفری استان خراسان شمالی را ترکمنان تشکیل می دهند که مشترکات فرهنگی با مردم کشور همسایه ترکمنستان دارند افزود: ایجاد بازارچه مشترک میان استان آخال و استان خراسان شمالی که درخواست دیرینه مردم این استان است، زمینه ساز گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی دو طرف می شود.

وی خاطرنشان کرد: در استان خراسان شمالی ظرفیت ها و پتانسیل های خوبی برای رونق و مراودات اقتصادی وجود دارد وجود مجموعه تولیدکننده لوله های بدون درز، شرکت پتروشیمی، معادن سنگ مرمر، سنگ های تزیینی، کارخانه سیمان، کارخانه آلومینا و شمش آلومینوم از ظرفیت های این استان است که می تواند زمینه ای مناسب برای برقراری مراودات تجاری میان استان آخال و استان خراسان شمالی باشد.

استاندار خراسان شمالی گفت: به طور ویژه، پیشنهاد ما تشکیل کمیته ای مشترک برای پیگیری برای عملیاتی شدن تفاهم نامه منعقد شده میان رییس جمهور ایران و رییس جمهور ترکمنستان است.

وی افزود: توسعه همکاری دانشگاهی میان استان آخال و استان خراسان شمالی در قالب اسناد بالادستی میان ۲ کشور، همکاری مشترک برای تولید و فرآوی گیاهان دارویی و مبادلات تجاری آن، ارائه خدمات درمانی و توریست درمانی برای طرف ترکمن، برگزاری نمایشگاههای تخصصی همچون اسب ترکمن، فرش، صنایع دستی و محصولات وابسته به آن، همکای مشترک در تامین گندم و آرد، همکاری برای نوغانداری و پرورش کرم ابریشم  از دیگر پیشنهادهای ما است که امید می رود عملیاتی شود.

حسین نژاد اظهار داشت: خراسان شمالی توانمندی های ویژه در زمینه های پرورش اسب اصیل ترکمن و فرش دورو دارد که در این زمینه آمادگی همکاری خود را با این کشور اعلام می کند.

استاندار خراسان شمالی با اشاره به مشکل ریزگردها در این استان گفت: در این زمینه، ضروری است تا همکاری زیست محیطی بویژه برای مدیریت مشکل ریزگردها که اکنون سبب بروز شکل شده است، تقویت شود. 

استاندار خراسان شمالی به همراه هیاتی متشکل از ۳۰ نفر سرمایه‌گذار در بخش های مختلف کشاورزی، صنایع غذایی و بازرگانی خارجی روز دوشنبه (۲۵ مهرماه) سالجاری به کشور ترکمنستان سفر کرد.

نشست با سفیر جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد، پیگیری تفاهم نامه ها با استان آخال، تشریح ظرفیت های خراسان شمالی و کشور ترکمنستان برای تجار ترکمنستانی و بازدید میدانی از فضای تجاری و فرصت های تجاری استان آخال از برنامه های سفر پنج روزه مهم این هیات تجاری به ترکمنستان است.

اعزام و پذیرش هیات های تجاری یک اقدام ارزشمند دولت سیزدهم در زمینه مراودات بازرگانی است و در یکسال گذشته هیات تجاری استان به کشور ارمنستان، قزاقستان و روسیه اعزام شده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha