باز باران، باز تصادف/ زنجیره‌ای از تصادف‌ها در مشهد

مشهد- ایرنا- بارندگی و لغزندگی جاده‌ها و معابر از عوامل مهم و تاثیرگذار در افزایش تصادفات و سوانح رانندگی است و با وجود هشدارهای پلیس؛ با آغاز هر بارندگی، همچنان رانندگان غافلگیر شده و آمار تصادفات روند صعودی به خود می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، طراوت هوای بارانی در یک روز پاییزی لذتی وصف ناشدنی دارد و هر فردی را برای بهره بردن از این فضا به بیرون از خانه می‌کشاند، اما وقتی به سمت مقصدی روانه شده و در مسیر با چندین مورد برخورد خودرو، تصادف و ترافیک مواجه شوی دیگر این لذت تحت الشعاع سایه این حوادث قرار گرفته و رنگ خواهد باخت.

بارش نزولات آسمانی همیشه موجب شادی و برکت است، اما سهل انگاری انسانها گاه منجر به این می شود که در کنار این برکت و رحمت، حوادثی رقم بخورد که حلاوت آن برکت آسمانی را نیز چندان خوش به کام ننشیند.

طبق اعلام پلیس راهور، با شروع بارندگی آمار تصادفات حدود ۵۰ درصد افزایش می یابد، افزایشی که در صورت به خرج دادن کمی دقت و رعایت سرعت مطمئنه یقینا تا حد زیادی مهار شدنی است.

کلانشهر مشهد، روز چهارشنبه، ۲۷ مهرماه، نخستین باران پاییزی خود را در سال جاری تجربه کرد، بارانی که آلودگی های چندروزه را از هوای این شهر زدوده و لطافتی بهاری بدان هدیه کرد اما رانندگان را نیز غافلگیر کرد و شاهد تصادفات زنجیره ای در گوشه و کنار این کلانشهر بودیم.

باز باران، باز تصادف/ زنجیره‌ای از تصادف‌ها در مشهد

افزایش چشمگیر تصادفات زنجیره ای و واژگونی ها در پی بارندگی

بارش باران، پس از مدتها خشکی زمین، منجر به لغزندگی سطح خیابان و کاهش اصطکاک لاستیک خودرو با زمین می شود، دراین شرایط کوچکترین سهل انگاری، خطرآفرین است.

رییس پلیس راهور خراسان رضوی در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با آغاز بارندگی به خصوص اولین باران، میزان تصادفات به صورت چشمگیری افزایش می‌یابد و واژگونی خودروها زیاد می شو.

سرهنگ علی اکبر غلامی افزود: در لحظه آغاز ریزش باران، سطح آسفالت و معابر حالت چربی و لغزندگی دارد و به اصطلاح سطح معابر صابونی می‌شود.

وی اضافه کرد: در این شرایط رانندگان باید سرعت مطمئنه و فاصله طولی مناسب را کاملا رعایت کنند، عدم وجود اصطکاک بین لاستیک و سطح زمین نیز منجر بدان می شود که خودرو هنگام ترمز گرفتن لیز خورده و راننده قادر به کنترل وسیله نقلیه نباشد، که در نهایت نیز به واژگونی می انجامد.

رییس پلیس راهور خراسان رضوی ادامه داد: همچنین در زمان شروع بارندگی، رانندگان باید تا حد امکان متوقف شده و از رانندگی خودداری کرده و یا با دنده سنگین حرکت کنند و در تقاطع ها و پیچ‌گردها نهایت دقت و احتیاط را داشته باشند.

سرهنگ غلامی افزود: علاوه بر تصادفات، میزان ترافیک در معابر نیز پس از بارندگی افزایش می یابد و تصادفات نیز گاهی منجر به مسدود شدن گذرگاهها و سنگین تر شدن حجم ترافیک می شود.

رییس پلیس راهور خراسان رضوی ادامه داد: اداره کل هواشناسی نیز باید هشدارها و پیامهای آغاز بارندگی را چندین ساعت قبل از آغاز بارش به شهرداری اعلام کند تا از طریق تابلوها و تلویزیونهای شهری به عموم اطلاع رسانی شود.

وی تاکید کرد: همچنین توصیه های راهنمایی و رانندگی در هنگام بارندگی باید از طریق تبلیغات شهری اعلام شود.

سرهنگ غلامی افزود: امروز در پی بارندگی در شهر مشهد، چندین فقره تصادف زنجیره ای و واژگونی در تقاطع‌های غیرهمسطح از جمله در مسیر بزرگراه شهید سلیمانی به سمت زیرگذر پل جهاد، میدان جمهوری به سمت میدان حافظ، زیرگذر شهید فهمیده و بزرگراه پیامبر اکرم (ص) مشهد روی داد که علاوه بر بروز خسارت، موجب کندی تردد در سطح شهر شد.

باز باران، باز تصادف/ زنجیره‌ای از تصادف‌ها در مشهد

لزوم افزایش سطح آگاهی رانندگان در خصوص رانندگی در شرایط بارانی

معاون مرکز اطلاع رسانی شهرداری مشهد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با شروع بارندگی گاهی آمار تصادفات نسبت به روزهای عادی تا ۱۰۰ درصد افزایش می یابد.

مجید بخت آزما افزود: بی توجهی به عایت سرعت مطمئنه، کاهش دید راننده در شرایط بارندگی و لغزنده و سُر شدن سطح معابر از عمده ترین عوامل افزایش تصادفات در شرایط بارندگی است.

وی اضافه کرد: برخورد زنجیره ای خودروها در هنگام بارندگی افزایش می یابد و ترافیک سنگینی را رقم می زند.

بخت آزما تاکید کرد: سطح اطلاعات و آگاهی رانندگان از شیوه صحیح رانندگی در شرایط بارانی باید افزایش یابد و انجام اقدامات فرهنگی و اطلاع رسانی در این حوزه ضروری است.

باز باران، باز تصادف/ زنجیره‌ای از تصادف‌ها در مشهد

افزایش شدت تصادفات در جاده های بارانی 

میزان تصادفات شهری در شرایط بارندگی بیشتر از تصادفات جاده ای است اما آمار تصادفات جاده‌ای نیز در زمان بارندگی نسبت به شرایط عادی افزایشی چشمگیر می یابد.

رییس پلیس راه خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این خصوص اظهار کرد: میزان وقوع تصادفات در جاده های لغزنده حداقل ۲۰ درصد بیشتر از تصادفات در شرایط عادی است.

سرهنگ حسین میش‌مست افزود: نخستین بارش هایی که پس از مدت طولانی نباریدن رخ می دهند، خطرزایی بیشتری نسبت به بارندگی های پیوسته دارند، در اولین بارشها چربی سطح جاده روان شده و منجر به آیینه ای شدن معبر می شود که با کوچکترین ترمز، واژگونی خودرو را در پی دارد.

وی اضافه کرد: همچنین در زمان بارندگی، دید راننده کاهش می یابد که این خود می تواند حادثه آفرین باشد، لذا توصیه می شود رانندگان در شرایط بارانی حتی در روز نیز با چراغهای روشن رانندگی کنند.

سرهنگ میش مست افزود: سوانح رانندگی در شرایط لغزندگی جاده در محورهای یک طرفه بیشتر شامل واژگونی خودرو و در مسیرهای دوطرفه عمدتا انحراف به چپ است.

رییس پلیس راه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: علاوه بر افزایش تعداد سوانح جاده ای در زمان بارندگی، شدت تصادفات نیز افزایش می یابد و اغلب تصادفات با جرح و فوت راننده و سرنشینان خودرو همراه است.

وی در ادامه با اشاره به افزایش ۱۸ درصدی فوتی های ناشی از تصادفات جاده ای استان در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزود: امسال ۴۴۰ تن در سوانج جاده ای استان فوت کرده اند که این تعداد در مدت مشابه سال قبل ۳۷۵ تن بوده است.

وی اضافه کرد: همچنین تعداد مصدومان تصادفات جرحی در نیمه اول امسال در استان ۶ هزار و ۷۶ نفر و در مدت مشابه سال قبل چهار هزار و ۸۷۷ نفر بوده است.

رییس پلیس راه خراسان رضوی گفت: ۲ هزار و ۲۰۱ فقره تصادف خسارتی نیز در سال جاری در جاده های استان رخ داده است که این تعداد در مدت مشابه سال قبل ۲ هزار و پنج فقره بوده است.

کشور ایران عموما هشت ماه از سال درگیر بارندگی است و بارشها از مهرماه آغاز و تا ماه های ابتدایی بهار ادامه دارد، از این رو رانندگان باید علاوه بر سرویس خودرو، احتیاط و دقت خود را در رانندگی افزایش دهند تا در شرایط بارانی رانندگی ایمنی را تجربه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha