مالکیت معنوی موسیر به نام چهارمحال و بختیاری ثبت شود

شهرکرد -ایرنا- مجری طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اهمیت توسعه کشت گیاهان دارویی و خوراکی در کشور به خصوص محصول موسیر گفت: مزارع موسیر کشور شناسنامه‌دار می‌شوند و مالکیت معنوی موسیر به نام چهارمحال و بختیاری ثبت شود.

به گزارش ایرنا، حسین زینلی روز شنبه در نخستین جشنواره ملی موسیر در شهرکرد با اشاره به زنجیره ارزش گیاهی موسیر و اینکه در جهان این گیاه برای برخی از کشورها به عنوان یکی از گیاهان ممنوعه صادراتی است، افزود: برای کنترل شرایط کشت و تولید این گیاه، شناسنامه‌دار کردن اراضی زیرکشت یک راهکار است که بتوان از کشاورزان و تولید کننده موسیر حمایت کرد.

وی اظهار داشت: با شناسنامه‌دار کردن اراضی زیر کشت این گیاه خوراکی توسط نظام صنفی و ارائه آموزش به جوامع محلی و همچنین کشاورزان و بهره‌برداران می‌توان تولید محصول را رصد و اصلاح کرد که این مساله نیازمند تشکیل تشکل و یا اتحادیه موسیرکاران در استان‌ها زاگرس‌نشین و رویشگاه‌های موسیر است.

به گفته وی،استان‌های زاگرسی به خصوص چهارمحال وبختیاری به عنوان رویشگاه طبیعی و مخزن کشت موسیر و کلوس (کرفس کوهی)و گیاهان دارویی و خوراکی است که با تشکیل انجمن و تشکل‌های خاص برای گیاهان دارویی می‌توان از تولیدکنندگان این گیاهان حمایت کرد.

زینلی افزود:هم‌اکنون موسیر و کلوس در استان قابلیت ثروت‌آفرینی و ایجاد شغل را دارد و باید این ثروت بالفعل تبدیل شود.

وی اظهار داشت: امروزه گیاهان دارویی در وزارت جهادکشاورزی، وزارت بهداشت و درمان و صنعت، معدن و تجارت صاحب کرسی و یک‌ مرکز خاص است که نیاز این مرکز نیاز به حمایت بیشتر دارد.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه باید از گیاهان دارویی و خوراکی در کشور برای ثروت‌آفرینی استفاده کرد، گفت: امروزه در سطح کشور و همچنین چهارمحال و بختیاری شاهد کشت محصولات پر آب‌بَر هستیم ‌در حالی‌ که کشت گیاهان دارویی به عنوان جایگزینی برای کشت گیاهان پر آب‌بَر هستند.

زینلی اظهار داشت: کشت گیاهان دارویی در ایجاد اشتغال کاهش بیکاری اثرگذار است که برندسازی و جهانی کردن گیاهان دارویی به خصوص گیاهان بومی(آندمیک) استان یک اولویت برای توسعه کشت گیاهان دارویی است.

زینلی اظهار داشت: موسیر به عنوان " طلای سفید" معروف است، که دارای خاصیت‌های بالای است و باید کشت این محصول در استان ترویج داده شود.

وی با یادآوری اینکه در چند دهه اخیر با برداشت بی‌رویه موسیر و سایر گیاهان دارویی،رو به انقراض است، گفت: توسعه کشت موسیر در اراضی مختلف و همچنین در باغات یک راهکار برای جلوگیری از انقراض این گونه‌هاست. 

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی گفت: اجرای یک برنامه زنجیره تولید گیاهان دارویی و احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی یک راهکار برای توسعه کشت گیاهان دارویی و همچنین گیاهان بومی در معرض انقراض و حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان است. 

به گفته وی،هم‌اکنون بخشی از موسیر به صورت خام و یا فرآوری شده به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌شود اما می‌توان با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و فرآوری این گیاهان زمینه ارزآوری برای کشاورزان و تولیدکنندگان را فراهم کرد.

مالکیت معنوی موسیر به نام چهارمحال و بختیاری ثبت شود

مجری طرح توسعه کشت گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی گفت: ثبت مالکیت معنوی موسیر به نام استان‌های زاگرسی و به خصوص چهارمحال و بختیاری یکی از برنامه‌های در دست اقدام است، تا بتوان با برندسازی این گیاه به جهان معرفی کرد.

زینلی اظهار داشت: با توسعه فناوری(تکنولوژی) و استفاده از صنایع تبدیلی و تکمیلی می‌توان زنجیره تولید این گیاه را تکمیل و با انجام فرآیند فرآوری زمینه صادرات این محصول را به سایر کشورها فراهم کرد.

وی بر رفع مشکلات سرمایه‌گذاران برای راه‌اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی به خصوص در استان‌های تولیدکننده این محصول تاکید کرد و گفت: در زمینه کشت محصول موسیر محدودیت کشت وجود ندارد و این محصول قابلیت کشت در همه اراضی کشاورزی، باغی  و مرتعی را دارد.

زینلی از آمادکی یک شرکت ایرانی برای راه‌اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی گیاهان دارویی در استان چهارمحال و بختیاری خبر داد گفت: با راه‌اندازی این شرکت تحولات خوبی در حوزه کشت و فرآوری محصولات گیاهی و خوراکی در استان فراهم می‌شود.

گردشگری گیاهان دارویی در کشور توسعه داده شود

مجری طرح توسعه کشت گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی، به توسعه گردشگری گیاهان دارویی در کشور اشاره کرد و گفت: با توسعه گردشگری گیاهان دارویی می‌توان زمینه توسعه و تولید این محصول را فراهم کرد.

وی اظهار داشت:هم‌اکنون ایران رتبه نخست جهان را در زمینه کشت موسیر دارد و باید این جایگاه حفظ و توسعه داده شود.

به گزارش ایرنا،نخستین جشنواره ملی موسیر با حضور معاون زیر جهاد کشاورزی و مسوولان استانئ  و کشوری در شهرکرد برگزار شد و در حاشیه برگزاری این همایش از نقشه پراکندگی کشت موسیر در استان و کشور رونمایی و از فعالان در حوزه کشت موسیر در استان تجلیل شد.

موسیر گیاهی از خانواده سیر است که ریشه آن پیاز مانند و برگ‌های آن باریک با گل‌هایی بنفش رنگ است، به‌عنوان گل زینتی از گل این گیاه استفاده می‌شود.

موسیر کوهی چهارمحال و بختیاری اگر چه محصول گران‌قیمتی نسبت به سایر خانواده پیازهاست ، اما دارای مقادیر قابل قبولی از آنتی‌اکسیدان، فلاونوئیدهایی مانند کورستین، ویتامین A، C و مواد معدنی مهم از جمله گوگرد، پتاسیم و منگنز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha