طرح گازرسانی بخش کجور نوشهر در کشاکش تصمیمات نهادهای اجرایی

نوشهر- ایرنا - گازرسانی از سمت منطقه مرزن آباد چالوس به بخش کوهستانی کجور نوشهر با وجود پیگیریها در گذشته اما به دلایلی گوناگون تاکنون عملیاتی نشده است، رفع این مشکل دیرینه به گفته اهالی با تصمیم جهادی دولت مردمی سیزدهم میسر است.

به گزارش ایرنا ، برخی ها از مانع تراشی ها و کم کاری مسوولان اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای و منابع طبیعی و آبخیزداری در حوزه جغرافیایی چالوس را سبب تاخیر چند ساله در اجرای این طرح بسیار مهم مطرح می کنند و گفتند: مسوولان راهداری به خاطر گذر خط انتقال در حریم راه از شهرک صنعتی مرزن آباد تا دوآب ابتدای مسیر ورودی کجور اجازه اجرای این طرح را نمی دهند در حالی که گازرسانی در این مسیر به علت استقرار بیشتر روستاها و نقاط شهری کم هزینه تر و آسانتر است. 

درحالی که مسوولان گاز استان مازندران در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ طی نشستی در فرمانداری نوشهر وعده داده بودند عملیات گازرسانی به بخش کجور تا پایان دولت دوازدهم به سرانجام می رسد، مدیرعامل وقت گاز مازندران در این نشست گفته بود که نقشه مرحله نخست این طرح به طول حدود ۴.۵ کیلومتر از شهرک صنعتی مرزن آباد چالوس شروع می شود و تا منطقه دوآب بخش کجور به پایان می رسد آماده شده ولی برای اجرای این طرح نیاز به دریافت مجوز و پاسخ استعلامات دستگاه مرتبط از جمله اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای دارد و تمام تلاش ها بر آن است این طرح را تا پایان دولت به طور کامل اجرا شود.

ارسال نقشه های آماده این طرح ظرف مدت ۲ هفته به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و دیگر ادارات مرتبط ذیربط یکی از مهم ترین مصوبه های این نشست بود و مدیرعامل وقت گاز مازندران تاکید کرد که ادارات دریافت کننده این استعلام ها به زودی پاسخ دهند تا بتوانیم این طرح را به شتاب اجرایی و تا پیش از دولت دوازدهم به سرانجام برسانیم که متاسفانه اجرایی نشد.

البته طرح گاز رسانی به روش گاز فشرده (CNG) با اشتراک یکهزار و ۴۰۰ خانوار در شهریور سال ۱۳۹۷ به بهره برداری رسید و طبق  برنامه هر روز ۶ دستگاه تریلر سی ان جی را به شکل کپسول پس از پیمایش حدود ۷۵ کیلومتر مسیر سخت گذر به ایستگاه های تقلیل فشار گاز در شهرهای پول و کجور انتقال داده و پس از کاهش فشار گاز وارد شبکه گاز شهری می شود.

طبق گزارش های رسمی،  تامین گاز شهروندان این نقاط شهری برای شرکت گاز مازندران ماهانه به طور متوسط ۱۵ میلیارد ریال هزینه در بردارد هزینه گزافی که تحمیل دولت می شود و افزون بر این هزینه ها، معبر کم عرض جاده ، پیچ های تند، ریزش و رانش کوه و یخبندان بودن محور دوآب - کجور از عمده چالش هایی است که روند تامین گاز رسانی به این نقاط شهری را گاهی اوقات مختل می کند.

موارد تاخیر در تامین گاز به واسطه انحراف خودرهای حامل گاز  از مسیر محور لغزنده و برفگیر دوآب - کجور و  در پی آن ایجاد راهبندان و ترافیک به طور فراوان در این مسیر ارتباطی رخ می دهد و حتی گاهی اوقات به خاطر مشکلات ، شهروندان این بخش طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت در آب و هوای بسیار سرد و یخبندان سپری کرده اند.

دی ماه سال ۱۳۹۸ همزمان با ریزش برف سنگین در بخش کجور نوشهر متاسفانه به علت لغزندگی سطح جاده برفگیر و چپ کردن یک دستگاه خودروی تریلر حامل کپسول گاز شهروندان این شهرها ساعت ها به علت قطعی گاز، حدود ۱۷ ساعت در آن زمستان سخت و طاقت فرسا زمان را سپری کردند چالشی که همان موقع رسانه ای شد.

با همه این نگرانی ها و چالش ها در تامین گاز ساکنان کجور ، موضوع گازرسانی ، پس از شکل گیری دولت جهادی  جدی تر شد و در دهه فجر پارسال ، عملیات اجرایی طرح گاز رسانی به ۱۸۵ روستای شهرستان های نور ، نوشهر و آمل  با پیش بینی اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان در روستای ونوش نوشهر آغاز شد.

در زمان حاضر حدود  ۴۶ کیلومتر از طول خط انتقال این طرح از ونوش تا کدیر در مناطق کوهستانی و سخت گذر قرار دارد که با لوله‌های ۱۶ اینچ اجرا می‌شود. مرحله نخست پروژه با لوله‌گذاری به طول ۱۱ کیلومتر از روستای ونوش تا محدوده دریاچه ممرز انجام خواهد شد و در گام دوم از نزدیکی دریاچه ممرز به سمت روستای کدیر ۱۷ کیلومتر لوله‌گذاری باید انجام شود.

اجرای مرحله اول و دوم همزمان به طول ۲۸ کیلومتر آغاز شد و مرحله سوم آن به طول ۱۸ کیلومتر تا روستای کدیر بخش کجور ادامه می‌یابد.

اتصال خط لوله انتقال گاز از روستای کدیر به شهر کجور به طول ۱۳ کیلومتر در مرحله چهارم این پروژه ملی قرار دارد. 

استاندار مازندران در هفته دولت امسال در آیین بهره برداری سه دکل مخابراتی روستای یوش بخش بلده نور تاکید کرد: سال آینده(۱۴۰۲) باید مشعل گاز روستاهای کجور و  بلده روشن شود درحالی که در سال های گذشته با پیگری های به عمل آمده تمامی نقاط روستایی مازندران گازدار شده اند و متاسفانه ساکنان این نقاط روستایی از این مزیت بی بهره اند.  

طرح گازرسانی بخش کجور نوشهر در کشاکش تصمیمات نهادهای مربوط

وعده داده تا موانع برطرف شود

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان چالوس روز یکشنبه گفت: عبور خطوط انتقال گاز از سمت شهرک صنعتی مرزن آباد تا منطقه دوآب به علت نبود فضا در حریم این مسیر ارتباطی که حدود سه کیلومتر است قرار می گیرد و برابر قانون این حریم هم باید رعایت شود.

مهدی صفایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این مسیر حدود ۲۲ متر حریم دارد البته نشست های فراوانی هم در گذشته هم در فرمانداری نوشهر و در چالوس برگزار و راهکارهای خوبی هم برای رفع این موانع گرفته شد منتهی تا این لحظه اتفاق خاصی رخ نداده است.

این مسوول شهرستانی اظهار امیدواری کرد هفته جاری هم نشستی در فرمانداری چالوس البته مسوولان گاز ، منابع طبیعی و راهداری و حمل و نقل جاده ای استان حضور داشتند و طبق گزارش ها در این نشست وعده هایی داده شد تا به زودی این موانع و مشکلات برطرف شود.

اختصاص ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای گازرسانی به کجور

مدیرعامل شرکت گاز مازندران گفت : با اینکه یکی از مهم ترین راهبردهای دولت جهادی همانطوری که در رفتارش هم نشان داده تمرکز به نقاط محروم روستایی ، برقراری عدالت ، 

تامین زیرساخت ها و رفع مشکلات معیشتی است بنابراین موضوع گاز رسانی به نقاط روستایی بخش کجور با گذشت سال ها از عمر انقلاب بسیار مهم است و باید هرچه زودتر از سمت مرزن آباد به دو آب اجرایی شود.

قاسم مایلی رستمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :  شروع عملیات  گام های چهار ، پنج و ۶ و  هفت در این مسیر بسیار مهم است و اگر مانع تراشی های اداراتی مانند منابع طبیعی و آبخیزداری و نیز راهداری و حمل و نقل جاده ای نباشد می توان وعده داد تا یکسال آینده تمامی نقاط روستایی بخش کجور نوشهر گاز دار می شوند.

این مسوول استانی بیان داشت : در تامین اعتبار اجرای این طرح هیچ مشکلی وجود ندارد چرا که هم اکنون حدود چهارهزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به طول ۶۵ کیلومتر در این خصوص پیش بینی شده است 

 گفته می شود برای عبور خط انتقال باید حدود ۱۵ متر تا ۲۰ متر جزو حریم است و باید رعایت شود متاسفانه همین مانع تراشی ها باعث می شود تا جلوی کارها گرفته شود.

مدیرعامل شرکت گاز مازندران با بیان آنکه نمی توان در زمین های اشخاص گازرسانی کرد ، گفت : این موضوع با استاندار مازندران هم در میان گذاشته شد که دستور دهد این قوانین دست و پاگیر که مانع روند اجرای این طرح ها زیربنایی و حیاتی می شود مجریان قدری انعطاف نشان دهند چرا که این اقدمات برای رفاه مردم است.

مایلی رستمی افزود: هم اینک چهار پیمانکار برای اجرای طرح گاز رسانی ازسمت مرزن آباد چالوس به نقاط روستایی و شهری بخش کجور بکارگرفته شد و درصورت همراهی مسوولان  این ادارات افزون بر تکمیل این طرح و گاز دار شدن ساکنان بخش کجور در سال آینده بلکه از پرداخت ماهانه ۱۵ میلیارد ریال به نفع دولت صرفه جویی می شود. 

لزوم تخصیص بموقع اعتبار

رئیس اداره گاز شهرستان های نوشهر و چالوس هم از اختصاص اعتبار یاد شده در هفته گذشته برای اجرای طرح گاز رسانی به بخش کجور نوشهر خبرداد.

هژبر جوادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : عملیات اجرایی گام های چهار ، پنج و ۶ و هفت این طرح کلید خورد و پیمانکار آن نیز انتخاب شده و قرار است از سمت مرزن آباد چالوس و پس از گذر خط انتقال از نقاط روستایی دوآب ، گت کش و در نهایت در شهرهای پول و کجور اجرایی شود. 

وی افزود:  امیدوارم با مساعد شدن شرایط آب و هوایی و  اختصاص بموقع اعتبار این طرح سال آینده  با برخورداری از  چهارهزار و ۷۹۸ خانوار منطقه تکمیل شود.                    

بخش تاریخی و کوهستانی کجور با جمعیت ۱۵ هزار نفر دارای دو نقطه شهری و ۶۴ روستا در فاصله ۷۵ کیلومتر جنوب شرقی نوشهر قرار دارد.

طرح گازرسانی بخش کجور نوشهر در کشاکش تصمیمات نهادهای مربوط

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha