۷ آبان ۱۴۰۱، ۸:۰۷
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 84924872
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سالن استاندارد و نوساز مطالبه بسکتبالیست‌های همدانی

همدان- ایرنا- سالن سرپوشیده تختی همدان با قدمت ۸۰ ساله به عنوان کهن‌ترین سالن ورزشی این استان، دیگر استحکام گذشته را ندارد و برای مرمت و نوسازی نیازمند تدبیر متولیان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این سالن ورزشی میعادگاه بزرگان والیبال و بسکتبال کشور است و نیم قرن قهرمان پروری را در ویترین افتخارات خود دارد.

تنها مجموعه‌ای که به بسکتبال اختصاص دارد و روزگاری در این مکان بسکتبالیست‌های مطرح لیگ برتری و ملی پوش تمرین داشتند و هم اینک هم به همان میزان، فعالیت در آن صورت می‌گیرد.

بدون تردید یکی از قدیمی‌ترین چهره‌های ماندگار سالن ورزشی تختی همدان با بیش از نیم قرن خدمات شایسته در مسئولیت‌های مختلف در راستای توسعه و اعتلای رشته بسکتبال، «پرویز ریحانی» است.

شخصیت شناخته شده جامعه ورزش همدان که امروز جزو چهره‌های ماندگار تاریخ بسکتبال این استان به شمار می‌رود و از سال ۴۲ تاکنون در این عرصه فعالیت داشته است.

ریحانی در سال‌های ۵۴ و ۵۵ توانست دوره‌های مربیگری و داوری بسکتبال را سپری کند و در سال ۶۳ وارد آموزش و پرورش شد تا از دنیای حرفه‌ای این ورزش فاصله بگیرد.

آبان ماه ۱۳۸۸ بود که سکان ریاست هیات بسکتبال را عهده دار شد و ۱۳ سال در این سمت به جامعه بسکتبال خدمت می‌کند.

مصاحبه با این چهره ماندگار و شناخته شده بسکتبال همدان را بخوانید:
 

سالن استاندارد و نوساز مطالبه بسکتبالیست‌های همدانی


شروع ریاست شما با رکود بسکتبال همراه بود

ریحانی: بله وقتی ریاست هیات بسکتبال را تحویل گرفتم تیم لیگ برتری پگاه منحل شده بود در حالیکه این تیم چشم و چراغ بسکتبال استان همدان در کشور بود و ۲ سال به طور عجیب شاهد رکود بسکتبال همدان بودیم اما با برنامه ریزی هدفمند توانستیم در لیگ دسته یک پسران و دختران فعالیت را ادامه بدهیم که البته در بخش دختران با کسب نتایج خوب چهارم شدیم اما در پسران این موفقیت حاصل نشد.
 
اما در میزبانی و رده‌های پایه موفق بودید

ریحانی: به هر حال وقتی پگاه منحل شد، فعالیت حرفه‌ای ما با فدراسیون محدود شده بود و برای اینکه فعالیت خود را متوجه فدراسیون کنیم، اکثر میزبانی‌های کشوری را اعلام آمادگی کردیم ضمن اینکه در این چند سال بارها دوره‌های داوری، مربیگری و مسابقات متعدد را برگزار کردیم.

حتی در اوج کرونا هشت میزبانی در سال داشتیم و در جوانان و مینی بسکتبال دوم کشور شدیم و توانستیم ملی پوش در رده‌های پایه تربیت کنیم و در چند تورنمنت هم اعزام شدند.
 
از ابتکار هیات در نبود اسپانسرهای مالی بگویید

ریحانی: یکی از اقدامات ماندگار هیات بسکتبال بود. وقتی دیدیم نمی‌توانیم بیشتر از این حمایت مالی داشته باشیم و از طرفی اسپانسر هم برای تیم‌های پایه نبود، موضوع را با خانواده‌ها در جریان قرار دادیم.

جلسه با خانواده دختران نوجوان عالی نتیجه داد و تصمیم گرفتند که خودشان تیم را اداره کنند. یکی از مادران سرپرست تیم شد و این موضوع سال ۹۵ انجام شد و با حمایت خانواده‌ها شاهد این بودیم که دختران همدان سوم کشور شدند.
 
اما یکی از استان‌های فعال در لیگ‌های یک و ۲ کشور بودید

ریحانی: ما در اوج کرونا ۶ تیم در لیگ‌های مختلف کشور داشتیم و شهرستان بهار در لیگ ۲ آقایان بود، اسدآباد در لیگ یک آقایان، نهاوند و همدان در لیگ ۲ آقایان و در بخش بانوان نیز ۲ تیم نهاوند و همدان در لیگ ۲ بودند.

به جز تیم آقایان بهار و دختران همدان، مابقی تیم‌ها را کمک کردیم. میزبان چند دوره لیگ بودیم درست زمانی که سالن تختی را در اختیار نداشتیم و از ما گرفته بودند.
 
اتفاقات سالن تختی چرا پیش آمد؟

ریحانی: تصمیم استاندار سابق همدان بود و به خاطر اینکه در هیات رییسه فدراسیون جودو بود، تصمیم گرفت این سالن را به جودو اختصاص بدهد که البته خیلی پیگیری کردیم هم از رسیدگی به شکایات نهاد ریاست جمهوری، هم وزارت ورزش و بازرسی استان همدان تا بالاخره نتیجه داد. البته هیات جودو هم از این تصمیم متضرر شد. این واگذاری خسارت زیادی به بار آورد و در نهایت حق خود را گرفتیم.
 
اما این سالن قدمت زیادی دارد

ریحانی: بله ۸۰ سال قدمت این سالن است و با این قدمت و مهد بزرگان ورزش این استان دیگر ایمنی و استانداردهای لازم را ندارد و انتظار می‌رود دستگاه ورزش استان نسبت به ساخت سالن جدید در این مکان اقدام کند.

هم اکنون فعالیت در این سالن در حال انجام است اما امیدواریم با مساعدت دستگاه ورزش و بخش خصوصی شاهد ایجاد سالن جدید در این مکان باشیم چرا که ایمنی مهمتر از هر فعالیتی است و جامعه بسکتبال همدان نیز این مطالبه را برای ساخت سالن جدید دارند تا براساس استانداردهای روز تمرین و مسابقات را برگزار کنند. زمین این مجموعه در بهترین نقطه از شهر همدان واقع شده و این ظرفیت را دارد تا در چند طبقه احداث شود.
 
در حال حاضر چند بسکتبالیست فعالیت دارند

ریحانی: هم اکنون در سطح استان هزار و ۶۰۰ بسکتبالیست سازمان یافته داریم و نکته جالب توجه اینکه در فصل تابستان بدون اینکه تبلیغات انجام بدهیم تمام سانس‌های مدرسه بسکتبال ما پر شد.

۳۰۰ نوآموز در این مدرسه بسکتبال آموزش دیدند و ظرفیت تکمیل بود و نتوانستیم متقاضی جدیدی را جذب کنیم و
قرار است ۴۰ مستعد بسکتبال را از ابتدای مهرماه در کلاس دائمی آموزش بدهیم.

هدف ما استعدادیابی و پرورش نخبه‌های بسکتبال است. فعالیت بسکتبال در استان همدان علاقه مندان پرشماری دارد.
 
چه افرادی در بسکتبال می‌توانند فعالیت کنند

ریحانی: ورزش دوستانی که قد و دست‌های کشیده دارند و ما در شناسایی استعدادها برنامه محور عمل می‌کنیم. حتی در کوچه و خیابان وقتی مشاهده کنیم که فردی این فیزیک را دارد به هیات دعوت می‌کنیم. دکتر بهزاد پاکزاد در ساختارقامتی تبحر ویژه دارد و استعدادیابی‌ها را انجام می‌دهد.

سالن استاندارد و نوساز مطالبه بسکتبالیست‌های همدانی


اما در داوری هم استان حرف اول را می‌زند

ریحانی: معتقدم هادی سالم سرمایه گرانبها برای داوری بسکتبال همدان است داور پرافتخاری که اکنون در سطح جهان قضاوت‌های مهمی به او سپرده می‌شود و اکنون یکی از بهترین داوران جهان است.

هادی سالم را مسوول کمیته داوران منصوب کردیم. سال گذشته ۱۶ داور ما در لیگ سوت زدند که یک رکورد بود و حتی اصفهان و تهران هم این چنین حرکتی نداشتند. 
 
موفقیت دختران بسکتبالیست از آقایان بیشتر است؟

ریحانی: دختران خیلی پیشرفت داشته‌اند و در کشور اول هستند. مینی بسکتبال بانوان همدان حرف اول را می‌زند.
کرونا نگذاشت مسابقات بین المللی را در رشته بسکتبال سه نفره برگزار کنیم وگرنه بانوان ما اول کشور هستند.
حتی استخر عباس آباد را هماهنگ کردیم برای برگزاری مسابقات بسکتبال سه نفره بانوان در سطح بین المللی اما کرونا اجازه نداد و هم اینک دختران ما در رده جوانان اول کشور هستند.
 
کاری هم هست که انجام نداده باشید در این ۱۳سال؟

ریحانی: بله برگزاری لیگ استانی هدفی بود که محقق نشد چراکه برگزاری لیگ خیلی می‌تواند به پیشرفت بسکتبال ما کمک کند و از رییس آینده هیات می‌خواهم این آرزو را عملیاتی کند.

به تازگی مسابقات مینی بسکتبال زیر ۱۰ سال استان را برگزار کردیم و واقعا سطح کمی و کیفی آن وصف ناپذیر بود. باعث شکوفایی بسکتبال می‌شود اگر بتوانیم لیگ استانی را راه‌اندازی کنیم.

در آموزش هم خوب کار کردیم و در دو سه سال اخیر هفت نفر از مربیان درجه یک گرفتند و اکنون وقت آن رسیده که ارتقا پیدا کنند.
 
اعتقادی به تیمداری در لیگ برتر دارید؟

ریحانی: خیر چون که ما زیرساخت درآمدزایی نداریم که بتوانیم روی آن حساب کنیم. بنابراین اعتقادی به حضور در سطح بالای لیگ را ندارم. من عضو هیات رییسه سازمان لیگ فدراسیون بسکتبال هستم. شاهد بودم که شهرداری گرگان ۶۰ میلیاردتومان بودجه برای حضور در لیگ برتر قرار داده است حالا شما بگویید همدان چه کسی می‌آید این میزان هزینه کند؟

تا صدسال آینده هم همدان نمی‌تواند در لیگ شرکت کند. ما حتی در دسته دوم ۱۲۰ میلیون هزینه کردیم. با هزار دوندگی، به بازیکن هم پول ندادیم. حتی یک جفت کفش!
 
فیزیک بسکتبال همدان نسبت به گذشته چطور هست؟

خیلی عالی. اکنون در رده سنی پایه همه به طور میانگین بالای یک متر و ۷۵ هستند و دهه ۵۰ بازیکنان قد بلندی داشتیم از ۵۰ تا ۶۰ دچار افت شدیم. حتی در سال ۵۸ مسابقات کشوری با برادران مهدی و محمود بیات که ۱۶۰ متر قد داشتند توانستیم تهران را با ستاره هایش نظیر مصطفی هاشمی مربی فعلی تیم ملی بسکتبال در تهران شکست بدهیم. اینطور بازیکن کم داشتیم. الان استعدادیابی و علمی شدن ورزش باعث شده تا بلندقدها به بسکتبال سوق داده شوند.

سخن پایانی:

ریحانی: دیگر قرار نیست کاندید ریاست بسکتبال شوم. قانون هم اجازه نمی‌دهد که اگر هم می‌داد قبول نمی‌کردم. اگر بخواهند در کنارشان خدمت می‌کنم. اما بسکتبال به رییس جدید و تازه نفس نیاز دارد تا با انگیزه لازم به بسکتبال کمک کند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha