به گزارش ایرنا، نقاشی به عنوان یکی از رشته های جذاب و مفرح در میان جامعه به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان مطرح است و همواره علاقه مندان زیادی را به خود جذب می کند.
در سال های اخیر با ظهور و بروز فناوری های نو و نرم افزارهای طراحی و ترسیم تا حدودی این رشته هنری با چالش های جدی مواجه شده و به نوعی بازار آن کساد و بی رونق شده است.
با وجود همه این مخاطرات و چالش های جدی، این رشته هنری همچنان در استان قزوین آموزشگاه های فعال دارد و مخاطبان آن از کودکان تا جوانان و دانش آموزان تا دانشجویان برای کسب مهارت در این هنر به آموزشگاه های فعال آن مراجعه می کنند.
خبرنگار ایرنا برای آگاهی از وضعیت این رشته هنری در استان به سراغ یکی از هنرمندان نقاشی و مدیر یکی از آموزشگاه های فعال در استان رفته و با او به گفت و گو پرداخته است.
ایرنا. ابتدا خود را معرفی کنید و از سوابق هنری خود بگویید
ملیحه مردانی هستم در زمینه هنرهای تجسمی فعالیت دارم و به عنوان گرافیست و هنرمند نقاش مشغول به کار میباشم.
از کودکی فعالیتم را در زمینه نقاشی آغاز کردم و به مدت ۲۵ سال است که به فعالیت های هنری می پردازم.
از سال ۱۳۹۰ آموزشگاه هنرهای تجسمی را در قزوین راه اندازی کرده و مشغول آموزش به هنرجویان هستم.
دارای مدرک کارشناسی گرافیک از دانشگاه سوره تهران هستم و هم اکنون در رشته پژوهش هنر در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می کنم.
تاکنون حدود ۹ نمایشگاه انفرادی و ۶ نمایشگاه گروهی در رشته های گرافیک، نقاشی، تصویرسازی و خوشنویسی برگزار کرده ام و همچنین مقالاتی را در نشریات و مجلات فرهنگی و هنری به چاپ رسانده ام.
ایرنا. آیا از نقاشی در استان قزوین استقبال میشود؟
خوشبختانه به رغم مشکلات بازار کار، این حرفه علاقه مندان خود را دارد و این روند در استان قزوین با حمایت های خوب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رو به گسترش است.
والدین، نیاز به کسب مهارت به خصوص در زمینه هنرهای تجسمی و نقاشی را به خوبی درک میکنند.
هنر نقاشی باعث افزایش خلاقیت و هوش کودکان میشود و در باقی زمینه های زندگی نیز تاثیر بسزایی دارد.
ایرنا. تعداد هنرجویان شما در آموزشگاه چقدر است و چه برنامه ای برای توسعه آموزش در این حوزه دارید؟
هنرجویان در فصل تابستان به دلیل اوقات فراغت حضور قابل توجهی دارند ولی با آغاز فصل تحصیل و بازگشایی مدارس، هنرجویان آموزشگاه را بیشتر دانشجویان رشته های هنری و علاقهمندان کسب مهارت تخصصی برای حضور در بازار کار تشکیل می دهند.
امیدواریم با حمایت های دستگاه های متولی بتوانیم برای توسعه آموزشگاه های هنر در سطح استان و جذب بیشتر هنرجویان اقدام کنیم.
ایرنا. دلایل گرایش شما به هنر نقاشی چه بود؟
یکی از عمدهترین دلایل گرایش من به هنر نقاشی قریحه و ذوق هنری بود که از کودکی در من وجود داشت.
نقاشی یکی از رشتههای هنرهای تجسمی می باشد که پایه همه هنرهای تصویری است.
رشته نقاشی فضایی را ایجاد میکند که انسان خلاق متناسب با دانش، سلیقه و ذهنیت خود دنیایی خاص را بیافریند، در نتیجه میتواند آثاری را ابداع کند که باعث تحول خود و در مرحله بعد جامعه اش شود.
هنرمند نقاش یعنی خلاق و آفریننده و کسی که طرحی نو ایجاد می کند؛ نقاشی مانند هر هنرمند دیگری کاری طاقت فرسا بوده و هوش و نبوغ فراوانی نیاز دارد.
ایرنا. مهمترین مشکلات و چالش های پیش روی هنر نقاشی در استان قزوین چیست؟
هنرمندان نقاش تنها مشغله و منبع درآمدشان نمی تواند نقاشی باشد، حتی نقاش های معروف و موفق جهان نیز مشغله شان به تنهایی نقاشی نیست بلکه در کنار نقاشی به تدریس، طراحی و اجرای پروژه های نقاشی می پردازند بنابراین هنرمندان باید علاوه بر کسب درآمد از طریق کشیدن تابلو با برگزاری گالری، تدریس در آموزشگاه ها، مدارس و مراکز آموزش عالی هنر خود را رونق ببخشند.
همچنین هنرمندان نقاش می توانند در شهرداری ها، صدا و سیما، مطبوعات و نشریات، سازمان میراث فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرهنگسراها مشغول به کار شوند که این مساله نیازمند برنامه ریزی و حمایت مسوولان است.
از عمده ترین مشکلات هنر نقاشی در استان قزوین فروش آثار هنری می باشد که این موضوع مستلزم همکاری سازمانهای فرهنگی و هنری است.
برگزاری اکسپو و نمایشگاه فروش آثار هنری به صورت سالانه و به طور منظم میتواند یکی از راه حل های رفع این مشکل باشد.
ایرنا. آیا از نظر زیرساخت با کمبودها و مشکلاتی مواجه هستید؟
یکی از دغدغههای علاقه مندان به رشته نقاشی، بازار کار این رشته می باشد.
در واقع تنها نقاشی کشیدن، جوابگوی هزینه های روزانه یک هنرمند نیست واگر بخواهیم به طور صادقانه درباره زیرساختهای این هنر صحبت کنیم، زیرساختها وجود دارد اما کافی نیست.
حمایت از فرهنگسراها و مراکز فرهنگی و هنری و مدیریت صحیح منابع موجود در این اماکن می تواند شرایط مناسبی را برای هنرمندان فراهم آورد.
ایرنا. بروز فناوری و تکنولوژی های نوین، هنر نقاشی را با چه چالش هایی مواجه کرده است؟
نقاشی نخستین هنر است که توسط انسان ثبت شده و همیشه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و تاثیر بسزایی بر دیگر هنرها داشته است.
بروز و ظهور فناوری و گسترش شبکه جهانی اینترنت باعث ایجاد نوعی سطحی نگری در نقاشی و گرافیک به مینی مالیسم و خلاصه نگاری شد و در نتیجه سبب شکل گیری رسانه های شخصیای گردید که هر تصویری را به نام هنر نقاشی منتشر میکنند و قطعاً در کیفیت و ارزش این هنر تاثیر منفی می گذارد.
ایرنا. از مدیران و مسئولان استان چه درخواست و انتظاری دارید؟
از مدیران استان انتظار میرود حمایت خود را از هنرهای تجسمی گسترش دادند و توجه ویژه ای به آموزشگاه های هنری داشته باشند.
آموزشگاه های هنری فضای مناسبی را برای گذراندن اوقات فراغت دانش آموزان و هنرجویان فراهم میکند و باعث شکوفایی استعدادها و خلاقیت های نوین می شود.
خوشبختانه در سایه این حمایت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین شرایط برای فعالیت هنرمندان و آموزشگاه های آزاد هنری تسهیل شده و روند گسترش هنرهای تجسمی در استان قابل درک است که امیدواریم این روند تداوم یابد.
جا دارد از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تشکر داشته باشیم که با حمایت های آنها، شاهد تحولات خوبی در حوزه هنر نقاشی استان هستیم البته جا دارد تا حمایت از هنرمندان به ویژه در رشته نقاشی بیش از پیش باشد.
نظر شما