گام‌های عملیاتی برای رعایت الگوی کشت در زنجان با ارائه حمایت‌ها و مشوق‌ها

زنجان – ایرنا - گام‌های عملیاتی با ابلاغ سند الگوی کشت به استانها برای تحقق این موضوع حیاتی در زنجان نیز برداشته شده است و کشاورزانی که براساس الگوی ترسیم شده فعالیت کنند مشمول حمایت‌ها و مشوق‌های متعددی خواهند شد.

به گزارش ایرنا مهر ماه امسال در نخستین اجلاس سراسری الگوی کشت محصولات کشاورزی، سند کشت محصولات استان‌ها در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ رونمایی و ابلاغ شد و قرار است هدایت فعالیت های کشاورزی در سال زراعی جاری با اتکا و محوریت این سند انجام شود.

بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تسهیلات یارانه، یارانه نهاده‌ها و عوامل تولید، کمک‌های بلاعوض، امتیازات فنی و اعتباری و بیمه از مولفه های تشویقی کشاورزان به سمت الگوی کشت است.

همچنین در این طرح بخشودگی ۵۰ درصدی آب‌بهای مصرفی کشاورزان به شرط رعایت الگوی کشت در نظر گرفته شده و به ازای افزایش بهره‌وری نیز ۵۰ درصد تخفیف شامل کشاورزان خواهد شد.

الگوی کشت ضامن مدیریت منابع آب و مصرف بهینه آن

                                                               گام‌های عملیاتی برای رعایت الگوی کشت در زنجان با ارائه حمایت‌ها و مشوق‌ها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه شاخص ها و مولفه های آب، سطح زمین، کیفیت خاک، کشش بازار و استعداد کشاورزان در اجرای الگوی کشت دخیل است، گفت: این چهار عامل پایه اگر به طور کامل احصا شود می‌توان مشخص کرد که چه محصولی با صرفه اقتصادی بالا کشت و تولید شود و سند الگوی کشت در برش استانی دقیقا به دنبال چنین هدفی است.

روح‌الله حسنی به اهمیت امنیت غذایی و تامین کالاهای اساسی اشاره کرد و افزود: تلاش ما این است تا با ارائه و رعایت الگوی کشت ضمن تولید محصولات مورد نیاز، کشاورزان به سمت صرفه جویی در مصرف آب ترغیب و هدایت شوند و با مصرف بهینه تولیدات اولویت دار را هم داشته باشیم.

وی اظهار داشت: استفاده از ارقام متحمل به کم آبی و خشکی، تغییر الگوی کشت‌های بهاره، اجرای طرح‌های کشاورزی حفاظتی، توسعه روش‌های آبیاری مدرن، توسعه کشت‌های نشایی از اقدامات جهاد کشاورزی در راستای اجرای الگوی کشت با هدف ارتقای  بهره‌وری و مدیریت بهینه آب در استان است.

به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان سالانه سه میلیون و ۶۵ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی در این استان تولید می‌شود که این میزان ۲.۴۵ درصد مجموع تولیدات این بخش در کشور است.

وی شمار بهره برداران کشاورزی استان زنجان را بیش از ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: سالانه ۲ میلیون و ۲۸۹ هزار تن انواع محصولات زراعی، ۵۸۰ هزار تن محصولات باغی،  ۲۴۹ هزار تن فراورده های دامی و ۱۸ هزار تن آبزی‌ در این استان تولید می‌شود.

ارائه حمایت ها  و مشوق ها ضامن عملیاتی شدن طرح الگوی کشت

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: کلیات طرح الگوی کشت این است که دولت در چارچوب یک سری حمایت ها و مشوق ها، محصولات راهبردی متناسب با استعداد و شرایط هر منطقه را برای الگوی کشت معرفی کرده و هر کشاورزی که این موارد را رعایت کند مشمول دریافت این حمایت ها و مشوق ها می شود.

اکبر طیبی افزود: این مشوق ها و حمایت شامل موارد متعدد و مختلفی از قبیل ارائه تسهیلات، خدمات ارائه نهاده ها و بذر استاندارد مورد نیاز و چیزهای دیگر است.

وی با بیان اینکه در الگوی کشت محصولات مورد نیاز کشور اولویت بندی شده اند، افزود: تامین امنیت غذایی مهمترین پیامد رعایت الگوی کشت است.

طیبی خاطرنشان کرد: در طرح الگوی کشت دولت تمهیداتی را مد نظر دارد که کشاورزان با رعایت آن متضرر نشوند و از بابت سود و به صرفه بودن خیالشان راحت باشد.

جهت گیری الگوی کشت بر اساس استعداد هر منطقه است

                                              گام‌های عملیاتی برای رعایت الگوی کشت در زنجان با ارائه حمایت‌ها و مشوق‌ها

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه این استان در زمینه غلات(گندم و جو)، حبوبات(لوبیا)، سیب زمینی و زیتون جزو قطب  های تولید کشور است، اظهار داشت: جهت گیری الکوی کشت استان نیز منطبق بر اولویت چنین محصولاتی با توجه به استعداد مناطق استان است.

طیبی با بیان اینکه عمده تمرکز ما برای اجرای الگوی کشت در موعد کشت بهاره خواهد بود، گفت: موعد کشت پاییزه در استان سپری شده و اگر چه در زمینه کشت گندم اقدامات خوبی مثل اجرای جهش تولید در دیم زارها را داریم ولی در کشت بهاره توجه ویژه ای به عملیاتی شدن الگوی کشت صورت خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه اجرای طرح الگوی کشت نیازمند تامین زیرساخت ها است، اظهار داشت: مالک مزرعه کشاورز است و با ملزم کردن کشاورزان به کشت محصول خاصی نمی توان الگوی کشت را پیاده سازی کرد بلککه تحقق این موضع در گروه بسته های تشویقی و تضمین بازار و سود است گه در این صورت و با فراهم شدن زمینه ها، خود کشاورزان برای کشت محصولات اولویت دار رغبت پیدا می کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه هنوز برش استانی سند الگوی کشت برای این استان ابلاغ نشده است، گفت: دغدغه مجموعته مدیریت جهاد کشاورزی استان از سال ها پیش که این سند نیز به صورت رسمی مطرح نبود هدایت فعالیت های کشاورزی به سمت ارتقای بهره روی  و کشت محصولات کم آب بر و راهبردی بوده است.

به گزارش ایرنا استان زنجان ۱.۳ درصد مساحت کل کشور را دارد. این استان با داشتن  ۸۴۵ هزار هکتار عرصه های مناسب کشاورزی، پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha