جلیل رمضانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: خرید حمایتی زعفران با هدف کنترل قیمت، تنظیم بازار و متضرر نشدن کشاورز انجام می شود.
وی افزود: طبق دستورالعمل ابلاغی، قیمت خرید حمایتی هر یک کیلوگرم زعفران نگین ۴۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، شبه نگین ۳۳ میلیون تومان و پوشال مرغوب ۳۲ میلیون تومان از کشاورزان خریداری می شود.
مدیر تعاون روستایی خراسان شمالی عنوان کرد: سال ۱۳۹۸ در حدود ۷۶۱ تن زعفران نگین، سال ۱۳۹۹ نیز ۲ هزار و ۱۰۰ تن زعفران نگین از کشاورزان خرید حمایتی شد و سال ۱۴۰۰ هیچگونه خرید حمایتی انجام نشد.
وی در ادامه از آغاز به کار بازارچه خرید و فروش گل زعفران در شهرستان فاروج خبر داد و افزود: این بازارچه توسط بخش خصوصی و اتحادیه تعاون روستایی این شهرستان در هفته گذشته فعالیت خود را آغاز کرد.
رمضانی ادامه داد: این بازارچه دارای ۳۵ غرفه است که تعداد ۲۵ غرفه به صورت مستمر فعالیت می کند.
برداشت زعفران از سطح بیش از چهار هزار هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی آغاز شده است و بیشترین پیک برداشت در اواسط آبان ماه خواهد بود و پیش بینی می شود که امسال ۲۲ تن زعفران به ارزش ۷۷۰ میلیارد تومان از سطح کشتزارهای این استان برداشت شود.
در یک دهه اخیر سطح زیر کشت این محصول کم آب طلب و اقتصادی در مجموع استان که با تنش آب نیز مواجه است افزایش و به بیش از چهار هزار هکتار رسیده است که شهرستان فاروج بخش اعظم این کشت را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی؛ سطح زیر کشت زعفران در ۲۸ استان کشور در بیش از ۱۰۰ هزار هکتار است که میانگین عملکرد تولید زعفران در خراسان شمالی بیش از ۶.۲ کیلوگرم در هکتار است که این رقم حدود ۲ برابر میانگین کشوری است.
همچنین سرانه مصرف زعفران کشور هفت دهم گرم در سال است و ایران با مصرف سالانه ۶۰ تن زعفران، رتبه نخست جهان را در مصرف طلای سرخ دارد و از آنجایی که زعفران گیاهی کم توقع و پربازده اقتصادی است که برای کشت در مناطق خشک و نیمه خشک مناسب است از این جهت اراضی کشاورزی کم آب این خطه از شمالشرق کشور بهشت کشت زعفران تلقی می شود و این استان از سطح زیر کشت و تولید زعفران رتبه سوم را در بین استان های کشور دارد اما در بهره وری رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
سطح زیر کشت گیاهان دارویی در این استان که شامل کشت زعفران، گل محمدی، زیره سبز، نعناع فلفلی، آلوورا، گل گاوزبان، موسیر، آویشن، سیاه دانه، بادرنجبویه و بهلیمو است به هفت هزار هکتار رسیده است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.
نظر شما