کارخانه تعطیل شده قند یاسوج به ریل تولید باز می‌گردد

یاسوج- ایرنا- کارخانه قند یاسوج به عنوان مادر صنعت کهگیلویه و بویراحمد بعد از سالها تعطیلی، به گفته مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استان طبق وعده ای که در سفر مهر ۱۴۰۰رئیس دولت سیزدهم به کارگران بیکار این کارخانه داده شده بود ، بزودی به ریل تولید باز خواهد گشت .

به گزارش ایرنا، کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ به‌عنوان نخستین کارخانه در کهگیلویه و بویراحمد شروع به کار کرد و همزمان با آن زمین‌های اطراف کارخانه و بخش‌های زیادی از دشت آن منطقه به زیرکشت چغندر رفت.

اما دیری نپایید که چراغ تولید و اشتغال در این کارخانه خاموش شد و کارگران بسیاری از کار بیکار و خانه نشین شدند و چندین سال در قعر رکود فرود رفت و به مخروبه ای مبدل شد.

شمارش معکوس برای تکمیل و نوسازی کارخانه قند یاسوج در دولت سیزدهم، پس از سالها تعطیلی آغاز شده و این کارخانه با فعالیت دوباره خود کام صنعت و مردمان این استان را شیرین خواهد کرد.

برای به حرکت درآوردن چرخ های زنگنار زده کارخانه راکد مانده قند یاسوج این کارخانه با هدف حمایت از مردم و اشتغالزایی به ستاد اجرایی فرمان امام واگذار شد .

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام ره در کهگیلویه و بویراحمد به خبرنگار ایرنا گفت: به همت هلدینگ کشت و صنعت نواندیشان تدبیر ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مراحل بازسازی و اورهال کارخانه قند یاسوج تا امروز طبق برنامه زمانبندی که مد نظر بود پیشرفت ۷۰ درصدی داشته است.

شایان نادری افزود: بازسازی طرح از برنامه زمانبندی تعیین شده عقب نیست البته خریدهایی در دست انجام است چنانچه عملیاتی شوند در بازه زمانی مقرر و تعیین شده که پایان امسال است تحویل داده خواهد شد.

وی تصریح کرد: این کارخانه به چرخه تولید باز خواهد گشت و شیرینی راه اندازی آن به کام مردم استان بخصوص کارگران بیکار شده خواهد نشست.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام ره در کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در گام نخست بحث تصفیه شکر در دستور کار است و سپس کشت چغندر و کشاورزی قراردادی انجام می گیرد که گشایش خوبی در تولید چغندر و به تبع آن موضوع کشاورزی به جود خواهد آمد.

نادری ابراز داشت: کاری که تا امروز انجام شده به همت متخصصان بومی استان بوده و تماما از ظرفیت و قابلیت های بومی در راه اندازی و احیای این کارخانه استفاده شده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت کارخانه در زمینه چغندر یک هزارتنی است و چغندر کارخانه به صورت کشت قراردادی انجام خواهد گرفت.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام ره در کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: چنانچه این مهم در استان کشت شود از ظرفیت همین استان استفاده خواهد شد در غیر این صورت از ظرفیت استان های فارس و خوزستان هم کمک خواهیم گرفت.

نادری بیان کرد: هزینه مصوب برای راه اندازی کارخانه قند که جزو مصوبات سفر رئیس جمهور بوده ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شده و تاکنون بیش از ۵۰ درصد این اعتبار برای راه اندازی کارخانه قند یاسوج هزینه شده است.

وی ادامه داد: مجموعه ستاد فرمان امام ره در استان ۲ ابرپروژه در دست داشت که یکی شرکت فرآورده های غذایی و قند یاسوج و دیگری شرکت هربی فارمد سربیشه گچساران است.

به گفته مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام ره در کهگیلویه و بویراحمد فاز نخست شرکت هربی فارمد تکمیل شده و اجرای فاز دوم آن در دستور کار است.

نادری تاکید کرد : همچنین راه اندازی زودتر از مقرر کارخانه قند در دستور کار ستاد اجرایی فرمان امام ره استان است.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این ارتباط به ایرنا گفت : کارخانه قند یاسوج نیز یکی از واحدهای صنعتی مهم استان و یا به تعبیری نماد صنعت استان است که پس از هفت سال تعطیلی احیای آن در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است.

احسان عسکری ادامه داد: این کارخانه بیش از آن که یک واحد صنعتی باشد یک پارامتر اجتماعی در استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.

کارخانه قند یاسوج سال ‌ها غیرفعال بوده و راه اندازی مجدد آن به عنوان صنعت مادر استان سبب خوشحالی کشاورزان، کارگران شده و کام همه مردم استان از فعالیت آن شیرین خواهد شد.

عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یکهزار تن قند و شکر آغاز شد و در سال ۱۳۴۶ به بهره برداری رسید.

پس از مدتی این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد و سرانجام از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را به طور مجدد آغاز کرد اما سایه مشکلاتی همچون معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی کارخانه، نبود چغندرقند دست از سر این کارخانه برنداشت و تا توانست کمر این کارخانه را خم کرد.

کارخانه قند یاسوج از دی ماه سال ۱۳۹۵ به سرمایه گذار بخش خصوصی و اهل کهگیلویه و بویراحمد واگذار شد که بنا به دلایلی راکد و یا نیمه فعال ماند.

با تلاش و مساعدت مسئولان استانی و با صدور رأی قاطع قضات دادگستری استان، واگذاری کارخانه قند یاسوج به سرمایه گذار بومی ابطال و رأی به بازگشت آن صادر شد.

اینک این کارخانه به همت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال احیای و بازسازی دوباره است ک کار و تلاش برای راه اندازی مجدد آن ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha