اسماعیل قنبری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای بهره برداری از این واحد ۲۰میلیون دلار هزینه شده و تولیدات آن صادراتی می باشد؛ البته اولویت اول تامین نیاز بازار داخلی است و یک تن تولید اولیه آن نیز به بازار داخلی کشور عرضه شد.
وی افزود: کشورهای ترکیه، اروپا ، کشورهای مشترک المنافع و چین هدف صادراتی پودر پلی پروپیلن به عنوان محصول جدید پتروشیمی تبریز است.
وی ادامه داد: فرآیند تولید پلی پروپیلن در این واحد به شیوه «بچ بابک پلیمبرایزبشن» بوده و محصول آن پودر پلی پروپیلن از نوع هموپلیمر و گریدهای با کاربرد تزریقی است که با تولید این محصول جدید میزان تولید محصولات پتروشیمی تبریز به ۳۰ هزار تن افزایش یافت.
وی کاربرد پودر پلی پروپیلین تولیدی پتروشیمی تبریز را در پوشش کابل، لوله و الیاف عنوان کرد و افزود: از مزایای این تکنولوژی نسبت به فرآیند پیوسته می توان به سرمایه گذاری کمتر، عملیات بهره برداری انعطاف پذیر و الزامات کمتر کیفیت خوراک اشاره کرد.
قنبری ادامه داد: پلی پروپیلن که با نام اختصاری «پی پی» شناخته میشود و یکی از اصلیترین و پرمصرفترین پلیمرهای دنیا است؛ از ابتدای تولید این پلیمر، برآورد شد که هزینه تولید پلی پروپیلن یا همان از پلی اتیلن یا کمتر است، البته پیشرفت های پتروشیمی تبریز در این چند سال اخیر تنها منافع پتروشیمی تبریز را در پی نخواهد داشت، بلکه تمام هموطنان ایرانی از مزایای این پیشرفت ها بهره مند خواهند شد.
وی اظهار کرد: بهره برداری از واحد پلی پروپیلن کمک شایان توجهی را متوجه بسیاری از مشاغل پایین دستی می کند، این واحد دارای بخشهای عملیاتی "پیش تصفیه خوراک" ، "آمادهسازی کاتالیست" ، "پلیمریزاسیون" ، "بازیافت گاز پروپیلن" ، "ذخیره، هموژناسیون و نقل و انتقال پودر" و "بستهبندی و انبار محصول" است.
وی همچنین نیاز صنایع کشور به پلی پروپیلن را ۶ میلیون تن در سال اعلام کرد و افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت تولید کشور است که ۸۰۰ هزار تن آن فعال است و پلی پروپیلن تولیدی مجتمع پتروشیمی تبریز ۸۰ درصد برای نیاز داخلی مصرف و ۲۰ درصد نیز صادر می شود.
به گزارش ایرنا، مجتمع پتروشیمی تبریز در سایه طرح های توسعه ای اجرا شده یا در دست اجرای آن، موفق شده است علاوه بر نقش آفرینی در تامین نیاز داخلی در عرصه صادرات نیز گام های مهمی بر دارد.
به گزارش ایرنا، مجتمع پتروشیمی تبریز، بزرگترین شرکت تولیدی شمال غرب کشور از نظر حجم کسب و کار و تولید کننده انحصاری انواع پلاستیک های خام شامل پلی اتیلن، پلی استایرن ها و "ای.بی.اس" است.
در حال حاضر میزان درخواست مشتریان خارجی فراورده های پتروشیمی تبریز به ویژه کشورهای اروپایی بیش از ۳ برابر کل محصولات تولیدی این مجتمع بزرگ تولیدی کشور است.
طرح مجتمع پتروشیمی تبریز در قانون بودجه سال ۱۳۶۶ کل کشور تصویب شد و کلیات طرح در بهمن ماه ۱۳۶۷ به تائید هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی رسید، فعالیت های طراحی و مهندسی در نیمه دوم سال ۱۳۶۸ و عملیات نصب در سال ۱۳۷۱ آغاز شد.
شرکت پتروشیمی تبریز در زمینی به مساحت ۳۹۱ هکتار در جوار غربی پالایشگاه تبریز واقع شده است.
نظر شما