به گزارش خبرنگار ایرنا، اهمیت علم و دانش در دنیای امروزی موجب شده است تا کشورها به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت کنند زیرا که تحولات ناشی از فناوری اطلاعات، ارتباطات و جریان نوآوری موجب شده منبع ثروت جدید در مفهوم دانش و اطلاعات خلاصه شود به گونه ای که هر چقدر منابع دانشی یک کشور بیشتر شود، ارزشافزوده بیشتری نصیب آن خواهد شد.
بنابراین در چنین فضایی هر چقدر یک کشور بر منابع دانشی خود تمرکز کند و نهادهای پژوهشی و ساختارهای ارتباطی و اطلاعاتی را از جنبه کیفی و کمی گسترش دهد، جایگاه قدرتمندی خواهد داشت.
گرچه این موضوع سالهاست که در دستور کار سیاستگذاران وقت کشور نیز قرار گرفته است، اما همزمان با سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به سال "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" نامگذاری شد، دولت و مسوولان خراسان شمالی تلاش کرده اند چتر حمایتی خود را بر سر شرکتهای دانش بنیان گسترش دهند و گره های زنجیره تقویت این شرکتها را یکی پس از دیگری را باز کنند.
یکی از این گره ها که همواره شرکت های دانش بنیان با آن دست و پنجه نرم می کنند، نیاز مالی است که مسوولان خراسان شمالی جدای از مشوق های دولت برای معافیت های مالیاتی حوزه دانش بنیان در نظر گرفته است، با برگزاری رویدادهای علمی همچون تانا در حوزه سلامت سعی در تکمیل پازل ایده های فناورانه و دانش بنبان سلامت به ثروت و رفاه بیشتر شهروندان دارند.
رویداد ملی «تانا» سلامت از دیروز ۲۴ آبان ماه سالجاری به مدت ۲ روز با هدف حمایت از کسب و کارهای نوآورانه و فناورانه حوزه سلامت و جذب سرمایهگذار به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در حال برگزاری است.
این رویداد علمی با هدف تامین نیازهای مالی ایده های دانش بنیان در قالب برگزاری میزهای (B۲B) اطلاعات بین صاحبان ایده و سرمایه گذاران مبادله و در نهایت تفاهم نامه ای بین صاحبان کسب و کارهای این حوزه، سرمایهگذاران، نهادهای تامین مالی، صندوقها، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای حمایت های مالی منعقد میشود تا شرکت های دانش بنیان دیگر دغدغه مالی نداشته باشند.
برای بررسی نقش این رویداد در حمایت از تولیدهای فناورانه و مشکلات شرکت های دانش بنیان با یکی از مدیران واحدهای فناور حاضر در این رویداد گفت و گویی داشتیم تا از نگاه وی به این امر پرداخته باشیم.
نیاز مالی مهمترین گره شرکت های دانش بنیان
مدیرعامل شرکت فناوری و اطلاعات رویان در این خصوص می گوید: بسیاری از ایده های دانش بنیان نیازمند سرمایه گذار و هزینه های مالی است که برگزاری این رویدادها نقش موثری در معرفی ایده ها برای جذب سرمایه گذار داشته باشد.
علی مصطفوی می افزاید: برگزاری این گونه رویدادها دو سویه است به گونه ای که جدای از رفع نیازهای سرمایه گذاران، نیازهای مالی شرکت های دانش بنیان برطرف و مسیر برای اشتغال پایدار هموار می شود.
وی با اشاره به طرح فناورانه ارایه شده این شرکت در حوزه گردشگری سلامت، می گوید: خوشبختانه امکانات درمانی بسیار خوب و پزشکان ماهری در کشور وجود دارد اما آن طور که باید و شاید برای ارزآوری و اشتغال آفرینی در حوزه گردشگری سلامت عمل نشده است.
مدیرعامل شرکت فناوری و اطلاعات رویان می افزاید: معرفی ظرفیت های درمانی کشور به جامعه نیازمند بازار دیجیتال یا تبلیغات دیجیتالی با استفاده از شرکت های فناور با هزینه های گزاف است، این شرکت طرحی هدفمند در این خصوص برای تولید محتواهای تبلیغاتی با هدف جذب توریسم درمانی در این رویداد ارایه داد.
وی تصریح می کند: با جذب سرمایه گذار برای طرح گردشگری سلامت در این رویداد جدای از وابستگی به شرکت های فناوری خارجی برای تولید محتوا، اشتغال آفرینی پایداری نیز در کشور ایجاد خواهد شد.
تانا، رخدادی برای همرسانی عرضه و تقاضا دانش بنیان ها
رییس پارک و علم فناوری خراسان شمالی در این خصوص به خبرنگار ایرنا، می گوید: مهمترین نتیجه رویدادهای علمی همچون «تانا» در حوزه سلامت به همرسانی عرضه و تقاضا در حوزه دانش بنیان ها است زیرا که بسیاری از شرکت های دانش بنیان اطلاعی از نیازها ندارند و این رویدادها نقش ویژه ای در معرفی ایده های دانش بنیان به سرمایه گذاران دارد.
محمدرضا قربانی می افزاید: با وجود اینکه پارک و علم فناوری تسهیلگر در حوزه تامین منابع مالی و تامین فضا برای شرکت های دانش بنیان است اما برگزاری این رویدادها تاثیری به مراتب بیشتر در تبدیل ایده های خلاق و فناور به ثروت دارد.
وی یادآور می شود: با برگزاری این رویدادها و تامین سریع نیاز مالی ایده های فناورانه در بسیاری از حوزه ها به ویژه واحدهای تولیدی سلامت را به سمت دانش بنیان شدن پیش می برد.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه "نان" یا همان نظام ایده ها و نیازها در سالجاری، یادآور می شود: نیازی های سراسر استان در این سامانه ثبت و برای تامین به شرکت های دانش بنیان معرفی می شود تا تولیدات این شرکت ها هدفمند و منجر به تولید ثروت و اشتغال پایدار شود.
امضای تفاهمنامه ۲۱ ایده فناوری سلامت
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز می گوید: ۵۰ ایده و محصول فناور از سراسر کشور به دبیرخانه رویداد علمی تانا در حوزه سلامت در خراسان شمالی معرفی شدند.
امیرعلی قهرمانی می افزاید: ۲۵ ایده از این تعداد بعد از داوری انتخاب و از طریق شرکت شتابدهنده دانشگاه به تمام سرمایه گذاران فعال در حوزه فناوری سلامت، صندوق های نوآوری و شرکتهای تجاری بزرگ معرفی شدند که تفاهم نامه ۲۱ ایده فناوری سلامت تاکنون امضا شده است.
وی می گوید: این رویداد سلامت محور در ۲ روز برگزار و اطلاعات بین صاحبان ایده و سرمایه گذاران مبادله و تفاهم نامه هایی در این خصوص منعقد شد.
قهرمانی یادآور می شود: همواره بین ایدهها و ورود محصول به بازار یا بین علم و تولید ثروت، فاصلهای وجود داشته است که این رویداد با رویکرد رفع این فاصله برگزار شد.
مشوق های دولت برای حمایت از دانش بنیان ها
مدیرکل توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این باره می گوید: دولت مشوق های ویژه ای برای حمایت از افراد خلاق و سرمایه گذاران در حوزه دانش بنیان ها در نظر گرفته است.
دکتر حمیدرضا بنفشه می افزاید: دولت سیزدهم معافیت های مالیاتی برای سرمایه گذاران شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته است و با این مشوق ها توسعه سلامت بهبود می یابد.
وی ادامه می دهد: همچنین براساس سیاست های وزارت بهداشت یک درصد در آمدهای اختصاصی این وزارتخانه به طرح های پژوهشی فناورانه محصول محور اختصاص مییابد.
مدیرکل توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور می شود: جدای از این مشوق ها اگر برای طرح پژوهش محور سلامت در رویداد های ملی پژوهش کشور، سرمایه گذاری پیدا نشد با ارسال طرح خود به وزارت بهداشت و بعد از ارزیابی اولیه از حمایت های مالی این وزارتخانه بهره مند شوند.
وی می گوید: دانشگاه های نسل چهارم ارزش آفرین هستند و در این مراکز علمی و آموزشی بر مسایل بومی جامعه و رفع مشکلات آن منطقه توجه می شود.
بنفشه تصریح می کند: سیاست وزارت بهداشت نیز حرکت در این مسیر است به گونه ای که با بهره گیری از ظرفیت های فناورانه هر منطقه مشکلات آن محل برطرف می شود.
وی با تاکید بر جذب سرمایه گذار در حوزه فناوری و دانش بنیان، بیان می کند: برگزاری این چنین رویدادهای بی تردید نقش موثری در خلق ایده ها نوآور و رفاه جامعه خواهد داشت.
رتبه اول فناوری ایران در بین کشورهای منطقه
بنفشه با اشاره به جایگاه نخست کشور در حوزه فناوری منطقه، می گوید: کشور در آخرین رتبه بندی فناوری جهان با هفت پله ارتقاء در جایگاه نخست کشورهای منطقه قرار گرفته است.
مدیرکل فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور می شود: همچنین براساس آخرین آمار معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، یکهزار و ۱۵۰ شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت کشور فعالیت می کنند.
وی اضافه می کند: این شرکت های دانش بنیان در زمینه های تولید دارو؛ داروهای شیمیایی، گیاهی درمان های نوین، صنایع غذایی و تجهیزات پزشکی فعالیت می کنند.
رویداد ملی «تانا» سلامت از ۲۴ آبان ماه سالجاری به مدت ۲ روز با هدف حمایت از کسب و کارهای نوآورانه و فناورانه حوزه سلامت و جذب سرمایهگذار به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در حال برگزاری است.
به گزارش ایرنا، چهار مرکز رشد، ۱۲۸ شرکت فناور، ۳۰ شرکت دانش بنیان و ۲۲ صنعت خلاق در خراسان شمالی فعالیت می کنند.
نظر شما