حسین فردی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان اعتبار برای طرحهای آبخیزداری، پیشگیری، مهار سیل و آبخوانداری، پخش سیلاب و بهره برداری از روان آب ها در سطح استان هزینه می شود.
وی خاطرنشان کرد: ۳۰۰ هزار هکتار از عرصه های استان نیاز به اجرای عملیات آبخیزداری دارد که تاکنون ۵۰۰ هزار هکتار از عملیات انجام شده و ۲۰۰ هزار هکتار در دست اجرا است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با بیان اینکه عملیات آبخیزداری به طور متوسط در ۱۷.۵ درصد از گستره منابع طبیعی استان اجرا شده است، اضافه کرد: بیشتر عملیات آبخیزداری در آبریز سدها و دشت های بحرانی انجام شده است.
وی عنوان کرد: با توجه به کاهش بارندگی و خشکسالی های چند سال اخیر که خود موجب چرای مفرط و آسیب به مراتع استان شده است، طرح های کشت علوفه نیز در دستور کار قرار دارد.
فردی گفت: مدیریت منابع آبی، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و کاهش سیل خیزی از نتایج اجرای طرح های آبخیزداری است و در خراسان شمالی نیز با توجه به این که ششمین استان حادثه خیز و سومین استان درگیر با خشکسالی در کشور محسوب می شود اجرای طرحهای آبخیزداری از اهمیت به سزایی برخوردار است.
وی افزود: تامین منابع آب شیرین برای مردم شهرها و روستاها، تنظیم جریان منابع آبی و حفظ کیفیت آب و هم چنین حفاظت از منابع طبیعی(آب، خاک و پوشش گیاهی) جهت تامین معیشت مردم محلی از جمله نتایج اجرای طرح های آبخیزداری است
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و ۴۳۰ هزار هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
نظر شما