به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «سلمان اسماعیلی» شامگاه پنجشنبه در نشست بررسی راهکارهای توسعهای شهرستان ملایر تاکید کرد: برای این جهش بزرگ مدیران و بخش خصوصی باید یک حرکت جدی را آغاز کنند تا این شهرستان به واسطه اندیشه، فکر، خلاقیت و ایدههای نو یک نسخه بومی برای خودش داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم توجه ویژهای به اقتصاد دارد، افزود: معبر اصلی تامین امنیت، رفاه، زندگی خوب و باز کردن گره بسیاری از مسایل فرهنگی از معبر اقتصادی عبور میکند.
فرماندار ویژه ملایر با اشاره به آسیبشناسی برای عبور از مشکلات و رسیدن به تحول اقتصادی، ادامه داد: روند توسعه در ملایر طی سالهای گذشته خوب بوده، اما میتوانست بهتر از این باشد.
اسماعیلی دستپاچگی و شلختگی ذهنی در مقابل سرمایهگذار را یکی از اشکالات جدی در این شهرستان برشمرد و افزود: اشکال اصلی نبود اطلس جامع سرمایهگذاری در این شهرستان است که به تازگی اطلس جامع سرمایهگذاری با چهار پیشران اقتصادی کشاورزی، مسکن، صنعت و معدن و گردشگری با توجه به ۲ نهاده مهم زمین و انرژی در حال تدوین است.
به گفته وی عملیات اجرایی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی ملایر به عنوان یکی از مصوبات سفر رئیس جمهوری با اعتباری حدود هشت هزار میلیارد تومان در دست اجرا است که میتواند مشکل برق بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی در مسیر سرمایهگذاری را حل کند.
معاون استاندار همدان محدود بودن زیرساختهای صنعتی را از دیگر اشکالات عنوان و بیان کرد: طی ماههای اخیر بالغ بر ۷۰ درصد به ۳۰۰ هکتار زیرساخت صنعتی دولتی در این شهرستان اضافه شد که در حال تملک زمین هستیم و اتفاق بزرگی در این حوزه رقم خورد.
اسماعیلی ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در ملایر را یک اولویت مهم و ضروری دانست و گفت: منطقه ویژه اقتصادی برای ملایر محقق شد و در حال رایزنی برای جذب سرمایهگذار هستیم که در مجموع حدود ۵۰۰ هکتار به زیرساختهای صنعتی این شهرستان اضافه خواهد شد.
وی با بیان اینکه به برندسازی در این شهرستان کمتوجهی شده، اظهار داشت: بازیگر اصلی در حوزه برندینگ، بخش خصوصی است که باید به صورت جدی به ویژه در حوزه مبلمان منبت وارد کار شوند.
فرماندار ویژه ملایر نبود حلقههای تکمیلی، تشکیل نشدن تعاونی و عدم تامین سرمایه را از دیگر اشکالات در این شهرستان به ویژه در حوزه مبلمان منبت، مرواربافی، انگور و کشمش و دیگر حوزهها برشمرد و ادامه داد: در تامین سرمایه، مارکتینگ و برندسازی، تعاونی بازیگر اصلی است که در ملایر توفیق خوبی نداشتیم.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید به طور جدی برای تشکیل تعاونی وارد عمل شود، افزود: در این شهرستان به مگاپروژه نیاز داریم تا تحول اقتصادی رخ دهد.
۶۰ هزار فقره شغل در ملایر نیازمند حمایت جدی است
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مجلس شورای اسلامی بانک مرکزی را مکلف کرده برای مبحث اشتغال از محل تبصره ۱۶، تسهیلاتی بالغ بر ۱۰۲ هزار میلیارد تومان و پنج هزار میلیارد تومان در راستای اشتغال دانشبنیان و صنایع خلاق پرداخت کند.
حجت الاسلام «احد آزادیخواه» وجود ۲۰ هزار اشتغال در صنعت مبلمان منبت، ۲۰ هزار اشتغال در صنعت مرواربافی و ۲۰ هزار نیروی کار در حوزه خیاطی را ظرفیتی بسیار مهم در حوزه اشتغال واقعی عنوان کرد و گفت: ۶۰ هزار فقره شغل واقعی در این سه حوزه است که نیاز به حمایت جدی دارند.
وی با اشاره به فعالیت بیش از پنج هزار کارگاه مبل و منبت و عضویت ۱۵۰ نفر در تعاونی، بر لزوم افزایش تعداد اعضا به ۵۰۰ نفر تاکید کرد و افزود: تنها راهکار حل مشکلات این صنعت، تشکیل تعاونی است که از طریق آن میتوان مواداولیه وارد کرد و این یک کار زنجیره محور است.
حجت الاسلام آزادیخواه صنایع غذایی و صنعت ریسندگی و بافندگی را عامل مهم دیگر برای توسعه و تشکیل تعاونی در این شهرستان برشمرد و اظهار داشت: صنعت فرشبافی ملایر باید احیا شود.
دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز تشکیل شرکت بازرگانی را راهکاری مهم و ضروری در این شهرستان برشمرد و گفت: برای تشکیل شرکت بازرگانی باید فکر جدی شود.
«هادی بیگینژاد» اظهار داشت: برای توسعه و پیشبرد امور بخش خصوصی باید وارد کار شود و مسئولیت اصلی را تولیدکنندگان بپذیرند، ما نیز با تمام توان در کنار آنها هستیم.
به گزارش ایرنا؛ در این نشست کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی در حوزههای مختلف مشکلات، مطالبات و درخواستهای خود را با مدیرکل دفتر توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح کردند.
نظر شما