۶۰ درصد مبتلایان به دیابت در مازندران زنان هستند

ساری – ایرنا – معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: بیشترین آمار مبتلایان به دیابت در این استان مربوط به زنان است که ۶۰ درصد مبتلایان به این بیماری در استان را تشکیل می دهند.

عباس علیپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تعداد ۲۰۰ هزار بیمار دیابتی شناسایی شده در مازندران اشاره کرد و افزود: افزایش آمار ابتلای بانوان مازندران به این بیماری طی سال های اخیر ناشی از تغییر سبک زندگی و فعالیت این قشر است.

وی ادامه داد: در گذشته نه چندان دور زنان مازندرانی به دلیل مشغله های کاری و فعالیت در زمین های کشاورزی جزو افراد فعال به شمار می رفتند و تحرک بدنی زیادی را داشتند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: رشد زندگی شهرنشینی و آپارتمان نشینی ضمن اینکه از تحرک و فعالیت بدنی زنان کاسته است، زمینه و بستری را فراهم کرد تا این قشر به بیماری های غیرواگیر مرتبط با اضافه وزن و چاقی مبتلا شوند.

علیپور از چاقی و اضافه وزن به عنوان یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در ابتلای زنان مازندران به دیابت نام برد و افزود: متاسفانه تعداد زنان چاق استان نیز زیاد شده است که این باعث شده تا ابتلای آنها به بیماری هایی نظیر دیابت را افزایش دهد.

به گفته وی، متاسفانه مازندران از نظر چاقی و اضافه وزن بانوان جزو استان های رتبه دار در سطح کشور محسوب می شود که برای رهایی این قشر از بیماری های غیرواگیر اجرای برنامه هایی برای تحرک و فعالیت بدنی آنها ضرورت دارد.

وی ادامه داد: جامعه ما به آموزش‌های مستمر و باکیفیت درباره خطرات دیابت و پیش‌دیابت و شناخت جوانب مختلف و پیچیدگی‌های آن نیاز دارد و با توجه به این که در مازندران طبق مطالعات انجام شده همچنان رو به افزایش است، نقش بهداشت و پزشک خانواده در این زمینه بدون شک بسیار مهم و حیاتی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: آموزش خانواده‌ها در این زمینه مهم است چون به خاطر بی‌علامت بودن این بیماری افراد به خصوص مردان خودشان باید برای پیشگیری از عوارض دیرهنگام و برگشت‌ناپذیر دیابت که خیلی هم پرهزینه است و ناتوان کننده است، پیشقدم شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha