به گزارش ایرنا، محمد کلامی روز پنجشنبه در آیین تجلیل از واحدهای نمونه کیفی ملی و استانی آذربایجان شرقی، افزود: طی این مدت تعداد ۱۱۰ واحد کوچک، بزرگ و متوسط تولیدی، صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی که بنا به دلایلی فعالیت های خود را تعطیل کرده بودند، به چرخه تولیدی بازگشته و احیا شدند.
وی همت و هدف اصلی و مهم تیم اقتصادی آذربایجان شرقی را توجه و حمایت جدی از تولید عنوان و اضافه کرد: بر همین اساس وام های پرداختی در استان طی یک سال اخیر نسبت به سال گذشته معادل ۲۵ درصد رشد داشته است که سهم صنایع در این بخش نیز از ۴۰ به ۴۹ درصد افزایش یافته است.
کلامی از آذربایجان شرقی به عنوان استان پیشگام در کشاورزی مدرن و توسعه و گسترش واحدهای گلخانه ای نام برد و اظهار داشت: در این بخش نیز آذربایجان شرقی با داشتن ۷۵۰ هکتار باغات گلخانه ای رتبه اول کشوری را در اختیار دارد.
وی توان بخش خصوصی آذربایجان شرقی در عرصه تولید و صنعت را بسیار وسیع خواند و با بیان اینکه دولت و بخش خصوصی باید دست در دست هم داده و برای توسعه و ترقی منطقه تلاش کنند، ابراز امیدواری کرد رتبه افتصادی آذربایجان که از دهه ۷۰ سیر نزولی به خود گرفته است، ارتقا یافته و به روند دهه های گذشته باز گردد.
کلامی، برخورداری از واحدهای مختلف و متنوع صنعتی و تولیدی و خدماتی با برخورداری از نیروی انسانی خلاق و کارآزموده را از ویژگی های بسیار بارز و ممتاز آذربایجان شرقی برشمرد و ادامه داد: با این همه امکانات و توانمندی ها باید رتبه های اقتصادی استان با تلاش های شبانه روزی دولت و مردم ارتقا یابد.
وی موضوع استاندارد را لازمه توسعه و پیشرفت صنایع و واحدهای تولیدی دانست و با تاکید بر همکاری های تنگاتنگ بین اداره کل استاندارد با کارفرماها و صاحبان صنایع، یادآور شد: باید توجه داشت که استاندارد از نیازهای اصلی و مهم فردی و اقتصادی مصرف کنندگان است که بی توجهی به آن ضررهای جبران ناپذیر در پی دارد.
کلامی گفت: استانداردسازی کالاها و تولیدات داخلی، باعث کاهش هزینه های تولید، افزایش کیفیت، امکان رقابت در بازارهای داخلی و خارجی و در نهایت مایه اطمینان خاطر مصرف کنندگان می شود که باید نسبت به توسعه و ترویج ان فرهنگ سازی لازم به انجام برسد.
صدور ۲ هزار و ۱۰۰ مجوز تاسیس در بخش صنعت آذربایجان شرقی
به گزارش ایرنا، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این مراسم وضعیت تولید استان را بسیار خوب توصیف و اضافه کرد: روز به روز شرایط تولید و توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی و معدنی استان در حال گسترش است و در خالیکه تا ۱۰ سال قبل در بسیاری از کالاها واردکننده بودیم، امروز در این حوزه ها به کشور و استان صادرکننده تبدیل شده ایم.
صابر چرنیان اظهار داشت: طی یازده ماه اخیر ۲ هزار و ۱۰۰ مجوز تاسیس در بخش صنعت آذربایجان شرقی صادر شده است که نشان می دهد در این استان تمایل به سرمایه گذاری هنوز زنده بوده و رغبت در این زمینه روز به روز در حال افزایش است.
وی از در دست ساخت بودن تعداد ۲ هزار و ۵۶۰ واحد تولیدی و صنعتی در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: از مجموع این واحدها تعداد ۸۰۰ واحد بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که با ورود آنها به چرخه فعالیت و تولید، بخش بزرگی از معضل بیکاری استان رفع می شود.
پرنیان، توسعه شرکت های دانش بنیان در آذربایجان شرقی را یکی از موضوعات مهم و محوری سازمان صمت استان دانست و با تاکید بر اینکه در این زمینه هر چه در توان داریم به کار می بندیم، گفت: هم اکنون تعداد ۸۵ طرح صنعتی دانش بنیان در سطح استان وجود دارد که ۲۷ مورد از آنها جزو مگاپروژه ها به شمار می روند که از جمله آنها می توان به تامین مواد پروتئنی و روغن خوراکی کشور اشاره کرد.
در آیین تجلیل از واحدهای نمونه کیفی ملی و استانی آذربایجان شرقی تعداد ۱۲ شرکت با اهدای جوایزی تجلیل شدند.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی به عنوان یکی از قطب های صنعتی کشور بیش از چهار هزار واحد تولیدی و صنعتی دارد؛ هر چند بخش عمده واحدهای تولیدی و صنعتی استان کوچک مقیاس و متوسط هستندف اما بیش از ۹۵ درصد سرمایه گذاری های این خطه در حوزه تولید توسط بخش خصوصی انجام شده که در یک اقتصاد رقابتی و به دور از رانت، مزیت بزرگی محسوب می شود.
نظر شما