کشاورزی قراردادی در ۲۰ هزار هکتار از گندمزارهای استان سمنان ابلاغ شد

سمنان- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: کشاورزی قراردادی در قالب کشت گندم در وسعت ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان برنامه‌ریزی و ابلاغ شد.

لطف الله رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: برای حمایت از کشاورز باید به سمت کشاورزی قراردادی رفت تا معیشت کشاورز بهتر شود و بهره‌وری و تولید افزایش یابد و اکنون اجرای کشاورزی قراردادی در وسعت ۲۰ هزار هکتار با کاشت گندم در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲ دنبال می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اینکه کشت غلات مانند گندم با هدف کاهش وسعت کشت گیاهان آب‌بر و خودکفایی در تولید گندم و تأمین خوراک دام انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر جایگزین محصولات با مصرف آب زیاد در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان است و با اهتمام ویژه پیگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: کشاورزی قراردادی، ضمانت اجرای الگوی کشت و ناجی تولید

وی ادامه داد: توسعه کشت مبتنی بر قرارداد با پشتیبانی سرمایه‌گذاران و مشارکت بین بخش‌های مختلف زنجیره تولید موجب تسهیل فرآیند تأمین نهاده، فرآوری، بازاریابی و عرضه مناسب محصول می‌شود.

رضایی بیان کرد: اجرای موفق طرح کشاورزی قراردادی در استان سمنان موجب می شود کشاورزان، به جای دغدغه‌های جانبی، تنها به فکر تولید و کیفیت محصول باشند.

وی تصریح کرد: اجرای طرح کشاورزی قراردادی یکی از محوری ترین کارهای وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم است که توسعه این نوع کشت عزت و اقتدار کشاورز را تقویت می‌کند.

رضایی با بیان اینکه باید به بخش ترویج کشاورزی توجه بیشتری شود، عنوان کرد: توسعه کشاورزی قراردادی، اجرای الگوی کشت و افزایش بهره وری در گرو توجه به امر ترویج است و تحقق این راهبرد نیازمند بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: در کشاورزی قراردادی کشاورز با سفارش سرمایه گذار نسبت به تولید محصول اقدام می‌کند که ایجاد بازار فروش مناسب و جلوگیری از تولید بدون تقاضا، از دیگر مزایای کشاورزی قراردادی است.

به گزارش ایرنا، وزارت جهادکشاورزی دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود کشت قراردادی محصولات زراعی به‌ویژه گندم و کلزا را به منظور بهبود فرایند تولید و بازار در دستور کار قرار داد، زیرا کشت قراردادی می‌تواند موجب رعایت الگوی کشت، افزایش بهره‌وری در تولید، کاهش ضایعات، رشد ارزش افزوده، متعادل شدن عرضه و تقاضا و در نهایت حذف دلالان و واسطه‌گران شود.

سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ بر پایه گزارش‌ها، ۳۲ هزار و ۲۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان زیر کشت گندم رفته بود.

۱۹۸ هزار هکتار از وسعت استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل می‌دهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زمین زراعی و بقیه اراضی در مرحله آیش است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha