جعفر مرادی حقیقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ابراز داشت: میانگین بارندگی در استان سمنان به حدی کم شده که در برخی مناطق چشمهسارها خشک شده است و حتی چاههای آب مالداری پاسخگوی نیاز دامداران نیست و اجرای طرحهای آبخیزداری در تقویت سفره آبهای زیرزمینی کمککننده است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات شهرستانهای استان سمنان خشکسالی و تنش آبی است که توسعه فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری میتواند به رفع این مشکل کمک کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان خاطرنشان کرد: ذخیره نزولات آسمانی، کنترل سیل و فرسایش خاک، تقویت پوشش گیاهی و تغذیه آبخوانها، از اهداف اجرای طرحهای آبخیزداری است.
وی تصریح کرد: ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار مصوبه سفر رییس جمهور در آبان ۱۴۰۰ به استان سمنان برای اجرای طرحهای آبخیزداری در نظر گرفته شد که در مرحله نخست ۳۵ میلیارد تومان تخصیص یافت و باقیمانده اعتبار امسال و سال آینده تخصیص خواهد یافت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، منابع طبیعی را امانتی برای نسل آینده دانست و بیان کرد: آحاد جامعه در حفظ و بقای منابع طبیعی وظیفه دارند و باید فرهنگ مشارکت همگانی در حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست بیش از پیش ترویج یابد.
سمنان که به «دار المرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.
نظر شما