۱۷ آذر ۱۴۰۱، ۱۲:۱۸
کد خبر: 84960981
T T
۳۳ نفر

برچسب‌ها

بررسی اعتقادات خرافی؛ راهی برای شناخت مردم جهان

تهران- ایرنا- یک پژوهش جدید جهانی نشان می‌دهد که اعتقاد به جادو در سراسر جهان وجود دارد؛ اما این اعتقاد از مکانی به مکان دیگر بسیار متغیر است. به گفته محققان، شناخت این باورها برای درک و شناخت مردم ضروری است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه سایِنس اَلِرت (Science Alert)، بر اساس یک پژوهش جدید جهانی، اعتقاد به جادو در سراسر جهان وجود دارد؛ اما این اعتقاد از مکانی به مکان دیگر بسیار متغیر است.

نتایج این پژوهش نشان می دهد که حدود یک میلیارد نفر در ۹۵ کشور به جادو معتقدند؛ البته محققان معتقدند با توجه به حساسیت بحث درباره این موضوع برای برخی از افراد شرکت‌کننده در پژوهش، این تعداد بیش از رقم ذکرشده است.

تقریباً در همه‌جا عده‌ای از مردم به نسخه‌ای از جادو اعتقاد دارند (حدود ۴۰ درصد از افرادی که در نظرسنجی شرکت کردند، چنین گفتند)؛ اما ظاهراً رواج این باورها در مناطق مختلف بسیار متفاوت است؛ مثلاً در سوئد، فقط ۹ درصد از افراد شرکت‌کننده در نظرسنجی، گفتند که به جادو معتقدند؛ در حالی که این میزان در تونس ۹۰ درصد بود.

پژوهش‌ قبلی، باورهای مردم به جادو را در نقاط مختلف جهان بررسی کرده بود؛ اما کمبود داده‌ها مانع از انجام تحلیل‌های جهانی درباره چنین باورهایی شده است. بوریس گِرشمَن (Boris Gershman)، نویسنده و اقتصاددان از دانشگاه امریکن در آمریکا، مجموعه‌داده جدیدی از نظرسنجی‌های حضوری و تلفنی ساخت که بین سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۷ توسط مرکز تحقیقاتی پیو و سایر گروه‌های نظرسنجی حرفه‌ای انجام شده بود.

گرشمن می‌گوید: در همه نظرسنجی‌ها از پاسخ‌دهندگان پرسیده شد که آیا به چشم بد یا اینکه بعضی از افراد می‌توانند دیگران را نفرین‌ کنند یا برای آن‌ها طلسم‌هایی بسازند که باعث اتفاقات بدی شود، اعتقاد دارند یا خیر. ۴۰ درصد از پاسخ‌دهندگان در سطح جهان گفتند که به این توصیف از جادو اعتقاد دارند؛ این میزان مساوی یک میلیارد نفر است.

این پژوهش نشان داد که افرادی که از تحصیلات و امنیت اقتصادی بیشتری برخوردار هستند، کمتر به جادو اعتقاد دارند. گرشمن می‌گوید: براساس این پژوهش، باور به جادو هنوز در سراسر جهان گسترده است. شیوع این باورها به طور سیستماتیک با برخی از ویژگی‌های فرهنگی، نهادی، روانی و اجتماعی‌اقتصادی مرتبط است. درک باورهای مردم در زمینه جادو برای دولت‌ها، محققان یا گروه‌هایی که سعی در کمک یا همکاری با مردم محلی دارند، ضروری است.

گرشمن در پژوهش خود از مونیکا هانتر ویلسون (انسان‌شناس فقید اهل آفریقای جنوبی) نقل قول می‌کند که نیاز به تحقیق را این‌گونه توضیح داده است:

باور به جادو را کابوس استانداردشده یک گروه می‌دانم و معتقدم که تحلیل مقایسه‌ای این کابوس‌ها صرفاً یک تمرین باستانی نیست؛ بلکه یکی از کلیدهای درک جامعه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha