به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با توجه به امکانات و اختیارات قانونی استانداران برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در استانها آذر سال گذشته در نامهای به وزیر کشور خواستار تشکیل ستاد اقتصاد دانش بنیان در استانها شد که این ستادها با دستور وزیر کشور از آن زمان تشکیل شده است.
به گفته علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تاکنون ۱۳۰ جلسه ستاد استانی اقتصاد دانش بنیان برگزار شده و در کنار آن ستاد ملی اقتصاد دانش بنیان نیز به ریاست وی شکلگرفته است و در جلسات ستاد ملی نیز موضوعات دنبال میشود.
همزمان با سالروز تاسیس معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسمی از فعالترین استانداران در توسعه اقتصاد دانشبنیان و برترین پارکهای علم و فناوری دانشگاهی و استانی تقدیر شد و در این مراسم با حضور وزیر علوم، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور و روسای پارکهای علم و فناوری، پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف برترین پارک دانشگاهی و پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان به عنوان برترین پارک استانی در پیشبرد برنامه های معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شناخته شدند.
افزایش شرکتهای دانشبنیان
حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درمورد اقدامات برای توسعه اقتصاد دانشبنیان اظهار داشت: قرارگاه دانش بنیان را از سال تاسیس کردیم. اعتقاد داریم بسیاری مسایل استان راه حل علمی دارد و باید ارتباط منطقی بین دانشگاهها، مراکز پژوهشی و مراکز علمی و نهادهای دولتی ایجاد کرد.
وی در این گفت و گو که درحاشیه بازدید خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) انجام شد به تقدیر از پارک علم و فناوری استان سیستان بلوچستان توسط وزارت علوم اشاره کرد و افزود: در یک سال و نیم گذشته، ۱۴ هزار متر مربع به فضای پارک علم و فناوری اضافه کردیم. همچنین تعداد شرکتهای دانشبنیان از ۲۸۰ شرکت به ۳۲۰ شرکت افزایش یافت.
استاندار سیستان و بلوچستان همچنین اظهار داشت: خانههای خلاق متعدد را نه فقط در مرکز استان در شهرستانهای دیگر هم تاسیس کردیم که تمرکز همه این فعالیت ها فقط در مرکز استان نباشد. ۷۲ محصول در شرکتهای دانش بنیان تولید میشود، ۷۵ هسته خلاق اضافه و ۶۳۰ نفر به تعداد شاغلان در پارک علم و فناوری طی سال گذشته افزوده شده است. افزون بر این ۷۵۰ میلیارد ریال هم تسهیلات به فعالیتهای دانشبنیان اختصاص یافته که نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده است.
زیرا از نظر ما درست نیست که فقط در زاهدان پارک علم و فناوری یا خانههای خلاق وجود داشته باشند، بلکه در بلوچستان، چابهار خاش، سراوان خانههای خلاق را نیز تاسیس کردیم. در همه جلسات استانداری دکتر غلامرضا رضایی رئیس دانشگاه معین سیستان و بلوچستان و محمدنبی شهیکیتاش رئیس پارک علم و فناوری حضور دارند.
پژوهش در دانشگاهها مسالهمحور باشد
استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: پارک یک وظیفه مهم دارد؛ حوزههایی که در آنها اشتغالزایی میکنیم وظیفه اتصال به بازار را پارک علم و فناوری برعهده دارد. فروش اینترنتی از طریق درگاه اینترنتی خرید و فروش را پارک فراهم کرده است و به این شکل محصولات روستاییان از صنایعدستی تا مواد خوراکی و غیره را نه تنها به بازارهای نامحدود داخل و بازارهای خارج هم متصل میکنند.
مدرسخیابانی درمورد حل مسایل استانی به طور خاص مشکل خشکسالی و ریزگردها با کمک شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور نیز توضیح داد: دانشگاهها و مراکز پژوهشی باید به شکل مسالهمحور دنبال حل مسائل کشور باشند.
وی افزود: پایاننامهها و رسالههای مقاطع مختلف باید در این هدف باشند. پارک علم و فناوری یا دانشگاه و شرکتهای دانش بنیان برای معضلات فعلی استان برای نمونه کاهش تبخیر آب، خشکسالی، استفاده از انرژی خورشیدی فعلا راهکاری ارائه ندادهاند اما در مسایل خَُرد مانند ایجاد ایجاد درگاهی اینترنتی برای بازاریابی و فروش محصولات خانگی و صنایع دستی و کمک به حل مشکل بیکاری مفید بودهاند.
به گزارش ایرنا، استان سیستان و بلوچستان با ۲۶ شهرستان در جنوب شرقی ایران واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، دو میلیون و ۷۷۵ هزار و ۱۴ نفر جمعیت دارد و پس از کرمان، دومین استان پهناور ایران به شمار میرود. این استان بیشتر آب و هوای گرم و خشک دارد اما از گوناگونی آبوهوایی و اقلیمی ویژهای برخوردار است و مناطق کوهستانی، جنگلی و باتلاقی نیز در این استان پهناور به چشم میخورد.
زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان از طریق راهآهن با میرجاوه و پاکستان ارتباط دارد و از سوی کرمان هم به راهآهن سراسری ایران متصل است. استان سیستان و بلوچستان با داشتن موقعیت راهبردی بازرگانی و ترانزیتی و دارا بودن کشاورزی و باغبانی (بویژه میوههای استوایی و گرمسیری) و همچنین جاذبههای فراوان تاریخی و طبیعی و نیز صنعت در حال رشد از توانایی و ظرفیت بالایی برای توسعه و آبادانی برخوردار است.
استان سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان در ناحیه جنوب شرق کشور واقع شده است. این استان یک هزار و ۲۱۰ کیلومتر مرز خاکی با دوکشور پاکستان و افغانستان و ۳۷۰ کیلومتر مرز آبی در کرانه های شمالی دریای عمان دارد و از شمال به استان خراسان جنوبی، از جنوب به دریای عمان، از شرق به کشورهای پاکستان و افغانستان و از غرب به استانهای هرمزگان و کرمان محدود شده است. مساحت استان ۱۸۷ هزار و ۵۰۲ کیلومترمربع است که ۱۱.۵ درصد از وسعت کشور را برمی گیرد.
نظر شما