۱۷ آذر ۱۴۰۱، ۲۲:۱۹
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 84965042
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

برداشت سالانه ۱۵ میلیون تُن مواد معدنی در استان همدان

همدان- ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: ظرفیت برداشت سالانه مواد معدنی از معادن این استان ۲۰ میلیون تُن است که به دلایل مختلف از این میزان سالانه ۱۵ میلیون تُن برداشت می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ "احمد شانیان" عصر پنجشنبه در نشست علمی و تخصصی صنایع معدنی استان همدان در دانشگاه ملی ملایر اظهار داشت: ذخیره اثبات شده معادن استان همدان ۱.۸ میلیارد تُن است که ظرفیت بسیار خوبی است.

وی با اشاره به تنوع بسیار خوب مواد معدنی این استان با بیش از ۳۰ نوع ماده معدنی، افزود: برخی مواد معدنی همچون دولومیت نهاوند، آندالوزیت و سیلیس ملایر و سنگ گرانیت مشکی تویسرکان جزء برندهای مواد معدنی کشور هستند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان وجود دانشگاه‌ها همچون دانشگاه ملی ملایر را ظرفیتی مناسب برای تکمیل حلقه اتصال دانشگاه با صنایع معدنی دانست و ادامه داد: با سیاست‌های خوب دولت سیزدهم و مدیریت استاندار همدان، هم‌افزایی خوبی در مجموعه این استان شکل گرفته و روند توسعه‌ای در بخش معدن و صنایع معدنی در پیش است.

شانیان بررسی عملکردها، ارتباط بین کارشناسان و مسئولان فنی، روند رشد آمار میزان استخراج، پیشگیری از برداشت غیرمجاز و برگزاری کارگروه تعامل در استان را از جمله اقدامات این سازمان برشمرد و افزود: همدان از جمله استان‌هایی است که شورای معادن را با حضور استاندار همدان به طور مرتب برگزار می‌کند.

وی ملایر را یکی از شهرستان‌های با ظرفیت بالا در حوزه معدن و صنایع معدنی دانست و گفت: ظرفیت سیلیس ملایر یک برند کشوری است و آینده خوبی دارد.

شانیان وجود وفاق و همدلی در شهرستان ملایر را مثال‌زدنی دانست که به واسطه این انسجام روند توسعه خوبی را به خود گرفته است.

رئیس خانه معدن استان همدان نیز اظهار داشت: شهرستان ملایر بزرگترین ذخایر معدنی بالایی با مجموع ۷۴۰ میلیون تُن ذخیره با ۴۲ درصد استان را دارد و نقش اصلی را در تولید بیش از ۵۰۰ میلیون متر مجموع کاشی و سرامیک کشور را به خود اختصاص داده است.

"رحیم مرتضایی" با اشاره به چالش‌های بخش معدن استان همدان، زمان‌بر بودن اخذ مجوزهای معدنی و صدور استعلامات متعدد در مدت زمان طولانی را از جمله این مشکلات برشمرد و ادامه داد: این موضوع بخش قابل توجهی از انرژی و توان سرمایه‌گذار و اکتشاف‌کننده را می‌گیرد و اجرای هرچه سریعتر تبصره چهار از ماده ۲۴ اصلاحیه قانون معادن مبنی بر اجرای پنجره واحد لازم و ضروری است.

وی با اشاره به ریسک بالای سرمایه‌گذاری در بخش معدن، افزود: اخذ هزینه‌های مربوط به تبصره ۲ و ۳ ماده ۶ قانون معادن قبل از انجام اکتشاف تحمیل هزینه و افزایش ریسک را به همراه دارد که باید چاره‌اندیشی شود.

رئیس خانه معدن استان همدان تاکید کرد: مشکل معارضان محلی سال‌هاست که گریبانگیر سرمایه‌گذاران بخش معدن شده و بخش قابل توجهی از تعطیلی معادن در این استان با وجود تلاش‌های خوب صورت گرفته، تحت تاثیر این معضل است.

به گزارش ایرنا؛ نخستین نشست علمی و تخصصی معادن و صنایع معدنی استان همدان روز پنجشنبه با حضور معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، نماینده مردم ملایر در مجلس، رئیس سازمان صمت استان همدان، رئیس دانشگاه ملایر، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه، شرکت‌ها، نخبگان و اندیشمندان معادن و صنایع فرآوری مواد استان همدان در دانشگاه ملی ملایر برگزار شد.

استان همدان دارای ۳۱۲ معدن با بیش از ۳۰ نوع ماده معدنی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha