نبی الله قائدرحمت روز شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد:۳۲۲ هزار و ۱۱۴ هکتار مناطق چهارگانه و ۱۳۶ هزار و ۹۹۳ هکتار مناطق شکار و صید ممنوع در این استان وجود دارد که در مجموع حدود ۱۶ درصد مساحت لرستان هستند.
وی با اشاره به تلاش های انجام شده در راستای ارتقای مناطق تحت مدیریت محیط زیست لرستان گفت: در حال حاضر مناطق شکار و صید ممنوع ۴.۳۸ و مناطق چهارگانه نیز ۱۱.۳۷ درصد مساحت این استان هستند که این میانگین بیش از ۱۱ درصد متوسط کشوری است.
وی با بیان اینکه مناطق شکار و صید ممنوع استان قابلیت ارتقا دارند اظهار داشت: همچنین با پیگیری های انجام شده، پناهگاه حیات وحش سفید کوه ازنا و بخشی از اشترانکوه به عنوان پارک ملی معرفی می شوند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۱۶ پاسگاه محیط بانی در لرستان فعال، ۲ پاسگاه در دست احداث و مجوز ۲ پاسگاه دیگر اخذ شده است.
وی عنوان کرد: ۱۲ دوربین هوشمند در راستای حفظ و حراست از گونه های جانوری این استان در مناطق تحت مدیریت نصب شده و رصد و پایش گونه های شاخص جانوری با استفاده از این دوربین ها به عنوان پایلوت آغاز شده است.
قائدرحمت اظهار داشت: زیستگاه های سمندر لرستانی در شهرستان پلدختر تحت عنوان مناطق شادابکوه، منطقه صید و شکار ممنوع قالیکوه در شهرستان الیگودرز و زیستگاه سمندر لرستانی در بخش پاپی شهرستان خرم آباد تحت عنوان پناهگاه حیات وحش سمندر یک (وژن آب) هستند.
وی با بیان اینکه ۳۵۸ گونه جانوری و یکهزار و ۷۵۰ گونه گیاهی اهمیت تنوع زیستی لرستان را نشان می دهد افزود: ۱۵۰ گونه اندمیک گیاهی در استان شناسایی شده که از این تعداد پنج گونه جانوری شامل وزغ لرستانی ،سمندر لرستانی و سه گونه ماهی کور غار به عنوان گونه های جانوری اندمیک ثبت جهانی شده است.
قائدرحمت اظهار داشت: همچنین با پیگیری های انجام شده گوزن زرد با همکاری بخش خصوصی به استان وارد شده است و به زودی پس از تکثیر، در طبیعت رها سازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در گذشته منطقه گازرده لرستان مسیر ییلاق و قشلاق گوزن زرد بوده است اظهار داشت: تلاش می شود پس از تکثیر و افزایش جمعیت این گونه جانوری در زمینه گردشگری نیز با تعامل بخش خصوصی به عنوان ظرفیتی قابل توجه در استان معرفی شود.
نظر شما