۲۲ آذر ۱۴۰۱، ۱۴:۱۳
کد خبر: 84969124
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

راست های افراطی سر ارتش اسراییل را بر باد می دهند؟

دمشق – ایرنا – اختلافات داخلی میان مقامات رژیم صهیونیستی و ناکامی "بنیامین نتانیاهو" در تشکیل کابینه این رژیم در کنار اوج گیری اقدامات رزمندگان فلسطینی در کرانه باختری و اضافه شدن مشکلات ارتش اسراییل به این شرایط وخیم، چنان بلایی سر مقامات تل آویو آورده که سخن از فروپاشی ارتش اسراییل می گویند.

به گزارش دفتر منطقه ای ایرنا از دمشق، به اعتقاد برخی کارشناسان مسایل منطقه، کابینه راست های افراطی در صورت روی کار آمدن در سرزمین های اشغالی که پس از پنج سال بن بست سیاسی انجام خواهد شد، از تندروترین و فاسدترین کابینه های تاریخ این رژیم خواهد بود که نه تنها مشکلات اسراییل را حل نخواهد کرد، بلکه بر شدت اختلافات و درگیری ها در سرزمین های اشغالی خواهد افزود و حتی احتمال متلاشی شدن ارتش اسراییل از سوی نظامیان ارشد این رژیم نیز پیش بینی شده است.

هم اکنون شکاف ها و اختلاف های عمیقی در سرزمین های اشغالی میان سران احزاب و مقامات این رژیم از یک سو و ناامیدی و بی اعتمادی در میان ساکنین سرزمین های اشغالی از سوی دیگر بر صهیونیست ها چنبره زده است. در کنار چالش‌های داخلی و خارجی متعددی که صهیونیست‌ها در مرحله جدید مجبور به رویارویی با آن هستند، محافل امنیتی این رژیم درباره ناتوانی در سیطره بر اوضاع کرانه باختری و شکست حتمی اسرائیل در جنگ آینده و فروپاشی ارتش این رژیم هشدار می‌دهند.

ژنرال "گادی آیزنکوک" رئیس ستاد پیشین ارتش رژیم صهیونیستی (بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹) در این خصوص گفته است که کابینه آتی این رژیم به ریاست "بنیامین نتانیاهو" ارتش را متلاشی خواهد کرد.

وی تصریح کرده که رفتار ائتلاف آینده (کابینه ائتلافی نتانیاهو) قدرت فرماندهی در ارتش اسرائیل را تضعیف و به اعتماد اسرائیلی ها ضربه خواهد زد و چه بسا منجر به متلاشی شدن ارتش (رژیم صهیونیستی) شود.

آیزنکوک، همچنین دادن اختیارات گسترده از جمله فرماندهی نیروهای پلیس در کرانه باختری به "ایتمار بن گویر" رئیس افراطی حزب «عوتسما یهودیت» را برای امنیت اسرائیل مشکل زا دانسته است.

در این بین افزایش آمار فرار از خدمت در ارتش اسرائیل نیز خود گویای اوضاع این ارتش پوشالی می باشد؛ منابع عبری در این باره گزارش داده اند که با روی کار آمدن احزاب راست افراطی و نفوذ آنها در ارتش اسراییل تعداد جوانانی که از سربازی فراری هستند و می‌ترسند وارد ارتش شوند در حال افزایش است.

یک نویسنده صهیونیست به نام "اورین زیف" در این زمینه اعلام کرده که «تحولاتی که جامعه اسرائیل در مرحله جدید شاهد آن خواهد بود به این دلیل است که "ایتمار بن گویر" و "بزالل اسموتریچ" رییس افراطی حزب "صهیونیسم مذهبی"، سیاست‌های امنیتی و نظامی را (در سرزمین های اشغالی) فرماندهی خواهند کرد و این به‌معنای عبور از خط قرمز بسیاری از اسرائیلی‌ها است.

"عیران واردی" هماهنگ‌کننده سازمان موسوم به "رد" در اراضی اشغالی هم گفته است که «پس از انتخابات ما استعلام‌های زیادی انجام دادیم و یک سری جوانان طبق معمول باید برای خدمت سربازی آماده می‌شدند، اما نکته جدید آنجاست که پدران و مادران آنها اکنون نگرانند و می‌گویند که نمی‌دانند فرزندانشان قرار است به‌دستور بن گویر و اسموتریچ چه کارهایی انجام دهند».

وی تصریح کرده که «والدین جوانانی که در آستانه ورود به ارتش هستند می‌گویند، آمادگی حضور فرزندانشان را در ارتش با حضور بن گویر و اسموتریچ ندارند، بنابراین ممکن است با مرور زمان به پدیده طرد جمعی ارتش برسیم و تعداد کسانی که خدمت سربازی و ورود به ارتش را رد می‌کنند، همچنان افزایش یابد؛ حتی اگر مجبور باشند به زندان بروند».

"یشای منوهین" عضو گروه موسوم به "مرزهایی وجود دارد" در فلسطین اشغالی نیز اعتراف کرده که «از زمان اولین جنگ با لبنان در سال ۱۹۸۲ اکنون شاهد موج بزرگی از فرار از خدمت میان اسرائیلی‌ها بعد از انتخابات اخیر هستیم، همچنین می‌بینیم که پدر و مادر این افراد به‌شدت حضور فرزندانشان در ارتش را رد می‌کنند، زیرا سیاستی که بن گویر و اسموتریچ پیش گرفته‌اند موجب ترس اسرائیلی‌ها شده است».

وی با بیان این که بن گویر و اسموتریچ از نظامیان می‌خواهند که تبدیل به نیروهای سرکوبگر با اقدامات خشونت آمیز شوند، می افزاید، «نتایج انتخابات اخیر پارلمانی به‌گونه‌ای شد که از ما می‌خواهد قوانین را زیر پا بگذاریم و سیاست‌های کابینه جدید را مشروع ندانیم و از خدمت در ارتش خودداری کنیم».

این مقام صهیونیست تاکید کرد: «بازی سیاسی که انتخابات اخیر پارلمانی به ما تحمیل کرد، شامل حکومت وحشیانه بر فلسطینی‌ها و نیز اسرائیلی‌ها تا ابد می‌شود و اعضای این کابینه می‌خواهند با تشکیل ائتلافی از مجرمان و جنایتکاران و فاشیست‌ها زندگی ما را تلخ کنند. ما شاهد ائتلاف احمقانه‌ای هستیم که فلسطینیان را یک دشمن همیشگی می‌داند به‌ویژه این‌که در دوره اخیر دیدیم حملات تروریستی و کشتار و عملیات‌های خشونت‌آمیز ضد فلسطینیان توسط ارتش و کابینه فعلی به‌شکل قابل‌توجهی افزایش یافته است».

راست های افراطی سر ارتش اسراییل را بر باد می دهند؟

بلایی که مقاومت کرانه باختری بر سر مقامات و ارتش رژیم صهیونیستی آورده

در شرایط فعلی و اختلافات موجود انسجام و هماهنگی میان اسرائیلی‌ها در بدترین وضعیت خود قرار دارد و آنها قادر به مقابله با پیامدهای تشدید عملیات‌های فلسطینیان در کرانه باختری و مرزهای شمالی و جنوبی نیستند.

در سایه این وضعیت بسیاری از ژنرال‌های سابق و کنونی ارتش رژیم صهیونیستی درباره سقوط قریب‌الوقوع «حکومت یهود» هشدار داده و می‌گویند که اگر وضعیت امنیتی به همین منوال ادامه پیدا کند، ارتش در جنگ بعدی که جنگی همه جانبه خواهد بود، قدرت مقابله با ایران و متحدان این کشور را نخواهد داشت و ده‌ها هزار موشک عمق اسرائیل (فلسطین اشغالی) را نابود خواهد کرد.

در همین چارچوب اخیرا ژنرال "اسحاق برک" افسر ذخیره در ارتش رژیم صهیونیستی و مسئول سابق رسیدگی به شکایات نظامیان اعلام کرده که در جنگ آینده عمق اسرائیل تبدیل به میدان جنگی خونین خواهد شد که در آن بسیاری از اسرائیلی‌ها کشته یا زخمی می‌شوند و اتفاقی که خواهد افتاد بسیار ترسناک است.

یکی از مشکلات اساسی مقامات تل آویو و ارتش رژیم صهیونیستی، گسترش عملیات‌های پی در پی مقاومتی فلسطینیان در کرانه باختری علی‌رغم سرکوبگری‌های فراوان اشغالگران می باشد که همچنان با شدت ادامه دارد و محافل تصمیم‌گیری امنیتی و سیاسی تل‌آویو را سردرگم کرده است. مقامات ارشد نظامی اسرائیل هشدار می‌دهند که حضور نیروهای ارتش این رژیم در ماموریت‌های سرکوب فلسطینیان جایگاه ارتش را به حاشیه برده و آن را از انجام ماموریت اصلی خود بازداشته و ارتش عملا تبدیل به نیروی پلیسی شده که مسئولیت برقراری نظم را (در شهرها و روستاها) بر عهده دارد.

"ران بن یشای" تحلیلگر امور نظامی در وبسایت عبری "یانت" به نقل از یک منبع ارشد در تشکیلات امنیتی رژیم صهیونیستی گفته است که «بخش بسیار بزرگی از نیروی زمینی ارتش در حال مقابله با فلسطینیان در کرانه باختری است که این مسئله بر آمادگی ارتش برای جنگ بعدی با حزب الله لبنان و سایر جبهه‌ها تاثیر گذاشته و موجب می‌گردد که اسرائیل بدون آمادگی وارد جنگ بعدی شود؛ همانند اتفاقی که در جنگ سال ۲۰۰۶ با لبنان افتاد».

این تحلیلگر صهیونیست که روابط نزدیکی با مقامات ارشد امنیتی رژیم اشغالگر دارد، اعلام کرده که چندین بار از ژنرال‌های مختلف ارتش اسرائیل شنیده که این ارتش صلاحیت و آمادگی ورود به هیچ جنگی را ندارد. همچنین منابع موثق تل‌آویو اعلام کردند که در پایان سال گذشته میلادی ارتش ۱۳ گردان پیاده نظام را برای کنترل اوضاع کرانه باختری در این منطقه مستقر کرد و چندین ماه است که به دلیل افزایش عملیات‌های فلسطینیان، ارتش مجبور به استقرار ۲۵ گردان از نیروهای پیاده نظام در کرانه باختری شده است.

این کارشناس صهیونیست به نقل از منابع ارشد تل‌آویو اعلام کرده که، «شمار زیادی از یگان‌های ویژه و منتخب ارتش اسرائیل نیز در کرانه باختری فعال شده‌اند و ارتش مجبور شده به دلیل تشدید اوضاع امنیتی ۱۶ یگان از گارد مرزی را نیز برای حمایت از ارتش به کرانه باختری بفرستد. ارزیابی‌های امنیتی نشان می‌دهد که اوضاع در کرانه باختری بدتر نیز خواهد شد و هیچ نشانه‌ای از بازگشت آرامش به این منطقه در آینده نزدیک دیده نمی‌شود.

وی افزوده که برخی این وضعیت را در قالب "نیمه انتفاضه" تعبیر می‌کنند، اما نهادهای امنیتی اسرائیل یعنی ارتش و سرویس امنیت عمومی (شاباک) و سرویس اطلاعات نظامی تاکید می‌کنند، پدیده‌ای که اکنون در کرانه باختری در حال وقوع است با آنچه که پیش از این شاهد آن بودیم کاملا تفاوت دارد.

باید گفت که اطلاعات موجود نشان می دهد که جامعه صهیونیستی در حال تقسیم شدن به دو قسمت در سایه سیاست‌های کابینه جدید است، که البته این امر به‌دلیل همدردی یک دسته از اسرائیلی‌ها با فلسطینیان نیست، بلکه به‌خاطر آن است که آنها نگران مواضع افراطی و نژادپرستانه اعضای کابینه جدید نتانیاهو بر زندگی خودشان هستند و معتقدند وزرای آینده این رژیم قصد تحمیل یک هویت جدید به اسرائیلی‌ها (ی اشغالگر) را دارند.

حال باید منتظر بود و فروپاشی رژیم غاصب صهیونیستی و ارتش آن را در آینده ای نه چندان دور نظاره گر بود، رژیمی که به جز جنایت، کشتار، جنگ و خون ریزی چیزی دیگری در کارنامه ننگین خود ندارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha