به گزارش خبرنگار ایرنا ، دولت سیزدهم در بیستم اسفند ماه سال گذشته در قالب هفدهمین سفر استانی به مازندران سفر کرد و یکی از شاخص ترین و مهم ترین دستاورد این سفر تصویب حدود ۱۷ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای این منطقه شمال کشور بود.
حدود ۵۰ درصد از این اعتبارات مصوب سفر دولت جهادی به استان مازندران در حوزه عمرانی است که طبق برنامه تعریف شده تمامی طرح های نیمه تمام باید با تلاش دستگاه های اجرایی و پیگیری های ملی حداکثر تا سال ۱۴۰۲ به بهره برداری برسد و حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان هم بنا بر اعلام سازمان برنامه و بودجه استان در حوزه سرمایه گذاری است که بانک های عامل استان باید با تلاش مستمر نسبت به اعطای تسهیلات اقدام کنند.
نادر سحرخیز روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : هرساله عملیات مرمت این قلعه از محل اعتبارات استانی در حد ۳۰ میلیون تومان تا ۵۰ میلیون تومان انجام می گرفت اما این اعتبار قطره چکانی پاسخگوی مرمت و نگهداری این اثر تاریخی نبود که سفر استانی دولت به عنوان بسته های پیشنهادی و نیاز ضروری به اعتبار مصوب شد.
وی اظهارداشت: هم اینک عملیات مرمت این قلعه آن نقاطی که براثر شرایط نامساعد جوی و رطوبت مانند دوخ و دوز ترک ها ، مرمت برج و باروها و پوشش حفاظتی آن با انگیزه و دلگرمی بیشتر شروع شده به دلیل آنکه این اعتبار خیلی می تواند به اتمام عملیات این مکان تاریخی کمک کند و افزون آن با تحقق این مهم بستر برای جذب گردشگران ، مورخان و مسافران علاقه مندان به آثار تاریخی در این منطقه فراهم می شود.
رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری رامسر گفت : نامه نگاری هایی که با مدیران شهری این شهرستان صورت گرفته نصب تابلوهای راهنمای آثار تاریخی ، درج نماد قلعه به روی درب ناوگان حمل و نقل عمومی و سایر نقاط پر رفت و آمد گردشگران از موارد بسیار مهمی است که در دستور کار قرار گرفت.
قلعه مارکوه در ۶ کیلومتری شرق شهر رامسر و سه کیلومتری ساحل دریا شهر کتالم واقع است. این قلعه سال ۷۹ با شماره ۳۴۸۴ به عنوان یک اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
باستان شناسان بر اساس کاوش هایی که سال ۸۲ روی این قلعه انجام دادند، کاربرد آن را یک دژ استراتژیک در منطقه ارزیابی کردند و معتقد هستند که قدمت آن نیز به دوره اسلامی و به احتمال زیاد قرن سوم هجری قمری باز می گردد.
این دژ نظامی که برج و باروهایش همچنان پابرجاست و به بام شهرستان رامسر شهرت دارد، قلعه ای در ارتفاع ۵۰۰ متری از سطح دریا و بر فراز کوهی با همین نام است که همگان را به تماشای چشم اندازی حیرت انگیز و پهنه وسیعی از دریا ،سر سبزی زمین های چای و شالی و کوه های اطراف دعوت می کند.
شهرستان ۱۰۰ هزار نفری رامسر واقع درغرب مازندران به علت برخورداری از جاذبه های طبیعی ، تاریخی و گردشگری منحصربفرد نظیر جنگل ، دریا ، کوه ، جلگه و اماکن اقامتی و تاریخی مانند هتل قدیم ،بلوار معلم ، قلعه مارکو، هتل جدید ، کاخ موزه ، آب های گرم معدنی از دیرباز تاکنون به عنوان عروس شهرهای ایران مطرح بوده و به همین خاطر در تمامی روزهای سال پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر است.
نظر شما