به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن افشارچی روز چهارشنبه در همایش ملی جوانی جمعیت که در مرکز همایشهای بین المللی روزبه برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه کشور در مرز سالمندی جمعیت قرار دارد در خصوص جوانی جمعیت و فرزند آوری باید به صورت کلان با در نظر گرفتن منفعت جمعی برنامه ریزی شود تا نتیجه مثبتی به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه فرزندآوری مستلزم فراهم کردن شرایط مختلفی است، اضافه کرد: خانوادهها باید در مقابل نگرانیهایی مانند ترس از تزلزل در ثبات خانواده با ورود فرزند جدید و وضعیت اقتصادی نامناسب به پاسخ مناسب و قانع کنندهای دست پیدا کنند.
این مسوول با بیان اینکه هم اکنون در حال چرخش از اقتصاد متمرکز دولت محور نفتی به سمت یک اقتصاد مردم محور هستیم و باید به این سمت حرکت کنیم، ادامه داد: این مهم ترکیب اقتصادی دانش بنیان را موجب می شود از این رو سرمایه گذاری های مختلف در این حوزه اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه جمعیت و جوانی کشور در ۲۰ سال آینده یک ابزار مهم محسوب می شود و باید به آن توجه داشت، اظهار داشت: کشورهای بزرگ جمعیتی چون هند و چین از پتاسیل جمعیتی خود برای پیشرفت و رشد استفاده می کنند.
افشارچی افزود: اگر به مساله جمعیت به شکلی دیگر نگاه کنیم موضوع جوانی جمعیت در چند سال آینده می تواند برای ارتقا، رشد و تغییر مدل اقتصادی کشور اهمیت بسزایی داشته باشد.
وی با بیان اینکه افزایش جمعیت به نفع کل جامعه است و اگر خود محوری و منفعت شخصی ارجحیت پیدا کند، تراژدی اجتماعی به وجود می آید، اظهار داشت: همین مساله در حوزه مصرف آب نیز وجود دارد و این موضوع از اهمیت آن حکایت دارد.
استاندار زنجان ادامه داد: دولت با استفاده از مشوقهای لازم، سعی کرده این خواسته را در مسیر درست خود هدایت کند تا در آینده جامعه دچار ضرر و زیان نشویم.
این مسوول با اشاره به دغدغه معیشت و اقتصاد در بحث فرزندآوری، گفت: به زودی ما از این پیچ، عبور خواهیم کرد و وضعیت اقتصادی بدین صورت نخواهد ماند و سختیها پشت سر گذاشته خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: مدل جمعیتی کشور یک مدل اقتصادی است و در این زمینه باید مجاهدتی انجام گیرد و اگر هر خانوادهای که در سن باروری هست، فقط یک فرزند به تعداد فرزندان خود اضافه کند، بی شک اتفاقات خوبی در این زمینه رخ خواهد داد.
نظر شما