توسعه مازندران بدون پیوست پژوهشی عملیاتی نمی‌شود

ساری - ایرنا - استاندار مازندران گفت: توسعه این استان در حوزه های مختلف کشاورزی، اقتصادی، صنعتی و گردشگری بدون پیوست پژوهشی عملیاتی نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی‌پور شامگاه یکشنبه در همایش پژوهشی شهید فخری‌زاده در ساری افزود: پژوهش برای کشور ما که در حال توسعه هستیم بسیار مغتنم است، از این رو شایسته است بیش از گذشته پژوهش را مورد توجه قرار بدهیم.

وی خاطر نشان کرد: امسال سال دانش بنیان نام نهاده شد و رهبر معظم انقلاب یکی از بزرگترین پژوهشگران تاریخ معاصر هستند و شاید در حوزه حکمرانی در بین نوابغ دنیا کسی که بیشترین توجه را به خودش جلب کرد رهبر معظم انقلاب بودند و بسیاری از پژوهشگران بزرگ دنیا نگاهشان به این عالم بزرگ تاریخ معاصر است.

استاندار مازندران ادامه داد: شهید فخری زاده شهید گمنام و بزرگی هستند و ایشان تنها دانشمند بزرگ ایرانی است که با دانش خود سهم منحصربه فردی در اقتدار نظام ایجاد کرد.

حسینی پور تصریح کرد: شهید فخری زاده پژوهشگری است که نتیجه پژوهش او ۱۸ سال نظام صهیونیستی را با همه امکانات اطلاعاتی و نظامی معطوف به ترور این شهید کرد.

استاندار مازندران اضافه کرد: لانه وحشتناک ترور رژیم صهیونیستی ۱۸ سال در کمین این مغز ایرانی بود و در نهایت ایشان را به شهادت رساند.

وی گفت: هر جا که رژیم صهیونسیتی و آمریکا نسبت به پژوهش و دانش ایران کم آوردند به سراغ ترور رفتند و امروز ما پژوهشگرانی را می خواهیم که اثر آنها همچون فخری زاده باشد و ایران را در برابر هر تهدید خارجی بیمه کند.

توسعه بدون پژوهش امکان‌پذیر نیست

استاندار مازندران بیان کرد: هیچ توسعه ای در کشور بدون پیوست پژوهش نخواهد بود، در اقتصاد نقش پژوهش حرف اول را میزند اگر امروز در رقابت جدی بین صادرات محصولات کشاورزی قرار داریم، بخاطر همین کارهای پژوهش ها و دانش بنیانی است.

حسینی پور ادامه داد: استکبار جهانی همه توان خود را در بازار آسیای غربی بکار بست و در سال گذشته پژوهشی در اختیار اسراییل در خصوص کیوی قرار داد تا اثبات کنند محصول کیوی ایران آلوده به سموم است، تنها چیزی که توانست پاسخ این ادعا را بدهد پژوهش فشرده‌ی فرزندان مازندران بود و امسال توانستیم هندی‌ها را متقاعد کنیم که کیوی ما را بخرند.

وی تصریح کرد: امروز نقش محوری پژوهش است که ما را در رقابت کیفیت محصولات با رقبای اصلی در معرض دید کشورهای هدف قرار می دهد و پژوهش در کشاورزی در خاک و آب و تمام مراحل مقدماتی از کاشت تا برداشت بسیار مهم است.

شناسنامه پژوهشی برای تمامی زمین های کشاورزی مازندران

استاندار مازندران گفت: امروز همه زمین های مازندران دارای شناسنامه پژوهشی است و با این لوگویی که ما برای آنها قرار دادیم مشخص می شود که برای تولید محصول چه روندی طی شده است.

حسینی پور افزود: یکی از مسایل و گرفتاری های ما توجه نکردن به علم، پژوهش و تکنولوژی های نوین است و ما چاره ای نداریم جز به پژوهش تکیه کنیم و باید نوع گفتمان مدیران بالادست و میانی به سمت نگاه پژوهشگرانه باشد و اگر نگاه سنتی بر مدیریت استان حاکم شد نمی توانیم کارها را پیش ببریم.

قدم در راه پژوهش پیام همایش شهید فخری زاده

استاندار مازندران گفت: پیام جشنواره این است که مدیریت استان نخستین قدم در راه پژوهش را برداشت و از مازندرانی ها در سراسر ایران و جهان دعوت می کنیم که به کمک این استان بیایند.

حسینی پور افزود: اتفاقات مهمی در دنیا افتاد و ما نمی توانیم با نگاه غیر علمی پیش برویم، این کار دانشگاه و دانشکده های تحقیقاتی ماست تا بخش کشاورزی را به سمت دانش بنیانی و تولید محصول دانش پایه سوق بدهند.

وی خاطر نشان کرد: مازندران پتانسیل تبدیل شدن به الگو شدن در کشور را دارد که بدون حضور محققان و پژوهشگران نمی شود. در یکسال اخیر قرارگاه دانش بنیان را تشکیل دادیم که باید اثر ملموسی را از دانشجویان و محققان در این قرارگاه ببینیم.

استاندار مازندران تصریح کرد: جایی که پژوهش برای تولید ثروت در استان اثرگذار باشد باید به خودمان بقبولانیم که راه را درست رفته ایم. تولید ثروت یعنی اینکه ذائقه مردم را توجه کنیم و به یک برند برسیم که محصولات ما در داخل و بین الملل مشتری داشته باشد مثلا در حوزه برنج و اینکه چرا برنج هندی از برنج پرمحصول مازندران پیشی گرفته است باید بررسی شود.

مازندران نیازمند صنایع مادر

وی ادامه داد: ما در استان نیاز به صنایع مادر داریم و باید ببینیم کشورهای پیشرو در این زمینه چه کرده اند.

استاندار مازندران ادامه داد: امروز گرایش دانشگاههای ما باید معطوف به گره گشایی از مشکلات استان باشد. باید یک همدلی بین مراکز پژوهشی ما ایجاد شود. اگر دانشگاههای ما در همه حوزه ها وارد شوند اتفاقات خوبی می افتد

حسینی پور افزود: اگر مازندران بزرگ و قوی براساس تمدن کهنی که دارد بخواهیم و در عصر حاضر در معرض دید مردم ایران و دنیا قرار بدهیم باید پیوند اساسی بین همه دانشگاهها، همه اساتید و همه حوزه های اجرایی اتفاق بیفتد تا بتوانیم تعالی این مردم را شاهد باشیم.

استاندار مازندران خاطر نشان کرد: یک سایتی پیرامون این موضوع باید در استان راه اندازی شود تا از همه محققان، پژوهشگران، اساتید، دانشجویان و همه ظرفیت های انسانی مازندرانی برخوردار بشویم تا در سال آینده در همین جشنواره به طور ملموس نتایج این اتفاق را نشان بدهیم.

به گزارش ایرنا، پیشتر در آیینی که روز پنجشنبه ۲۴ آذرماه در تهران با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد استانداری مازندران رتبه نخست پژوهش و نوآوری را در میان استانداری‌های سراسر کشور کسب کرد و در بیست و سومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران از سید محمود حسینی‌پور به عنوان استاندار برتر تجلیل شد که امید محبی معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار مازندران به نمایندگی از استاندار، تندیس و لوح تقدیر را از محمدعلی زلفی گل دریافت کرد.
انتخاب استانداری مازندران به عنوان رتبه نخست کشور در حوزه پژوهش و نوآوری، براساس ارزیابی عملکرد یکساله معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری در حوزه پژوهش و ساماندهی اعتبارات پژوهشی از سوی وزارت کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده است.
همچنین در همایش امروز پژوهشگران برتر استان مازندران در حوزه های مختلف صنعتی، دانشگاهی و ایده های برتر از سوی استاندار مازندران تجلیل شدند و دبیرخانه دائمی جشنواره پژوهشی شهید فخری زاده به صورت رسمی آغاز بکار کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha