به گزارش خبرنگار ایرنا، حبیب الله آسوده روز چهارشنبه در پانزدهیمن همایش علمی، ترویجی و تکریمی زکات در سالن ثارالله سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل با بیان اینکه در هشت ماه امسال بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال زکات در کشور جمع آوری شده است، افزود: زکات جمع آوری شده در هشت ماه سالجاری با مجموع زکات جمع آوری شده در سال گذشته برابری میکند.
وی اظهار کرد: از این مقدار بیش از ۱۰ درصد زکات واجب، بیش از ۳۵ درصد فطریه و کفارات و بیش از ۴۵ درصد زکات مستحب بوده است.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی بیان کرد: ۷۱۵ اداره کمیته امداد و حدود ۱۰ هزار مرکز و موسسه نیکوکاری محله محور، مسجد محور و امام محور با نظارت، صیانت و هدایت کمیته امداد امام خمینی (ره) زکات را جمع آوری و در اختیار نیازمندان قرار می دهند.
آسوده اضافه کرد: از ۱۷ هزار میلیارد ریال زکات جمع آوری شده در هشت ماه سال جاری ۶۰ درصد آن توسط گروه های مردمی جمع آوری و در اختیار فقرا و نیازمندان قرار گرفته است.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: ۹۴ درصد زکات جمع آوری شده در اختیار محرومان و نیازمندان قرار گرفته و مابقی ۶ درصد برای اجرای پروژه های عام المنفعه مانند احداث مدرسه،جاده، مسجد و خانه عالم هزینه شده است.
آسوده گفت: زکات پرداختی مردم در حوزه فطریه و کفارات با تاکید و دستور رئیس کمیته امداد کشور در اسرع وقت و در همان روز در اختیار خانوارهای نیازمند شناسایی شده قرار می گیرد.
وی افزود: طبق قوانین و نظام حاکم بر ساختار کمیته امداد امام خمینی (ره) تمامی وجوهات مردمی در قالب های مختلف که توسط این مجموعه در اقصی نقاط کشور جمع آوری می شود، در همان محل هزینه شده و حتی مجوز خروج این پول ها از استانی به استانی دیگر نیز وجود ندارد.
این مقام مسئول وجود شائبه های مختلف درباره وجوهات جمع آوری شده توسط کمیته امداد را دسیسه ها و توطئه های دشمنان اسلام و انقلاب دانست و اظهار کرد: تمامی این مسایل دروغ محض بوده و به هیچ عنوان صحت ندارد.
وی با تاکید بر اینکه از محل جمع آوری وجوهات مردمی به هیچ عنوان برای تشکیلات کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز استفاده نمی شود، بیان کرد: همچنین ریالی از کمک های مردمی کسر نمی شود و تمامی مبالغ بر اساس نیات وجوهات دهندگان و در محل های خواسته شده خود مردم هزینه میشود
آسوده از مسئولان به ویژه استانداران و فرمانداران خواست به مکان ها و محلاتی که در پرداخت زکات و وجوهات پشگام هستند توجه ویژه ای شود تا فرهنگ سازی شده و مردم به پرداخت زکات ترغیب شوند.
خیرین و حامیان ۲۰ هزار میلیارد ریال به ایتام کمک کردند
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در هشت ماه امسال خیرین و حامیان در قالب طرح اکرام ایتام در مجموع ۲۰ هزار میلیارد ریال به صورت نقدی و غیر نقدی به ایتام در سراسر کشور کمک کردند.
آسوده با بیان اینکه هم اکنون در مجموع یک میلیون و ۲۰۰ هزار خیر، حامی ۴۱۹ هزار یتیم و فرزند محسنین زیر ۱۸ سال در نقاط مختلف کشور هستند، افزود: از این ۲۰ هزار میلیارد ریال ۱۴۰ هزار میلیارد ریال به صورت نقدی به طور مستقیم به حساب ایتام واریز و مابقی به صورت غیر نقدی به آنها داده شده است.
وی اظهار کرد: پارسال از مجموع پنج میلیون صندوق صدقات کوچک خانگی و ۳۰۰ هزار صندوق معابر در نقاط مختلف کشور بیش از چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال صدقه جمع آوری و تمامی آن در اختیار نیازمندان جامعه قرار گرفت.
وی بیان کرد: ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار با جمعیتی بیش از پنج میلیون ۴۰۰ هزار نفر در نقاط مختلف کشور تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) است.
او اضافه کرد: ۷۰۰ هزار دانش آموز، ۵۰ هزار دانشجو، ۸۰ هزار بیمار صعب العلاج و ۶ هزار نخبه در سراسر کشور تحت حمایت و پوشش کمیته امداد است و این نهاد با کمک و همیاری مردم و خیرین به این عزیزان ارایه خدمت می کند.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه رعایت امانت داری بین نیکوکاران و افراد نیازمند از مهمترین اولویت های کمیته امداد است، ادامه داد: وجوهات و کمک های مردمی در این نهاد در چهار قالب زکات، صدقات، اکرام ایتام و شبکه های مردمی جمع آوری می شود.
آسوده گفت: وظیفه کمتیه امداد امام خمینی (ره) شناسایی محرومان، هدایت و راهبری درست منابع و همراه بودن با مردم است و همه نوکر و خدمتگزار تمامی مردم به ویژه نیازمندان و خیرین هستیم.
وی افزود: توانمندسازی و خود اتکایی نیازمندان، محرمان و مددجویان تحت پوشش به ویژه زنان سرپرست خانوار و مردمی سازی را از دیگر اولویت های کمیته امداد امام خمینی (ره) برای کاهش فقر در کشور عنوان کرد.
آسوده خواستار برگزاری جلسات منظم شورای زکات استان، انسجام دستگاه های اجرایی عضو شورای زکات، توجه ویژه فرمانداران به مکان ها و محلاتی که در پرداخت زکات و وجوهات پیشگام هستند و ترویج بیش از پیش فریضه الهی زکات در جامعه شد.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی با بیان اینکه این نهاد همچنان نیازمند یاری و کمکهای مردم و خیرین برای رسیدگی به امور فقرا و نیازمندان است تا بخشی از نیازها و مشکلات اساسی آنها مرتفع گردد، از مودیان و مبلغان فریضه زکات در استان های مختلف خواست، تا نسبت به ترویج چهره به چهره این اصل مصرح دینی در شهرها و روستاها اقدام کنند تا شاهد ریشه کنی فقر مطلق در جامعه باشیم.
این مقام مسئول رسیدن به خودکفایی و استقلال مالی خانوارهای تحت حمایت را از اولویتهای کمیته امداد برشمرد و اظهار کرد: امیدواریم با مشارکت گسترده خیرین و آحاد مختلف جامعه در طرحهای حمایتی کمیته امداد، فقر و محرومیت از کشورمان ریشه کن شود.
به گزارش ایرنا، پخش کلیپ، اجرای سرود، مداحی و تجلیل از عاملین، زکات دهندگان و مبلغین زکات از جمله دیگر قسمت های این آیین بود.
۴۳ هزار و ۳۳۸ خانوار با جمعیت بیش از ۸۸ هزار و ۶۵۷ نفر در استان اردبیل تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند.
نظر شما