به گزارش ایرنا بعد از گذشت پنج روز از سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی خبر تحقق نخستین وعده آیت الله رئیسی به گوشمان رسید و در آخرین روز پاییز ۱۴۰۱، همراه با کاروان حامل ۱۱ سری جهیزیه اهدایی رئیس جمهور به نوعروسان روستاهای مرزی سربیشه، راهی بخش مرزی دُرح در شهرستان سربیشه میشویم.
بعد از گذشت از شهر مرزی دُرح در مسیری سرد و باریک به پیش میرویم تا از خوش قولی رئیس جمهور در روستایی در ۱۵ کیلومتری نوار مرز قلم بزنیم.
روستاهای نوار مرز از جمله استخر دراز، اُزبک و گلوه باغ را یکی پس از دیگری پشت سر میگذاریم و جاده فرسوده و پر از چاله همانند ماری زخمی ما را به پیش میبرد و هدفمان روستای لانو است، روستای مرزی که خاکش با گامهای مسئولان کشوری غریب است اما در ۲۵ آذر امسال حضور رئیس جمهور در کوچه پس کوچههای این دیار مرزی خاطره زیبا و بیادماندنی را در ذهن مردمانش ترسیم کرده است.
مردمانی که همین چند روز پیش به واسطه حضور رئیس جمهور محبوبشان تیتر یک خبرها شده بودند و رسانههای دیداری، شنیداری، مکتوب و دیجیتال، میزبانی گرمشان از خادم ملت را به تصویر کشیده بودند و گریههای شوقشان زبانزد خاص و عام شده بود و همچنین گرم گرفتنهایشان با رئیس جمهور هم این روزها نقل محافل فراوانی شده است.
همزمان با بانگ اذان ظهر پا در روستای مرزی "لانو" میگذاریم و از دور در اطراف مسجد و سرقنات روستا اجتماع مردم به چشم میخورد، گویی خبر تحقق وعده رئیس جمهور به گوششان رسیده بود و برای تماشای زیباترین قابهای تاریخ چشم انتظار هستند.
با استقبال خوب، در جمع مردم روستا قرار میگیرم، خاطره حضور رئیس جمهور در این روستای مرزی آنقدر برای این مردم شیرین و بیامادنی است که تک تک آنها مدام برایمان بازگو میکنند و از الطاف حضور رئیس جمهور ایران اسلامی در این روستا روایت و دعای خیرشان را بدرقه آیتالله رئیسی برای خدمتگزاری بهتر به مردم میکنند.
پیرمرد ۷۰ ساله به عنوان اولین نفر با حضور در جمعمان عقده دل باز کرد و گفت: برای دیدار رئیس جمهور به بیرجند سفر کردم اما غافل از اینکه رئیس جمهور خودش به روستایمان خواهد آمد و توفیق دیدار چهره به چهره با ایشان از من سلب شد.
وی ادامه داد: وقتی به روستا رسیدم، اهالی خبر سفر تاریخی و باورنکردنی رئیس جمهور به این منطقه مرزی را دادند که حسرت دیدار با آیت الله رئیسی هنوز بر دلم مانده است.
پیرزن روستایی هم گفت: فکر نمیکردم روزی از نزدیک دیدار با رئیس جمهور نصیبمان شود، لحظه ورود رئیس جمهور به روستا لانو اشک شوق از چشمانم جاری شد و با بهتر بگوییم دچار استرس و شک شدیم.
وی افزود: آیت الله رئیسی اولین رئیس جمهور بودند که پا در این منطقه مرزی گذاشتند، واقعا به محض ورود رئیس جمهور بیشتر اهالی روستای تعجب کردند و باورشان نمیشد.
مردمان خونگرم این روستای مرزی، آن روز از فرصت حضور رئیس جمهور و هیئت همراهش استفاده کرده و از هر دری سخنی گفته بودند و یکی از آن میانه در حاشیه بازدید رئیس جمهور از کارگاه حولهبافی روستا، نداشتن تمکن مالی برای تامین جهیزیه دختر جوانش را پیش کشیده و گفته بود که حدود ۶ ماه پیش دخترش به عقد جوانی از اهالی آبادی درآمده و حالا زوج جوان منتظرند که پدر و مادرها، خانه مشترک شان را آماده کنند اما دریغ از توان مالی!
آن روز که این زن روستایی، حرفها را در گوش رئیس جمهور نجوا میکرد، هرگز انتظار نداشت که حرفش خریدار داشته باشد اما به قول خودش برای تسکین غمش فقط باب درد و دل را باز کرده است.
اما امروز و کمتر از پنج روز و با حضور گرم اهالی، وانت حامل جهیزیه جلوی خانه همان مادری میایستد که در گوش رئیس جمهور از نداریها و ناچاریهایش گفته بود، نوعروس این خانه در فقدان حضور مادر که به روستای اطراف سفر کرده، در عین ناباوری و در حالی که اشک شوق چشمهایش را پر کرده بود، نظارگر تحویل گرفتن هدایای ارزشمند رئیس جمهور توسط تعدادی از جوانان روستا است.
یخچال، ماشین لباسشویی، جاروبرقی، اجاق گاز و تلویزیون هر کدام که از وانت پیاده میشود برق امیدی به چشمان این نوعروس جان میبخشد.
نوعروس این خانه که در چارچوب درب حیاط در جمع اهالی قرار دارد با هر صلواتی از سوی اهالی، دستش را به آسمان میبرد و زیر لب ذکری میگوید.
گویی دعای خیرش را نصیب رئیس جمهور میکند سپس در جمع رسانهها قرار گرفت تا از احساسش بگوید، نفسی عمیقی کشید و گفت: ممنونم از رئیس جمهور و مسئولان استانی و شهرستانی که خواسته مرا برآورد کردند.
نسرین قربانی افزود: حدود ۶ ماه است که عقد کردیم و تامین جهیزیه دغدغه خانوادهام بود که خدا را شکر با لطف و عنایت رئیس جمهور محقق شد.
وی ادامه داد: فکر نمیکردم درخواست مادرم در خصوص تامین جهیزیهام به این زودی محقق شود همیشه دعای خیرم بدرقه راه رئیس جمهور محبوب و دوست داشتی کشورم خواهد بود.
این دانشجوی محصل در دانشگاه بزرگمهر قاینات بیان کرد: امیدواریم بهزودی جشن ازدواجمان را برگزار کنیم و آرزوی خوشبختی برای تمام دختران و جوانان سرزمینم دارم.
قربانی با اشاره به حضور سرزده و غیرمنتظره رئیس جمهور در این روستای مرزی هم گفت: آیت الله رئیسی با حضور در این منطقه مرزی بارقه امید را در دل مردم برای ماندگاری در نقطه صفر مرزی زنده کردند و نشان دادند که به عنوان شخصیتی مردمی و جهادی، دغدغه رفع مشکلات مردم را دارند.
داماد این خانواده هم ضمن تشکر از هدیه رئیس جمهور، گفت: واقعا بخشی از دغدغهمان در خصوص تامین جهیزیه رفع شد، روزی که رئیس جمهور به روستایمان سفر داشتند در روستاهای اطراف سرکار بودم اما ارسال هدیهشان من و خانوادهام را خوشحال کرد.
فرماندار سربیشه هم در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران از این نوعروس به عنوان همای سعادت نام برد و گفت: درخواست مادر این نوعروس از رئیس جمهور باعث شد که نه تنها جهیزیه ایشان بلکه جهیزیه ۱۰ نوعروس دیگر در نقاط مرزی شهرستان هم با دستور آیت الله رئیسی تامین شود.
محمدرضا لکزایی با اشاره به بازدید سرزده رئیس جمهور از دهستان مرزی لانو سربیشه در روز جمعه ۲۵ آذر ماه افزود: در این سفر رئیس جمهور از کارگاه حولهبافی در روستای لانو بازدید کرد و در این بازدید یکی از بانوان از آیت الله رئیسی درخواست تامین جهیزیه برای دخترش را داشت که این درخواست کمتر از پنج روز محقق شد.
وی اظهار داشت: علاوه بر تامین جهیزیه برای دختر این بانو برای ۱۰ نوعروس دیگر مناطق مرزی شهرستان نیز هدیه رئیس جمهور تامین و ارسال شد.
فرماندار سربیشه ارزش هر سری جهیزیه را ۳۰ میلیون تومان ذکر کرد و گفت: هر سری جهیزیه شامل یخچال، تلویزیون، جاروبرقی، ماشین لباسشویی و گاز است.
در ادامه مسیرمان در روستاهای نوار مرز ۱۰ سری جهیزیه دیگر هم تحویل نوعروسان این منطقه شد و لبخند رضایت شادمانی نوعروس ۱۹ ساله دیگری در سه کیلومتری روستای لانو هنوز در ذهنم ماندگار است و چه زیبا گفت: به آرزویم رسیدم و بخشی از دغدغه خانوادهام در خصوص تامین جهیزیهام با هدیه رئیس جمهور رفع شد.
پدرنوعروس هم دعای خیرش را بدرقه راهمان کرد و گفت: خداوند خودش شما و رئیس جمهور را کربلایی و عاقبت بخیر کند.
اما ناگفته نماند که نمایندگان رئیس جمهور در استان هم چه خوب و به سرعت ادای دین کرده و با همت و تلاش ستودنی خود در ۳۰ آذرماه امسال یلدای شیرین، دلچسب و پرخاطره برای نوعروسان این نوار مرزی را رقم زدند.
رئیس جمهور به همراه شماری از اعضای هیات دولت در نخستین سفر دور دوم سفرهای استانی دولت صبح پنجشنبه ۲۴ آذر ماه وارد بیرجند شد و تا روز جمعه در این استان حضور داشت.
آیت الله رئیسی صبح جمعه با بالگرد راهی مناطق مرزی استان شد و در دهستان «لانو» بخش «دُرح» شهرستان مرزی سربیشه حضور یافت سپس به شهرستان نهبندان رفت و در میان استقبال گسترده مردم در مصلای این شهر سخنرانی کرد.
پرداخت عواید حاصل از سوخت مرزنشینی که چند سال متوقف شده، از درخواستهای اهالی مناطق مرزی سربیشه و نهبندان بود که رئیس جمهور در دیدارهای مردمی برای پیگیری این درخواست قول مساعد داد.
رئیسجمهور در اجتماع مردم نهبندان با اشاره به این درخواست مردم به مسوولان ذیربط دستور داد یک نوبت عواید فروش سوخت به مرزنشینان پرداخت شود و این موضوع در مرکز کشور و استان مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد.
خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه چهار شهرستان مرزی این استان در مجاورت کشور افغانستان هستند.
روستای لانو از توابع بخش دُرح سربیشه در ۱۵ کیلومتری مرز افغانستان قرار دارد.
نظر شما