به گزارش خبرنگار ایرنا، پیکر مطهر ۶ شهید گمنام دوران دفاع مقدس بعد از ورود به استان همدان، در محل پایگاه نوژه مورد استقبال با شکوه مردم ولایتمدار و شهیدپرور همدان قرار گرفت.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس همدان در حاشیه این آیین به خبرنگار ایرنا گفت: مراسم وداع با این شهدا نیز روز پنجم دی ماه همزمان با نماز مغرب و عشا در حسینیه امام خمینی (ره) شهر همدان و نیز مراسم تشییع پیکر مطهر این شهیدان ساعت هشت صبح روز ششم دی همزمان با سالگرد شهادت حضرت زهرا(س) در میدان امام خمینی(ره) همدان برگزار می شود.
سردار مهدی ظفری از تشییع پیکر مطهر این ۶ شهید گمنام در ۶ نقطه از استان همدان و همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در روز ششم دیماه خبر داد و گفت: این شهدای والامقام در اداره کل آموزش و پرورش استان همدان، دانشگاه فرهنگیان و امامزاده کوی خضر در شهرستان همدان و ازندریان و سامن در شهرستان ملایر و در شهرستان رزن به خاک سپرده می شوند.
وی با بیان اینکه سن این شهدا در زمان شهادت بین ۱۸ تا ۲۴ ساله بوده است افزود: شهدای گمنام بر گردن تک تک ما حق دارند و این شهدا در طی ۳۷ سال گذشته با چه زحماتی توسط کمیته مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح شناسایی و پیکرشان به وطن بازگشته و مورد استقبال مردمی قرار گرفتهاند.
وی تصریح کرد: در استان همدان در طول سالیان گذشته میزبان ۱۵۴ شهید در ۵۴ نقطه یادمانی استان همدان بودیم که بر روی دستان مردم دارالمجاهدین و دارالمومنین همدان تشییع و تدفین شدند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس همدان با بیان اینکه در حوزه یادمانها وضعیت مطلوبی داریم گفت: بیش از ۹۵ درصد یادمانهای استان به صورت کامل تکمیل شده و محلی برای مراجعه اقشار مختلف جامعه است و این شهدا میتوانند چراغ راه و هدایتگر جامعه ما باشند.
سردار ظفری تصریح کرد: ممکن است سالهای بعد برای نسلهای آینده سوال شود که این یادمانها نمایانگر چه است، این شهدا سفیر حقانیت انقلاب و پیروزی انقلاب اسلامی در ۸ سال جنگ نابرابر تحمیلی هستند.
وی ادامه داد: براساس تاریخ در طی چند قرن گذشته هر زمان وارد جنگ ناحق شدیم متاسفانه بخشی از کشور به دست دشمن افتاده است اما در جنگ تحمیلی حتی یک وجب از خاک سرزمین از کشور جدا نشد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس همدان با اشاره تشییع شهدای گمنام همزمان با سراسر کشور در استان همدان بیان داشت: بر اساس ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح جلسات ستاد استانی به ریاست استاندار برگزار شد و بر اساس تدابیر ۶ کمیته تخصصی شامل کمیته فرهنگی و تبلیغات، کمیته انتظامی و امنیتی، کمیته اجرایی، کمیته پشتیبانی، کمیته اطلاع رسانی و کمیته استقبال تشکیل شد.
سردار ظفری با بیان اینکه همه دستگاهها بی صبرانه منتظر این برنامه هستند گفت: تشکل های مردم نهاد استان با یک شور و شعف وصف ناپذیری پای کار آمدند و جلسات متعددی با هیئات مذهبی و تشکلهای مردم نهاد برگزار شد.
وی به بیان مشخصات شهدای گمنام پرداخت و گفت: مشخصات این شهدا عبارت است از شهید ۱۹ سالهای که در عملیات خیبر و در منطقه جزیره مجنون در اسفند سال ۱۳۶۲ به شهادت رسیده، شهید ۲۴ سالهای که در منطقه شلمچه در خرداد سال ۱۳۶۷ به شهادت رسیده، شهید ۱۶ سالهای که در عملیات خیبر در جزیره مجنون در اسفند سال ۱۳۶۲ به شهادت رسیده، شهید ۲۰ سالهای که در عملیات والفجر ۴ در سال ۱۳۶۲ به شهادت رسیده، شهید ۱۸ سالهای که در عملیات والفجر مقدماتی در بهمن سال ۱۳۶۱ به شهادت رسیده و شهید ۲۰ سالهای که در تک دشمن در خرداد سال ۱۳۶۷ به شهادت رسیده است.
استان همدان نزدیک به هشت هزار شهید، بیش از ۲۷ هزار جانباز و نزدیک به هزار آزاده در دوران دفاع مقدس، تقدیم انقلاب کرده است.
نظر شما