استاد دانشگاه تهران عضو شورای سیاست‌گذاری علمی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی شد

تهران-ایرنا- دکتر طیبه مصباح‌زاده دانشیار گروه احیای مناطق خشک و کوهستانی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به عنوان اولین ایرانی عضو شورای سیاست‌گذاری علمی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل متحد (UNCCD) شد.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، شورای سیاست‌گذاری علمی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ توسط کنفرانس دولت‌های عضو این کنوانسیون به منظور ارتباط با جامعه دانشگاهی و دریافت توصیه‌های علمی نمایندگان آنان برای تصمیم‌گیری‌های مجمع در رابطه با بیابان‌زایی، خشکسالی و تخریب اراضی تشکیل شد.

شورای سیاست‌گذاری علمی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل متحد متشکل از ۲۵ عضو اصلی و ناظر است که ۱۰ نفر از اعضا در واقع ۱۰ دانشمند مستقل هستند که از طریق فراخوان عمومی و با رعایت اصول توزیع جغرافیایی توسط هیأت رئیسه کمیته علم و تکنولوژی کنوانسیون انتخاب می‌شوند.

براساس اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مصباح‌زاده اولین ایرانی است که در انتخاب جدید این ۱۰ عضو به عضویت شورای سیاست گذاری علمی (SPI) کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل متحد به مدت سه سال انتخاب شده است.

استاد دانشگاه تهران عضو شورای سیاست‌گذاری علمی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی شد

۱۵ نفر دیگر از اعضای این شورای علنی شامل پنج دانشمند مستقل معرفی شده از جانب گروه‌های منطقه، پنج عضو هیات رئیسه کمیته علم و تکنولوژی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل متحد به عنوان سیاست گذار و پنج نماینده سازمان‌های تخصصی بین‌المللی و یا سازمان‌های تخصصی ذی‌ربط به عنوان ناظر می‌شود.

مصباح‌زاده استاد دانشگاه تهران در گفت و گویی درباره فعالیت شورای سیاست‌گذاری علمی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سازمان ملل متحد گفت: «این شورای سیاست گذاری علمی، خط‌مشی‌های علمی را برای سیاست گذاران و سیاستمداران روشن می‌کند و یک چهارچوب علمی به آنها می‌دهد تا در بحث‌های بیابان‌زایی، تغییرات اقلیمی، خشکسالی و طوفان‌های گرد و غبار بتوانند بهترین پیشگیری‌ها را در دستور کار قرار دهند و در آینده بهترین راه‌حل‌ها را انتخاب کنند.»

زندگینامه دکتر طیبه مصباح‌زاده را از اینجا بخوانید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha