به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل بنادرودریانوردی امیرآباد؛ محمدتقی انزان پورافزود: از این میزان یک میلیون ۶۶۳ هزار تن مربوط به تخلیه و مابقی آن مربوط به بارگیری است.
وی میزان صادرات کالا به کشورهای حوزه CIS در سال جاری را با رشد ۲۵ درصدی ، ۷۳۳ هزار و ۴۱۴ تن اعلام کرد و ادامه داد: امیدواریم با توجه به برگزاری جلسه با صادرکنندگان برای احصاء چالش های صادرات محصولات باغی و کشاورزی و همچنین فراهم شدن زمینه های صادرات این نوع محصولات در بندرامیرآباد ، شاهد رشد بیش از پیش صادرات در این بندر باشیم.
مدیر کل بندرامیرآباد به رشد بیش از ۸۹ درصدی ترانزیت خارجی کالا ۹ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد و بیان کرد: با توجه به فرصت به دست آمده در دولت مردمی سیزدهم مبنی بر احیای نقش جمهوری اسلامی ایران در کریدور شمال – جنوب با محوریت بندرامیرآباد به منظور جایگزینی مسیرهای مناسب ترانزیتی برای کشورهای مشترک المنافع حوزه خرز و برخورداری بندرامیرآباد از ظرفیت های راهبردی زیرساختی ، روساختی و حمل و نقل ترکیبی کالا ، از این پس مراودات ترانزیتی از این بندر رشد قابل توجهی خواهد یافت.
وی با اشاره به رشد ۲۷ درصدی حمل ریلی کالا در سال جاری ، ایمنی ،صرفه اقتصادی ، جابجایی سریع کالا و وجود زیرساخت های ریلی بندرامیرآباد را از عوامل مهم رشد حمل ریلی کالا در ماههای اخیر برشمرد.
انزان پور گفت: در ۹ ماهه امسال ۶۰۳ فروند شناور ، ۱۰۰ هزار و ۱۷۱ دستگاه کامیون و یکهزار و ۵۵۵ دستگاه واگن ،برای جابجایی کالا به بندرامیرآباد تردد داشتند.
بندر امیرآباد در استان مازندران به عنوان بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص باتوجه به سیاست گذاریهای دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم میتواند باشکوفاسازی ظرفیتها، نقش ویژهای در مقاومسازی اقتصاد کشور با توسعه تجارت بینالمللی و صادرات کالا ایفا کند.
این بندر با حدود یکهزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه میزند و ظرفیت فوق العادهای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.
بندر امیرآباد در کنار آنکه یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار میرود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستاراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ وارد بندر امیرآباد میشود.
اتصال به شبکه ریلی کشور، بهرهمندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگی های شاخص بندر امیرآباد است.
نظر شما