عبدال میرفردی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه زیرساخت های آبخیزداری پس از ۱۰ سال بر اثر رسوب پر می شود و قابل استفاده نیست تاکید کرد: هم اکنون ظرفیت سازه های آبخیزداری فعال کهگیلویه و بویراحمد۵۲ میلیون متر مکعب است.
وی تصریح کرد: سازه های آبخیزداری در حال بهره برداری استان در مناطقی مانند برم مرغابی،میان تنگان، روشن آباد،لیشتر، آبدهگاه، دارشاهی، کوهبا، دشت روم و سپیدار احداث شده اند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: پیشگیری از فرسایش خاک و کاهش خسارت های سیلاب از مهمترین مزایای طرح های آبخیزداری بوده است.
وی عنوان کرد:: در زمان حاضر ۱۷ هزار متر مکعب سازه های آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۴۱طرح در حال ساخت هستند که عملیات اجرایی همه این طرح ها امسال آغاز شده است.
میرفردی با اشاره به اینکه این سازه ها با ۲۱ میلیارد تومان سرمایه گذاری اجرا می شود افزود: این زیرساخت ها در قالب عملیات سنگ ملاتی و خاکی در دست اجراست.
میرفردی اظهار کرد: میانگین پیشرفت فیزیکی طرح های آبخیزداری در دست اجرای استان ۸۰درصد است و همه این طرح ها تا پایان سال جاری بهره برداری می شود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: دولت به منظور مقابله با خشکسالی و کنترل سیلاب ها در استان به مدیریت جامع حوزههای آبخیز توجه ویژه ای دارد.
وی آبخیزداری را مهمترین راه مقابله با خشکسالی دانست و گفت: با کنترل روان آبها سطح آب سفرههای زیرزمینی تقویت میشود.
از ابتدای سال جاری زراعی یعنی اول مهر تاکنون ۲۸۱ میلی متر باران در یاسوج،۲۷۷ میلی متر در سی سخت،۲۳۸ میلی متر در مارگون،۲۳۴ میلی متر در لنده،۲۰۹ میلی متر در چرام،۲۰۰ میلی متر ر دهدشت،۱۳۹ میلی متر در لیکک،۱۱۶میلی متر در دوگنبدان و ۱۲۴ میلی متر در منطقه باریده که گرچه ۲۳ میلی متر از میان بلندمدت تا این وقت سال کمتر می باشد اما ثمرات خوبی برای بخش های مختلف استان داشته است.
میزان بارش سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ تاکنون در استان ۲۰۲ میلی متر و میانگین بارش سال زراعی بلند مدت تا این وقت سال ۲۲۵میلی متر بوده با این حال وزیر نیرو اعتقاد دارد کشورمان پاییز امسال نسبت به سال های قبل در خشکسالی رکورد زده است،اما حجم سدهای استان کهگیلویه و بویراحمد وضعیت مطلوبی دارند.
میانگین بلند مدت سالیانه بارندگی در یاسوج،۷۹۱.۷،سی سخت ۶۷۵.۱،دوگنبدان ۴۲۰.۵،دهدشت ۴۸۵.۱،لیکک۳۸۶.۹ و امامزاده جعفر ۴۰۹ میلیمتر است.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.
بیشتر بخوانید
http://برکات برف و باران در کهگیلویه و بویراحمد از آبگیری سدها تا تامین علوفه دام
نظر شما