به گزارش روز یکشنبه ایرنا از مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، حجتالاسلام و المسلمین علی خیاط در نشست با مدیران مدارس علمیه استان خراسان جنوبی افزود: این موضوعات همواره مورد دغدغه و مدنظر است لذا باید وارد میدان شویم و اقدامات عملیاتی و کارساز را در راستای انجام رسالتها و مسئولیتهای حوزوی داشته باشیم.
وی به متناسبسازی دروس و توجه یکسان به مساله تحصیل تخصصی در رشتههای گوناگون اشاره کرد و گفت: این امر در نظام جدید آموزش حوزه علمیه خراسان آمده و اجرا خواهد شد.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به مساله پذیرش حوزه علمیه خراسان و ضرورت پذیرش طلاب در هر زمان از سال اظهار داشت: باید به نحوی تدبیر کرد که اگر در طول سال تحصیلی نیز فردی علاقهمند به حضور در حوزه علمیه باشد، پذیرش او انجام تا در ادامه برای امور مربوط به اداری اقدام شود و این مساله در گذشته حوزههای علمیه نیز وجود داشته است.
وی با اشاره به ابعاد معیشت و تنگناهای مالی در حوزههای علمیه که سابقهای از گذشته تاکنون دارد، توصیه کرد که طلاب کتاب سیاحت شرق را بخوانند و با مطالعه این کتاب، نسبت به وضع اقتصادی در گذشته بیشتر آشنا شوند که در عین مشکلات، کار را به پیش برده و ثمرات زیادی بار آمده است.
حجتالاسلام و المسلمین خیاط، مساله اثرگذاری این حوزه در نظام آموزش و پرورش را نکته دیگری دانست که در مباحث مدیران عنوان شد و بر ضرورت هدفمندی حضور طلاب با توجه به رسالت حوزوی در این نهاد تاکید کرد.
وی گفت: آیندهپژوهی و توجه به نیازهای نظام و کشور در سالهای آینده از دیگر نکاتی است که در نظام جدید آموزش حوزه علمیه خراسان مدنظر قرار گرفته است.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به ضرورت اهتمام مدیران بر مساله جذب و احیای موقوفات و منابع پایدار ادامه داد: از دغدغههای اصلی مدیریت این حوزه در دوره پیش رو، توجه به مساله مالی برای مدارس است که این امر با اهتمام به احیای موقوفات و منابع پایدار میتواند رقم بخورد.
نشست مدیران مدارس علمیه برادران و خواهران استان با مدیر حوزه علمیه خراسان در محل مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان جنوبی برگزار شد و مدیران مدارس علمیه نیز به بیان مطالبی درباره مسائل این حوزه و پیشنهادهایی در عرصه رسالت طلبگی، علمی و اخلاقی حوزویان پرداختند.
مدیر حوزه علمیه خراسان که از روز جمعه شانزدهم دی ماه در این استان حضور دارد، دیروز در نشست شورای استانی حوزه علمیه خراسان جنوبی هم شرکت کرد که با حضور مدیران بخشهای مختلف ستادی این مرکز و نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین خیاط در این نشست بر ضرورت بلوغ سازمانی همچنین تقویت زیرساختها در صف تاکید کرد و گفت: باید برخی امور ستادی به این بخش واگذار شود و در نهایت برنامهریزیهای بهتری رقم بخورد.
وی افزود: سفرها، مشورتها و جلسات بسیار فشرده صورت گرفته در دو ماه گذشته در راستای کسب اطلاع دقیق و روشن شدن مسائل برای حل مشکلات لازم و ضروری بوده است.
مدیر حوزه علمیه خراسان با تاکید بر اهمیت آموزش پژوهشمحور با رویکرد تربیتی در فضای حوزه علمیه خراسان گفت: نظام آموزش در دست اقدام این حوزه، بسیاری از دغدغهها را حل خواهد کرد و در واقع تعریف دقیقی از یک طلبه در هر مقطع دارد تا در مجموع بتواند اثرگذار و نتیجهبخش باشد.
وی در ادامه با اشاره به مساله احیای موقوفات و منابع پایدار حوزه علمیه خراسان گفت: برای حل مشکلات و ایجاد استقلال راهی جز احیای موقوفات و منابع پایدار این حوزه نیست زیرا در پرتو این موضوع است که مجموعه فعالیتهای تربیتی، فرهنگی و تبلیغی با شیوه بهتری دنبال میشود.
حجتالاسلام و المسلمین خیاط به موضوع جهاد تبیین مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز اشاره کرد و افزود: معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه خراسان در حال طراحی و اجرای مباحث مرتبط است که امیدواریم در این زمینه کارهای شایستهای رقم بخورد.
وی با اشاره به اهمیت هماهنگی، همکاری و تعامل در عین استقلال در سیاستگذاریها و برنامهریزیها، از پیگیری امور و جلسات آتی در قم خبر داد.
مدیر حوزه علمیه خراسان همچنین با طلاب برادر و خواهر مدارس علمیه بیرجند دیدار کرد و در نشست مسوولان آموزش، پژوهش، فرهنگی تبلیغی مدارس علمیه حضور یافت.
وی در مرکز استان از مدارس علمیه تخصصی امیرالمومنین (ع)، رضویه، معصومیه (سفیران هدایت) و مدرسه علمیه نرجس بیرجند بازدید کرد و دیدار با طلاب، روحانیون و مسوولان حوزوی شهرستان قاینات از دیگر برنامههای این سفر بوده است.
مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی را زیر پوشش دارد.
نظر شما