به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری مازندران، سید محمود حسینی پور در دهمین جلسه شورای عالی مسکن استان افزود: با توجه به شرایط تورمی و افزایش قیمت موجود دولت سیزدهم در تلاش برای تامین سرپناه افراد فاقد مسکن است تا بخش اعظمی از مشکلات این بخش از جامعه را مرتفع کند.
وی از مازندران باتوجه به شرایط محیطی به عنوان استان ویژه در زمینه اجرای این طرح ملی نام برد و ادامه داد: وجود زمین های کشاورزی که امکان تغییر کاربری آنها وجود ندارد از جمله مشکلات خاص مازندران برای اجرای این طرح نهضت ملی مسکن به شمار می رود که باعث شده تا برای تامین زمین مورد نیاز اجرای طرح با مشکلاتی مواجه باشیم.
نماینده عالی دولت در مازندران تاکید کرد: گسترش ساخت مسکن برای افراد فاقد مسکن به خصوص جوانان موجب ایجاد امنیت روانی برای خانواده ها می شود و برای محقق شدن این مهم فراتر از قوانین و چارچوب ها به دنبال یافتن راهکارهایی هستیم تا این طرح به طور کامل عملیاتی شود.
وی به پیگیری های ملی برای رفع مشکلات اجرای این طرح به عنوان بخش دیگری از کارها برای استفاده تمام قد از ظرفیت ها نام برد و گفت: برای این منظور پیگیری های لازم جهت اخذ مجوز بلند مرتبه سازی انجام می شود تا از همان میزان زمین هایی که برای ساخت و ساز وجود دارد به نحو احسن استفاده شود و جهش قابل توجه در اجرای طرح نهضت ملی مسکن رقم زده شود.
حسینی پور از اعطای مشوق هایی به بخش خصوصی فعال در حوزه مسکن از جمله پیمانکاران و انبوه سازان خبرداد و ادامه داد: این مشوق ها می تواند در بخش خصوصی این انگیزه و رغبت را ایجاد کند که برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن حضور فعال تری داشته باشند و این طرح را رونق بدهند.
وی گفت: با توجه به علاقمندی مردم مازندران به مسکن خودمالک دولت ارائه مشوق هایی به این شیوه ساخت مسکن را در دستور کار خود قرار داده است.
به گفته استاندار مازندران سیاست های تشویقی وزارت راه و شهرسازی به شهرداران در بافت های فرسوده ابلاغ شده است که یکی از گام های موثر در طرح نهضت ملی مسکن حضور فعال شهرداری ها است و شهرداری ها می بایست در ستاد نهضت ملی مسکن فعال شوند و طرح نهضت ملی مسکن می بایست اولویت اول فرمانداران باشد و در سایه تعامل و طرح و برنامه مناسب این طرح اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه برخی غفلت های از گذشته در حوزه مسکن مازندران رخ داده است که می بایست جبران شود ، افزود: علاوه بر پیگیری ها و اقداماتی که ذکر شده برای پاسخ به تمایل روستاییان برای ساخت مسکن می بایست تلاش شود تا به این رغبت و انگیزه روستاییان برای باقی ماندن در فضای روستا پاسخ دهیم.
استاندار مازندران سهمیه این استان در طرح نهضت ملی مسکن در سال ۱۴۰۱ را ساخت حدود ۳۸ هزار واحد مسکن اعلام کرد و گفت: دولت سیزدهم برای تحقق طرح نهضت ملی مسکن قوانین و دستور العمل هایی اتخاذ کرد و دستگاه های اجرایی می بایست با آگاهی کامل نسبت به این دستور العمل ها راهکارهایی برای حل گره های موجود در این حوزه اتخاذ کنند.
حسینی پور افزود: مجموعه مسکن ملی در استان مازندران باید با حضور فعال بخش خصوصی راه اندازی شود و همچنین می بایست منابع بخش خصوصی در این طرح لحاظ شود و مجموعه دستگاه های اجرایی پیرامون طرح نهضت ملی مسکن باید ابتکار عمل و راهکار ارائه کنند.
سهمیه مازندران در طرح نهضت ملی مسکن ساخت سالانه ۳۸ هزار واحد مسکونی و در مجموع چهار سال دولت سیزدهم ۱۵۲ هزار خانه است. طبق مقررات نهضت ملی مسکن، متقاضیان با داشتن پنج شرط تاهل، سرپرست خانوار بودن و مردان مجرد ۲۳ سال به بالا، حداقل سابقه پنج سال سکونت
درشهر مورد تقاضا، نداشتن مالکیت خصوصی و در نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن، میتوانند نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
بر اساس این قانون، زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی با ۲۰ سال سن میتوانند در قانون جهش تولید مسکن) نهضت ملی مسکن) مشارکت داشته باشند. همچنین، قانون برای سرپرستان خانوار، محدودیت سنی نگذاشته است چرا که این افراد
سرپرست خانوار تعریف میشوند و برای قانونگذار متاهل یا سرپرست خانوار بودن ملاک است. در عین حال، زنان و مردان سرپرست خانوار که به دلیل متارکه به صورت مجردی زندگی میکنند و سرپرست فرزندان خود هستند خانوار تلقی شده و بدون ملاک سن میتوانند ثبتنام کنند.
نظر شما