۲۲ دی ۱۴۰۱، ۷:۵۲
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 84995785
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

کشاورزان گیلان از فرصت بارندگی‌ها برای شخم زمستانه استفاده کنند

رشت - ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر ضرورت اهتمام کشاورزان برای شخم زمستانه در استان از شالیکاران خواست تا از فرصت بارندگی‌ها برای شخم زمستانه استفاده کنند.

صالح محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شخم زمستانه بر افزایش تولید برنج و باروری شالیزار تاثیر مثبتی داشته و موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت‌ها به ویژه کرم ساقه‌خوار برنج می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۳ درصد از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار گیلان زیر شخم زمستانه رفته است، اضافه کرد: شالیکاران با توجه به اهمیت شخم زمستانه می‌توانند با توجه به بارندگی نسبت به آن اقدام کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر ضرورت توجه شالیکاران به تقویم زراعی خاطرنشان کرد: در تنظیم تقویم زراعی با وجود اولویت‌های آبیاری باید به سایر عوامل از جمله فرهنگ منطقه، وضعیت ماشین‌آلات و شرایط آب و هوایی دقت کرد تا بیشترین صرفه‌جویی در مصرف آب فراهم شود.

وی درباره توزیع نهاده‌های کشاورزی برای سال زراعی آینده افزود: امسال برای توزیع نهاده‌های کشاورزی در گیلان برنامه‌ریزی‌های لازم شامل ایجاد سامانه پایش کود، استانداردسازی روند توزیع و نظارت بر قیمت‌های کود و سموم کشاورزی انجام گرفته‌است که در زمان مقرر اطلاع رسانی می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه کودهای شیمیایی یارانه‌دار از طریق سامانه ملی پایش کود توزیع می‌شود و سایر کودها (کود آزاد) ارتباطی به این سامانه ندارد، عنوان کرد: نرخ کود نیز مرتبط با قیمت ارز و یارانه تخصیصی به کود است.

وی درباره نظارت بر کیفیت کود و سموم کشاورزی و میزان استفاده کشاورزان در شالیزارها اظهار کرد: در هر سال زارعی کیفیت کود توسط کارگروه کنترل و بازرسی کود گیلان از طریق نمونه برداری از تمامی فروشگاه‌های دولتی و خصوصی سطح استان انجام و به آزمایشگاه مرجع ارسال می شود که در صورت هرگونه مغایرت با اظهارات شرکت تولید کننده نسبت به جمع‌آوری آنها اقدام و پی‌گیری حقوقی انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: تمامی تولیدکنندگان کود موظف به ذکر ترکیب کودهای تولیدی و نیز درصد عناصر موجود در آن هستند و کشاورزان باید قبل از خرید به این مواد متشکله توجه جدی کنند.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

شهرستان های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند، با توجه به جایگاه استان گیلان در کشت برنج بسیار مهم است تا برنجکاران به توصیه‌های کارشناسان کشاورزی برای کشت این محصول استراتژیک در موضوع شخم و شیار زمستانه توجه کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha